Spanien gör sig redo för rekordkyla

VÄDER. Efter ett nationellt köldrekord på -35,8 grader och snökaos i Spanien gör sig Spanien redo för en aldrig tidigare skådad köldvåg i veckan, skriver El Mundo.

Snö i Madrid. Bild Accuweather

I lördags föll det över 50 cm snö i Madrid och nu kommer temperaturen att krypa ner under åtta minusgrader i stora områden i de centrala delarna av landet. Flera områden har gått upp i beredskap för kylan.

Madrids borgmästare José Luis Martínez-Almeida varnar för att det blir mycket svårt att ta sig runt i staden fram till nästa helg. 700 vägar i landet påverkas av snön och i helgen fick militären rädda 1500 personer vars bilar fastnat i snömassorna.

– Pettersson säger att som vanligt är detta väder, medan värmeböljor är klimat…

Det verkar vara skapligt kallt på många håll. Bland annat i Atlasbergen, Nordafrika med -5 till-10C.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Spanien gör sig redo för rekordkyla

  1. Vi hade mycket snö i morse i Göteborg också. Det som förvånar mig i landet med världens högsta skatter och att det kan komma snö 6 månader på året, varför i helvete plöjer och skottar inte kommunen bort snön?

  2. Nej. Det måste vara fel. Greta sa ju att det blir varmare. Ljuger hon tro….?? 😄😄😅😅

      • Woooow, 25 öre är en rejäl rabatt, nu växer plastberget på paradisstränderna i Östasien med 150% hälsar Miljöpsykopartiet.,

  3. Ja och det snöar i Sverige. Vi går mot en istid och tvingas snart emigrera till ett överbefolkat afrika.

      • Och livslång försörjning på deras pengar, rätt till hemspråksundervisning, rätten att behålla våran religion, rätten att hissa svenska flaggan närsomhelst, rätten att starta upplopp alá White Lives Matter.

Kommentera