Hotbilden mot Sverige bredare än tidigare

SÄKERHET. Folk och Försvars Rikskonferens 2021 äger rum måndag och tisdag, 11–12 januari. Folk och Försvar har sedan 1946 årligen arrangerat en rikskonferens och sedan flera decennier tillbaka har denna arrangerats på Högfjällshotellet i Sälen. På grund av den rådande pandemin arrangeras Rikskonferensen 2021 istället som en digital Tv-produktion med talare på plats i Stockholm. Följ Rikskonferensen live eller i efterhand, var du än är, via din dator, mobiltelefon eller TV. Sändningen kan följas utan föranmälan och kostnadsfritt av alla.

Rikskonferensen 2021 går att följa på vår hemsida eller direkt på vår Youtubekanal. Sändningen är uppdelad i två delar, en för måndagens program (länk här) och en för tisdagens program (länk här). Du kan också följa hela Rikskonferensen via SVT Forum.

Idag har bland andra Säpochefen Klas Friberg uttalat sig: Främmande makt tillskansar sig årligen information om svenska företag till ett värde av flera miljarder. Samtidigt saknas ofta såväl prioriteringar som vilja att förhindra angreppen – som framförallt kommer från Ryssland, Kina och Iran.
– Sverige är i dag inte tillräckligt väl rustat för att möta detta hot, sa Friberg.

Enligt Friberg har hotbilden mot Sverige blivit såväl bredare som mer komplex än tidigare. – Hotbilden mot Sverige är bredare och mer komplex än tidigare. Angrepp och aktiviteter från främmande makt riktar sig mot grundläggande fri- och rättigheter, vårt ekonomiska välstånd, vårt politiska beslutsfattande och vår territoriella suveränitet. Det är angrepp som pågår här och nu och som påverkar vår demokrati, säger säkerhetspolischef Klas Friberg.

Säkerhetspolisen gör bedömningen att det i dagsläget rör sig om ett 15-tal länder som bedriver olika former av spionage och annan säkerhetshotande verksamhet mot Sverige. Ryssland, Kina och Iran utgör de största hoten. – Främmande makt använder hela sina samhällens resurser strukturerat och systematiskt, samordnar olika medel och agerar både på egen hand och via ombud för att nå sina mål. Sverige är i dag inte tillräckligt väl rustat för att möta detta hot, säger Klas Friberg.

Dagens Juridik…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Hotbilden mot Sverige bredare än tidigare

  1. Vad finns det här som skulle vara så värdefullt?
    Mycket snack för ingenting, mer än förhärliga sig själv och motivera sin feta lön.

  2. Eftersom Sverige enligt vissa PK anhängare ingenting eget har så blir naturligtvis allt utländskt superhäftigt.
    Då är det givet att mycket av intresse för andra nationer blir rapporterat hem av alla dessa enligt PK supermänniskor.
    Det går som en bär sig åt eller, som man bäddar får man ligga.

  3. Hotet mot Sverige utgörs främst av två saker den nuvarande
    regeringen och den allt för stora invandringen!

  4. Ett tips är ju att göra ett hembesök hos den CCCP-lierade Rheinfeldt…

    Han har ju knappast gjort några försök i att dölja sina kontakter..!

  5. Sveriges enda reella hot kommer inifrån. Det består i lögnarpartiet såssarna, centerpartiet-pedofilerna och extremistpartiet-miljömupparna. Till detta kommer islamisterna och dess svans av musse-kramare. Henrik Arnstad, Anders Lindberg, Tomas Gardell, Fredrik Reinfeldt, Hanna Stjärne, SVT, SR, Migrationsverket, Folkhälsomyndigheten, Rättsväsendet, Bög-lobbyn, Näthatsgranskaren, Censuren, Valmyndigheten, Ekonomin i fritt fall, etc, etc…..är också givna kandidater.

  6. Det har han rätt i. Maffian från dessa länder har spioner på Ericsson och alla andra svenska företag. De har sig själv att skylla då de anställer filk från högriskländer. Ett större problem är maffians övriga aktiviteter som Klas Friberg snuddade vid. Sanningen är brutal och oskyldiga svenskar mördas för deras pengar. Detta vet polisen, SL och troligtvis andra i huvudstaden. Folk mördas men det registreras inte som mord.

    Sök på scopolamine och Paris, den ligan är väl rotad i alla större städer i Stockholm. Man använder många andra substanser beroende på vad man vill uppnå.

    Batteriholkarna är källan till dessa fruktansvärda substanser.

      • Wallenberg = Globalist.

        Kolla :
        Mattias Andersson eller De Fria på Youtube

        Det finns även fler som är intellektuella och väldigt insatta med gedigna erfarenheter och bakgrunder….

Kommentera