Drevet mot Donald Trump


UTRIKES. Som ni vet röstade en majoritet i det amerikanska representanthuset för att USA:s president Donald Trump ska ställas inför riksrätt för sin roll i samband med stormningen av Kapitolium. Tio republikaner röstade för att åtala Trump. Totalt röstade 232 ledamöter för åtal och 197 emot. Fyra ledamöter avstod. Åtalspunkten är anstiftan till uppror.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

-Pettersson är ingen specialist på USA, långt därifrån, men menar att Donald Trump trots sitt ibland ovårdade språk långt ifrån uppmanat några till att storma USA:s kongress eller någon av de två kamrarna Senaten eller Representanthuset.

Däremot verkar Representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi, vara minst sagt obalanserad och bedriva en personlig hatkampanj mot Trump som hon kallar för ett ”tydligt och närvarande hot”.

I februari 2020 höll Donald Trump sitt tredje tal till nationen, bakom ryggen på Trump, bredvid vicepresident Mike Pence och framför TV-kamerorna stod talmannen Nancy Pelosi, som trots sina 80 år uppträdde som en barnunge och rev sönder Trumps tal. Då, innan pandemin, var arbetslösheten i USA den lägsta på 50 år och Trump hade haft stora framgångar med ekonomin. Trump var populär.

Nästa steg i riksrätten är att ärendet går vidare till senaten där själva rättegången hålls. I senaten sitter 100 senatorer, två från varje delstat, vid oavgjort resultat har vicepresidenten som är ordförande avgörandet.

Troligen kommer senaten inte att inleda sin process förrän dagen före maktskiftet, vilket innebär att ett domslut inte lär komma innan Trump avgår 20 januari.

– Pettersson har en teori om att Trump om han fälls kommer att benådas av den nya presidenten Joe Biden i ett försök att ena landet.

För övrigt anser jag att demokraterna och Nancy Pelosi är hycklare som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. När Black lives matter, BLM, ägnade sig åt kravaller så understödde de våldsamma upplopp i landet och tyckte det var riktigt att demonstrera mot systemet, liksom många i Sverige gjorde när det var kravaller här.

President Trump har hållit över 600 sammankomster under de senaste 4 åren, i inget av dem har han talat om att angripa polisen, förstöra företag eller bränna ner städer. Demokraterna har tillbringat hela denna tid på att stödja och möjliggöra våldsamma upplopp som kostat miljarder i egendomsskador och 47 döda.

De vänsterblivnas hjältar, BLM, demonstrerar i Göteborg i juni 2020 med krossade skyltfönster, stenkastning, plundring och misshandel samt trängsel trots pandemi.

Här plundras en familjs bohag under pågående flytt…

Här attackeras polisen av BLM i Göteborg…

Nedan är det Stockholm, tänk på att i USA var det mycket värre och att Donald Trump attackerades så också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Drevet mot Donald Trump

 • Bigman

  Det här handlar varken om fakta eller rättvisa, nu vill de bara baxa Biden och Harris till ämbetena.
  FB har stängt av den rörelse som går under namnet ”stop the steal”!

  De har angett ett slutdatum som ligger efter installationen av Biden. Då kommer rörelsen, kanske, att få uttrycka sig fritt igen.
  Men det är en jävla attityd att ljuga och tysta motståndarna, om Trump m.fl. anser att valet varit riggat så har de rätt att uttrycka det.
  Det är en taktik som ”demokraterna” flitigt använts sig av efter val där de ansett sig vara utsatta för komplotter.

  Det som förvånar mig är att det är så många företag och ledare inom dessa som motarbetar den politik som de normalt gynnas av. Trump verkar genuint omtyckt av Israel men motarbetas öppet av flera judiska organisationer i USA. Det är också lite förvånande att Biden verkar ha större förtroende bland dessa eftersom han stöttat Israel genom hela ämbetsperioden?

