En oduglig regering i stort och smått, krogar väntar på besked

PANDEMI. Som ett led i att minska smittspridningen av covid-19 aviserade regeringen den 18 december att servering av spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat ska vara förbjuden mellan klockan 20.00 och 11.00. På julafton träder förbudet i kraft.

Det skärpta förbudet gäller under tre veckor, till den 15 januari 2021. Därefter ska förbud mot att servera alkohol efter kl. 22.00 åter gälla till utgången av februari 2021.

Ovanstående är vad som står på regeringens hemsida.

Lena Hallengren kan inte lämna besked. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Med bara två dagar kvar på förbudet har flera hoppfulla krögare börjat annonsera om att man kan boka bord efter klockan 20 i helgen eftersom regeringen ännu inte lämnat något besked om huruvida förbudet förlängs eller kommer återgå till 22.00. Samtidigt skenar smittokurvan och antalet sjukhusinlagda med covid-19 är nu fler än någonsin.

Socialminister Lena Hallengren (S) förstår att krögarna vill veta. Vi kan inte ge besked så långt i förväg, säger Hallengren två dygn innan förbudet upphör.

-Pettersson säger att Hallengren (S) och regeringen kanske tror att personalen är livegen och arbetar utan schema och tycker att två dygn innan regeländring är lång tid…

UPPDATERAT: Idag på morgon meddelar regeringen att att alkoholförbudet efter klockan 20 förlängs till 24 januari sedan ska regeringen återkomma.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “En oduglig regering i stort och smått, krogar väntar på besked

  1. ”Anklagas för kaoset: Tog in dåre efter dåre.”

    Såg denna rubrik i en viss lögnblaska, trodde de menade ”svetsaren”.

  2. Jag har svårt att förstå kopplingen smittspridning och alkoholhalt. Om de tror att alla går på krog för att supa sig fulla bestäm att ingen dryck över 20% alkohol får serveras efter 22.
    Att äta mat som är god blir ännu godare med ett gott vin eller kanske en starköl till. men hur många har råd att supa sig full på en krog i Sverige?

  3. De redan skyhöga dödstalen (jämfört med våra närmsta grannländer) som rapporterats av FHM under våren 2020 och som kopplats till covid-19 pandemin i Sverige är sannolikt för låga beroende på att FHM och Socialstyrelsen använder olika beräkningsmetoder.

    Inte ens myndigheternas uppgivna dödstals-siffror går alltså att lita på längre i ett anarki-Sverige i kubik, som vanstyrs bl a av de komplett odugliga ministrarna Stefan Löfven och Lena Hallengren med noll trovärdighet.

    Citat nedan från SVT Text:

    111 SVT Text Torsdag 14 jan 2021
    INRIKES PUBLICERAD 14 JANUARI

    FHM: Vårens dödstal underskattade

    Antalet personer som dog efter att ha
    smittats av coronaviruset i våras är
    troligen större än vad Folkhälso-
    myndighetens statistik visar. Det
    skriver myndigheten i en rapport.

    Underrapporteringen beror på att
    testkapaciteten släpade efter, säger
    statsepidemiolog Anders Tegnell till
    Svenska Dagbladet.

    FHM:s dödsfallsstatistik omfattar bara
    personer som avlidit inom 30 dagar
    efter ett positivt coronatest. Social-
    styrelsen räknar även med otestade
    personer om behandlande läkare har
    angett covid-19 i dödsorsaksintyget.

    • Nä. testmetoderna för covid är bara löjliga. det är som en vanlig influensa säsong med skillnad att vissa individer med dåligt immunförsvar kan bli sjuka i månader. til loch med gamla chefen för tillverkaren sa att det inte går att lita på de löjliga covid proven. förövrigt så var det en get ,ett glas äppeljuice en frukt och andra saker som tydligen var covid positiva enligt testet:)

  4. Hördu rädd : Att hitta fel på regeringen är väldigt lätt för den som kan tänka själv. Dom har ju inte haft ett enda rätt sen tillträdet. Det hade ju i och för sig inte reinfelts regering heller. Det är ju de här båda regeringarna som bär huvudansvaret för kaoset i vårt land. Den som inte fattar det är både blind och döv samt helt intelligensbefriad. Är du det också ???

  5. Petterssons hittar alltid nått negativt om regeringen.
    Visst de gör fel ibland men inte alltid.

    • Det vore intressant att få ta del av den betydande mängden av förändringar till det bättre, som du verkar ha uppsnappat, när detta fenomen tycks ha undgått det stora flertalet.

    • Det som är positivt, eller kan vändas till något som kan uppfattas positivt, redovisar statsmedia redan för. Det negativa behöver ingen grävande journalist för att hitta men väl ett medium för torgföring, där gör Pettersson en insats med Petterssons.

  6. Enl. FN kommer detta land att klassas som ett U-land 2030. Men nu ryktas det att den milstolpen kommer att passeras långt tidigare. Stefan kommer att underhålla coronan fram till nästa val, då den visat sig gynna (s). Den numera opålitliga väljargruppen av pensionärer kommer att avlivas i allt större omfattning och ersättas med bidragstörstande importerad valboskap som ”röstar rätt”. Valmyndigheten, som låg i träningsläger vid förra valet, kommer att agera än fräckare och ännu mer påtagligt vid nästkommande val. Bara makten är säkrad så spelar det mindre roll att landet och folket är förlorat. Protester från pöbeln låter sig ej göras för censuren kommer att vara total. Endast regimens och de regimtrogna mediernas åsikter kommer att vara accepterade. När sedan ekonomin totalhavererar kommer den allt större skaran av muslimer bli rejält förbannade för att bidragsnivåerna sjunker. Det är då de riktigt långa knivarna kommer fram. Muhammeds blodiga historia upprepar sig. Vad annat att vänta för oss naiva dumskallar. Ett muslimskt U-land inklämt mellan norra Europas blomstrande och ännu normala länder. Ungefär som Israel — fast tvärtom…

  7. Hade man varit yngre – hade man dragit..
    – Så less på vanstyret o förstörelsen av 🇸🇪

    Hallengren = inkompetent babblande lolla.

  8. Varenda en av dessa ministrar och rådgivarna bakom skall kommas ihåg för sin uselhet. De skall ”portas” från allt framtida inflytande. Så här skadlig har aldrig en regering med bihang varit.

  9. Vad för väntar man sig av en sosse som Lena Hallengren? Den dag hon reder ut att ta hand om hunden så…

  10. Regeringen är en fullständig katastrof i sin helhet.
    Sverige har aldrig varit mer nedkört på alla vis.
    Företagsslakten fortsätter……………
    Arbetslösheten kommer bli enorm framöver………
    Regeringen och folkhälsomyndigheten är ett hot mot Sverige.
    Människor dör som flugor och företag går i konkurs och ingen
    bryr sig av makthavarna.

Kommentera