FI granskar penningöverförare i utsatta områden

EKONOMISK BROTTSLIGHET. Finansinspektionen (FI) har beslutat att inleda en kontroll av hur penningtvättsreglerna följs av utländska betalningsinstitut, så kallade penningöverförare.

Per Bolund, finansmarknadsminister, pressbild Miljöpartiet.

Enligt FI har kriminella aktörer flyttat sin kontanthantering från bankerna i Sverige till andra tjänster såsom exempelvis penningöverförare, i syfte att kunna ta ut, sätta in eller växla kontanter.

“Många ombud finns också i utsatta områden som innebär särskilda risker för penningtvätt och finansiering av terrorism”, skriver FI.

Företagen som undersöks är Moneygram International och Small World Financial Services Spain.

Sedan förra året undersöker FI Western Union Payment Services och Ria Payment Institution avseende hur de följer penningtvättsregler.

– Pettersson tycker det är konstigt att de har så mycket pengar i de utsatta områdena, så det behövs många ombud. Det måste vara de socioekonomiska effekterna som slår till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “FI granskar penningöverförare i utsatta områden

  1. Och om nu FI lyckas avslöja några oegentligheter ; Hur ska då dessa ”affärer” beivras ? Ska någon uppskrämd tjänsteman med tillhörande portfölj, ge sig in i ghettot och hänvisa till någon paragraf ? Eller ska några hästsvans-poliser mopsa upp sig ,bara för att därefter retirera fortare än fort ? Hur man än behandlar dessa apskaft kommer dom alltid att gå segrande ur dessa konflikter. Nej, här gäller bara en sak och det är hårda tag i klass med ryska Spetznaz. Allt annat är bortkastat och livsfarligt för samhället.

  2. Utsatta områden där kan dom köra runt på sina mopeder dygent runt, så det låter i hela området. Inne på köpcetrumet ja där parkerar dom bilarna ovanpå varann. Där hade lapplisorna dragit in massor med pengar, men får dom parkeringsböter på några 100-ingar. Då skiter dem i att betala, går till fogden och indrivning. So what? Sociala kommunala betala …..

    • P vakterna åker ju inte i dessa områden p,ga hotbilden Lika med TV kontrollanter när det fanns dom kollade inte heller trots stora paraboler på balkongerna Posten delas inte heller ut i Vissa områden Undrar om Stefan och c.o vet om detta?

      • Jojo kommunala lapplisorna är så, men vårat köpcetrum är på privat mark, det är privata markaägaen som bedriver parkeringen och tar betalt flr den. Och ja de händer inte ofta men dem parkerarofta kvällar och nätter med. Dem privata lapplisorna som skötte det på 10 talet var själva från mena. Dem lappa bilar med parkerings böter några ggr på 10 talet, det lönar sig sälan å lappa då bilarna ägs av bil målvakter men dem ggr lapplisorna satte parkerings böter blev de jädrans liv och bilar i brand. Å inga parkerings böter betalades.

  3. Ett sätt att få fram pengar är genomförsäkringsbedrägeri det brinner väldigt mycket mer bilar i sociekonomiskt utsatta bostadsområdena

    • Har hört ryckte om att det ofta är 3 år gamla leasing bilar.
      Förstår ni sammanhanget?

  4. Vänta du FI tills Löfven och hans regeringskollegor får reda på vad ni planerar att göra .
    Då kommer ni att få på moppo.

  5. Svenska banker vill ju inte hantera kontanter så jag är inte förvånad att man vänder sig till andra aktörer.
    Huruvida det är ”kriminellt” att inte använda svenska banker låter jag vara osagt

  6. Och när ska myndigheterna kolla hur många som är skrivna på samma adress?
    Många i en liten lgh som får massor av bidrag. Hur lätt som helst att fuska till sig pengar i vårt land.

Kommentera