  Gilla

 • Erling

  Förbluffad över drevets proportioner och det hat som där exponeras.

  Att reducera arbetslösheten till den lägsta på 50 år, är inte det värt någonting?

  Raka motsatsen har setts i vårt land trots vackra löften från herr statsminister.

  Att tillvarata och jobba för sitt lands intressen, är inte det positivt?

  Om vår högste potentat skulle sätta ”Sverige first” vore nog läget ett annat här.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag tycker att Donald Trump ska vara inskriven i historieböckerna för det ekonomiska välstånd han skapade i USA och världen.
  Passa också på att skriva in i historieböckerna att det var tack vara Trump vi svenska blivande och pensionärer kunde få lite uppsving i pensionsportföljen, fast socialdemokraterna gör allt dom kan för att skatta ihjäl oss svenskar.
  Kan vi locka Trump till Sverige som rådgivare till våran värdelösa regering nu när han slutar som president i USA?

  Ps. Svenska medier och polis är lika mycket uppviglare när dom berättar var NMR ska demonstrera. Då flockas vänsterextremisterna för att bråka och slå sönder. Ds.

  Gilla

 • Rädd

  Världen är full av våldsamma demonstrationer, där folk tar lagen i egna händer. Det ursäktar inte Trump och att han inte accepterar väljarnas dom.

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Precis som demokraten och talmannen Nancy Pelosi gjorde på Twitter, 16 maj 2017.

   Nancy Pelosi
   @SpeakerPelosi
   Our election was hijacked. There is no question. Congress has a duty to #ProtectOurDemocracy & #FollowTheFacts.

   Gilla

 • Argus

  ”Pettersson är ingen specialist på USA, långt därifrån, men menar att Donald Trump trots sitt ibland ovårdade språk långt ifrån uppmanat några till att storma USA:s kongress eller någon av de två kamrarna Senaten eller Representanthuset.”

  Nu är det varken Pettersson eller mig som Trump talar till och för den delen låter han inte värre än de politiska motståndarna. Politiska motståndare, media och RINO:s har många gånger mycket grövre retorik och vana att ha mediamonopol vilket Trump spelade på i framförallt primärvalet inför 2016. Där var språkbruket ”mustigt” men även en strategi tror jag som media nappade på med hull och hår. ”Hör hur han låter” resulterade både i gratisreklam för miljoner samtidigt som han tände hoppet för många amerikaner som hamnat ”bakom Guds rygg” då storfinansen flyttat deras jobb till bland annat Kina.

  Sen er son, han är stark, han är fin,
  och han talar med bönder på böndernas sätt
  men med lärde män på latin.
  Och hans lie går skarp i er nyodlings gull,
  och han fröjdas som I, när hans loge står full,
  och han lyfter sin mö som en man av er ätt
  högt mot höstmånens röda kastrull.

  Erik Axel Karlfeldt

  Gilla

 • Rädd

  Ja, alla är dumma och enfaldiga utom de som tycker som jag.
  Skämt åsido så tror jag att de flesta amerikaner är kloka och vet vad de gör, att de inte tycker lika är ett mått på att demokratin fungerar. Ibland vinner republikanerna och ibland demokraterna det är sunt. Jag hoppas att det blir likadant i Sverige, byte av makten är av godo.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det krävs två tredjedelars majoritet i senaten för fällande dom i riksrätts processen mot Trump.

  Några indikationer på omfattande avhopp inom republikanerna, för att fälla sin president, finns inte. Så detta blir som vanligt en cirkus igångsatt av Nancy Pelosi.

  Att talmannen och demokraten Nancy Pelosi är en trotsig och enfaldig kvinna ,är ingen nyhet för någon . Inte ens för hennes partikamrater. Det var flertalet demokrater som inte gav henne sin röst i årets talmansval.

  Nancy Pelosi vann med bara sju röster, 216 mot 209, över republikanen Kevin McCarthy – en mindre marginal än Demokraternas redan lilla majoritet i huset (222 mot 211).

