Iraks förre försvarsminister – överklagar, vill bo i Sverige

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Skatteverket nekar Iraks tidigare försvarsminister Najah al-Shammari anmälan till att flytta till Sverige läste vi om i november 2020 nu tar herr Najah al-Shammari, 54, strid för att bosätta sig i Sverige eftersom både Skatteverket och Förvaltningsrätten vägrat att gå med på att han får flytta tillbaka trots sitt svenska medborgarskap.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg and Defence Minister Najah al-Shammari of Iraq

Najah al-Shammari hamnade i blåsväder efter avslöjandet att han var irakisk försvarsminister samtidigt som familjen fick bostadsbidrag och barnbidrag i Sverige.

Najah al-Shammari var okänd i Sverige fram till att han plötsligt utsågs till försvarsminister i Iraks regering 2019. Det fanns då misstankar i Irak om att flerbarnspappan hade dubbelt medborgarskap i Sverige och Irak, vilket han förnekade.

Senare framkom att al-Shammari – som i Sverige heter Najah Al-adeli och kom till landet 2011 – blev svensk medborgare 2015. Familjen kvitterade ut både bostadsbidrag och barnbidrag trots att han bodde i Irak, men utredningen av huruvida detta gått korrekt till lades ned och ledde ej till åtal.  

Ex-ministern tar nu strid för att åter få folkbokföra sig i Sverige och al-Shammari vill att kammarrätten håller en muntlig förhandling så att han inför rätten själv kan lägga fram sin sak.

Av de handlingar som al-Shammari lämnat in finns också ett intyg som visar insättningen av hans pension i Al Rafidain bank i Bagdad. Av intyget framgår att han får en pension på drygt 50.000 kronor i månaden. Han har också uppgett att han ska leva pensionärsliv i Sverige.

Skatteverket tvivlar dock på uppgifterna eftersom han har en bostad i Iraks huvudstad Bagdad.

-Pettersson säger att i minst tio år har det pratats om att ändra lagen så att det går att plocka de svenska medborgarskapen från dem som är kriminella eller fått dem på felaktigt sätt men inget har hänt.

Skicka hem honom och hans kriminella barn som lever rövare i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Iraks förre försvarsminister – överklagar, vill bo i Sverige

  1. Låt honom bo i Sverige utan bidrag, så länge han och familjen sköter sig. Gör sedan samma med resterande bidragsflyktingar, låt dom bo här om dom kan försörja sig utan att vara kriminella och utan bidrag.
    Annars, skicka hem dom.

  2. Man tror att det hämtats från en misslyckad och absurd Monty Python sketch men tyvärr är det realpolitik i Sverige. Sverige ska inte ha fler bidragsturister. Sverige ska skicka hem de, som kommit hit och tänkte bli försörjda av arbetande skattebetalare. Hur kan myndigheterna vara så fräcka mot sina egna försörjare att de kravlöst strör ut välfärden och gör gator och torg till de kriminellas hemmaplan. Det borde vara nog nu.

  3. Alla vill till gratislandet Sverige, försvarsministern från Irak,
    Soldater från Mena länderna, som är dom enda som inte omgärdas av restriktioner mot pandemin??? Det ter sig närmast löjligt att stänga ner
    stora delar av landet när man låter folk från vissa regioner komma hit
    utan någon kontroll? Vad finns det för garantier att inte dom bär med
    sig den fruktade smittan hit? Och varför i h—-te ställer inte Media
    några frågor till dom styrande om detta, och varför kollar media inte
    upp att dom avstånd som krävs av Svenskarna till varandra att det
    även hålls i Moskeer vid bönemöte???? SVT klipper hellre i i
    intervjuer så att det ska passa makthavarnas sida? Beklämmande!

    I går klämde statsministern till med att det ska finnas en ansvarig
    även på fria medier som det är på bidrags media??????

    Jaha, varför hjälpte man då till att stänga ner Swebb TV som
    hade en ansvarig utgivare, och som hela tiden öppet redovisat
    det?

  4. Varför får flyktingarna medborgarskap efter 4 år efter ankomsten trots att de inte är självförsörjande? varför vi övriga självförsörjande och laglydiga invandrare får vänta 6 år för att få sina?
    Vad är det för särbehandling och på vilket sätt bidrar det till att känna samhörighet?

  5. Det tar otroligt lång tid att ändra lagen för att komma åt kriminalitet. Å andra sidan kan man ändra och/eller stifta nya lagar blixtsnabbt när det är ”viktigt”. Att stävja kriminalitet är följaktligen inte viktigt.

    Få se om vi kan locka till oss några fler ministrar utomlands ifrån, så att vi har än mer s.k. kompetens att välja på inför nästa regeringsbildning.

  6. Då kommer vi att ha två försvarsministrar inom landets gränser , väntar med spänning på att det snart dyker upp en regeringschef till , det blir väl en Ayatollha så att våra nysvenskar kommer att känna sig hemma på riktigt .

    • Fortsättning: och levt i Sverige under falsk flagg.
      – pension 50.000 i månaden. Inte från Sverige. Oavsett skall familjen inte få bostadsbidrag.
      Mer undersökande journalistik som säger sanningar sa Peter Wolodarski DN till Jan Helin igår SvT Aktuellt.
      – Absolut om du PW också säger och skriver sanningen och inget annat än sanningen.
      Må din Gud hjälpa dig (..so help me God).
      .

Kommentera