Över 10.000 döda med covid-19. Nästan fyra gånger fler än övriga Norden tillsammans

PANDEMI. 10.185 dödsfall med covid-19 i Sverige — 351 fall registrerade det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndighetens statistik. Totalt har 518.783 sjukdomsfall registrerats. I går var den siffran 512.203. Det innebär en ökning med 6.580 nya smittofall.

4.491 personer i Sverige har vårdats på iva-avdelninger. – Det ser ut som att vi har nått en platå. Vi ser ingen ökning men det är fortfarande ett stort antal fall rapporterade i Sverige, säger Folkhälsomyndighetens Karin Tegmark Wisell på torsdagens digitala pressträff.

Hon konstaterar att provtagningen är fortsatt hög. Totalt provtogs drygt 207.400 individer under vecka 1. 19 procent var positiva. – När vi tittar på antalet procent positiva så har det gått ner något, säger Tegmark Wisell.

Antalet som får intensivvård på grund av covid-19 just nu är 367 personer, enligt Svenska intensivvårdsregistrets statistik. I går var den siffran 373 personer.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

– Pettersson säger att det är en skaplig ”vanlig” influensa som en del kallar det, håller på ett år, hittills…

Till och med den 10 januari hade totalt cirka 80.000 personer vaccinerats mot covid-19 i Sverige, enligt de uppgifter som regionerna rapporterat till Folkhälsomyndigheten.

Ett 40-tal fall av misstänkta biverkningar har rapporterats till Läkemedelsverket, 14 av dem allvarliga. En person fick en kraftig allergisk reaktion som kunde behandlas med läkemedel, medan en annan drabbades av ansiktsförlamning. Sju personer som vaccinerats har avlidit, men inget tyder på att vaccinet är orsaken.

Antal avlidna:

  • Sverige: 10.185
  • Danmark: 1.660
  • Finland: 602
  • Norge: 509

Totalt: 2771

Sverige: 3,67 gånger fler avlidna än övriga nordisk länder tillsammans. Ingen, vare sig politiker eller tjänsteman/kvinna, har hållits ansvarig och ersatts med någon mer kompetent. Bara i Sverige är detta möjligt.

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Över 10.000 döda med covid-19. Nästan fyra gånger fler än övriga Norden tillsammans

  1. Högsta skatter, flest våldtäkter…och högsta antal dödade i Corona.

    Socialdemokraterna levererar.

  2. Men när det gäller skattetryck är vi bäst i världen.
    Men det ser ur som vi skall bli sämst på vaccinering.

    • Kan de bara skrämma folk tillräckligt så springer de säkert och tar en spruta, mot ved det är det ingen som vet
      Ej heller på innehållet eftersom den saknar bipacksedel.

  3. Hur många av dessa döda dödades av sjukvården genom att få dödliga doser morfin i stället för syrgas?
    Hur många av återstoden dog ”med” corona och hur många dog p g a corona. I USA har man kommit fram till att cirka 6 % av de som angivits döda i corona dog p g a corona och övriga 94% dog ”med” corona.

  4. Man likställer testad positivt med sjuk, inte helt rätt kanske.
    Vanlig influensa, eller förkylning som den också kallas, håller på året om. Speciellt om man får den på sommaren är den svår att bli av med.
    Nu tycker jag media får sluta med nyheter som skapar masshysteri.
    Är det någon som är orolig tycker jag ni ska lyssna på Lars Berg.
    Självklar att människor i riskgrupper är oroliga. En vanlig förkylning kan vara farlig om man har en immunbristsjukdom.

  5. Jag skäms över att vara svensk nu.
    Och dom som ska skämmas mest är Tegnell & Löven & CO
    Mycket ansvarslöst hanterande av en allvarlig kris.
    Nu är det för sent för 10 000, men försök gör något rätt i år.

  6. Riksdagen i Finland publicerade idag en rapport om coronaläget på våren. Där framgick att Sverige försöktenhindra Finland att gå sin egen väg och istället följa Sverige. Speciellt stängningen utav Nyland upprörde Sverige så till den grad att därefter upphörde de svenska påtryckningarna mot Finland.

    Med facit i hand kan man se skillnade mellan Sverige och Finland

  7. Snart har vi världsrekord i antal döda i förhållande till folkmängd. Det är IDIOTER som styr landet och då blir det så här……👎👎👎

    • Beror möjligen på att de (S/MP/C/L) vill vara världsbäst,på att hämta hit alla jordens olika arter ? Nu lämnar en stor del av dessa importer de jordiska, i Abzurdien.
      Enl. säkra uppgifter utgör dessa ”invandrare” 3/4-delar av dödsfallen.

  8. Konstigt att bara 19% visar vara positiva, när folk skickar in oanvända prov och får svar att de är positiva. Eller är det ett missförstånd att de är negativa så det är positivt?

  9. Jag blir stolt över när jag tänker på hur våra förträffliga myndigheter och handlingskraftig regering hanterat pandemin. Utan deras järnvilja att platta till kurvan hade de flesta legat med näsan i vädret.

    Ett fyrfaldigt leve för de styrande.

    Hurra, hurra, hurra hurra!

      • Sveriges myndigheter är ena riktiga filurer, typ clowner med röd näsa. Och inkvoterade såklart. Alla så kallde myndighetspersoner i ”Sverige” har röd näsa.

        Politiserad clown gör så gott den kan.

  10. Expressen just nu:

    ”Över 10.000 svenskar döda med Corona.”

    Va? Bara svenskar, inga invandrare?

Kommentera