  Redan 2018 var det många demokrater som inte ville ha henne som sitt partis talman.

  Gilla

 • Rädd

  ”Ovårdat språk” ja där måste jag verkligen hålla med bloggen. Tex ”hitta 11000 röster”

  Gilla

 • hllviken

  Bäst är att lyssna på presidenten själv:

  Gilla

 • Bigman

  Den enda stormning som skett på uppmaning är när ”demokraterna” och deras anhang störtade in på Capitolium under tillsättningen av Brett Kavanaugh!
  Det är som vanligt tyst om det som inte vänstern gillar. Tyck vad ni vill om Trump, men håll er till sanningen och använd inte yttrandefriheten som slagträ i debatten.
  Med samma urusla resonemang så kan företag vägra att följa regler om föreningsfrihet som exempel. Om ett företag vägrar tillåta fackföreningar på sina arbetsställen, är det då Ok bara för att de är privata?
  Lagstiftningen beror då bara på den inställning som finns hos sittande politiker. När en av grundlagarna inte åtföljs med oklara svepskäl så knakar all lagstiftning i fogarna.

  Vi vill inte att de sittande pro-kommunisterna ska bestämma sånt, deras facit är besvärande uruselt och totalt befriat från demokrati!

  Gilla

 • G Nordström

  Biden kommer inte att benåda Trump.
  Orsaken, då skulle han åter kunna ställa upp i ett president val.
  Han är illa omtyckt för han har inte varit lättköpt och sprungit oligarkernas ärenden utan sett till de arbetande människornas bästa.
  Tänk så mycket kapitalisterna har förlorat när han inte startat krig.
  Vem får ta smällen? Jo de arbetande folket barn som dödas eller blir traumatiskt förstörda på grund av alla konflikter de ska ställa upp på.

  Gilla

 • K. Olson

  Den enda president i närtid som vågat ifrågasätta medias roll i samhället, är Donald Trump.
  Och den enda som också lycklats avslöja medias lumpna och korrupta ageranden är Trump.
  Han har varit vårt hopp ute i världen, han har bringat oss andra styrka att stå emot och kämpa mot politikers och medias alla lögner och bedrägerier.
  Nu har han tyvärr själv fallit offer för ett gigantiskt bedrägeri i syfte att störta honom från makten.
  Han vann ju valet med stor majoritet, men sedan på valnatten körde lastbilar fullastade med Biden-röster in och ändrade på resultatet.
  Detta ingick naturligtvis i planen för att tvinga bort Trump från makten.
  Det fanns också valdistrikt där Biden fick 120% av alla röster, det förekom även rykten att i andra distrikt hade Biden 240% av rösterna.
  Detta är ett av historiens absolut största bedrägeri!
  Och jag fasar för vad som händer när Biden och negerkvinnan Harris kommer till makten!
  Fasansfullt.

  Gilla

 • Oskar

  Det som nu börjar komma fram på nätet är följande: attacken mot representathuset påbörjades före Trump tal vilket innebär då att beskyllandet för uppvigling faller.
  Detta har mörkats och tagits bort från internet.
  Sanningen kommer nog fram tillslut.

  Gilla

 • Kent

  Bankoligarkerna känner sig inte säkra med Donald Trump vid styret, så därför måste han bort.
  Slippery Joe och Nancy Pelosi är snälla knähundar som inte drar i kopplet.

  Gilla

  • Rädd

   Trump har lånat mycket, så han gillar kanske inte banker.
   Vad skall vi banker till? Vi behöver väl inte låna till hus och hem och företagen som vill investera, varför skall de det. De behöver väl inte utvecklas.

   Gilla

 • Conny Lundberg

  Någon har släppt ut de sinnesrubbade ur USAs mentalsjukhus och de visade sig att flertalet av dem var demokrater men Pelosi som ledare i ett försök att störta USA ned i avgrunden!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: