Jimmie Åkesson: vilken sten har Stefan Löfven bott under?

INRIKES. I dagens partiledardebatt möttes Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och statsminister Stefan Löfven (S) öga mot öga. Det dröjde inte länge förrän tonen mellan de båda hårdnade. – Han har gjort det här landet mer otryggt, mer splittrat och mer polariserat än någonsin, sa Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Vikten av demokrati blev ett aktuellt ämne i dagens partiledardebatt med anledning av den senaste tidens tumult i USA. Stefan Löfven kritiserade då Jimmie Åkesson för retoriken han använder.

Bland annat lyfte han två meningar som Sverigedemokraterna har publicerat på sociala medier: ”Välj sida och förbered er på strid” och ”det här betyder krig i riksdagen och kommande valrörelser”.

– Att inför följare och väljare påstå att det ska bli krig i riksdagen, det är inte riktigt demokratins språk. I detta skiljer Jimmie Åkesson ut sig bland de andra partiledarna, sa Stefan Löfven.

SD-ledaren tog då upp exempel från texter som sjungs i samband med första maj.

– ”Störtas skall det gamla”, ”upp till kamp”, ”sista striden det är”. Jag är rätt säker på att statsminister Stefan Löfven sjunger detta minst en gång om året i samband med första maj. Städa framför egen dörr, Stefan Löfven.

Han fortsatte med sin kritik mot statsministern. – Stefan Löfven har vunnit två val i rad och han har gjort det här landet mer otryggt, mer splittrat och mer polariserat än någonsin. Stefan Löfven är ett problem.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Jimmie Åkesson: vilken sten har Stefan Löfven bott under?

  1. Åkesson har försvunnit från det mediala Sverige. Han har inte kommit med några uttalanden som kan locka tillbaka väljare från S och M. Alla Åkessons uttalanden känns mer eller mindre som uttjatade floskler. Visst ska man förändra diskursen, speciellt nu när befolkningen är uppskrämda av regeringens alla uttalanden om covid-19, (vi hade ingen överdödlighet 2020). Men att som Åkesson, försvinna från ”rampljuset” ger inga röster. Antingen ska han ha en spark i baken så att han kommer loss, eller så ska partiledarskapet övergå till någon annan som kan få SD att lyfta igen

  2. @Rädd, Talesättet att rösta efter plånboken gäller dig oavsett om du är kapitalist eller fattigpensionär. Andra röstar röstar vad som är bäst för framtiden, deras barn och andras väl. Själv kommer jag att röstar för att Sverige skall bli lagom igen. Och i det valet så.finns inte v, s, Mp ock l på kartan.

  3. Jag lyssnade på debatten och förstod att dessa två klagande herrar skall jag inte rösta på.
    Jag vill veta bla hur jag skall klara min ekonomi.

  4. Ja, att beskylla varandra ger oss andra ingenting.
    Det är konstruktiva förslag vi skall ta ställning till.
    Jag tror att dessa två herrar saknar vettiga förslag, därför bråkar dom.

    • Socialdemokraterna har inte haft några egna idéer sedan de försökte införa löntagarfonder för 40 år sedan. Efter det har det bara handlat om att stjäla andras idéer och förslag och kalla det sina egna.

      På det sättet kan du inte jämför S med SD som faktiskt har egna idéer om politik.

      Svensk debatt i övrigt i riksdag och SVT handlar mest om att kasta glåpord på sin motståndare. Åtminstone för de partier som inte är SD. Konstruktiva förslag i debatter har vi inte haft på 30 år i det här landet. Var har du varit?

  5. SVT aktuellt 21:00 Huvudnyhet om Trump 10 minuter. Den viktiga partiledardebatten gavs 4 minuter. Snacka om att förflytta focus. Här hemma har vi ju inga större problem eller?

    • Säga vad man vill om Trump, men han är underhållande och märkliga saker händer ofta runt honom.

  6. Jag vet inte om alla följt med i vad åkesson sagt tidigare, men vad jag kan minnas har det han profetsiat om alltid blivit sant… tyvärr… om åkesson säger att det blir krig i regeringen så tror jag honom till motsatsen bevisats… för till skillnad mot vad andra partiledare säger så försöker åkesson hålla vad han lovar…

  7. Jag skulle vilja förtydliga lite för Morgan Johanson och hans trumpspöke. Ja, Trumps politik har fått konsekvenser utanför USA.
    Trumps ekonomiska politik har fört med sig att både vi som ska bli pensionärer och de som är pensionärer har sett våra pensionsbesparingar växa, trots att socialdemokraterna gör allt för stjäla våra pensionspengar.
    Det är en bedrövelse att inte medlöparmedia SVT och SR vill berätta det.

  8. Man kan ju hoppas att Löfven och övriga förrädare av globalister inom PK-sektens skamliga grupp av politiker, journalister och kändisar i framtiden hamnar i någon form av domstol och döms för sitt mångåriga svek mot landet och dess befolkning.

Kommentera