Balis stränder dränks under högar av skräp


NEDSKRÄPNING & SKATTER. På den Indonesiska ön Bali har det de senaste dagarna spolats upp hundratals ton sopor, mest plastavfall, som nu täcker de vita sandstränderna. Man uppskattar att det spolas upp mellan 30 och 60 ton sopor per dygn på Balis stränder. Indonesiens ineffektiva sophantering bidrar till att stora mängder avfall hamnar i havet.

90 procent av plastavfallet i havet kommer från tio stora floder.

Nära tusen personer jobbar med att städa stränderna, men enligt chefen för den lokala miljömyndigheten så är det ett nästan omöjligt uppdrag.

-Pettersson ser att det är inte plastpåsar från Lidl, Coop, Willys och Ica som förorenar. 90 procent av plastavfallet i världens hav kom från tio stora floder i Asien och Afrika och den nedskräpningen ska lösas med skattehöjningar i Sverige.

Det verkar som sophanteringen går ut på att slänga skräp i sjön…

PI-News

Världens smutsigaste flod, Ci Tarum, ligger som Bali i landet Indonesien på Balis stora grannö Java.

Bali är ön vid röda punkten. Floden ovan, Ci Tarum, som anses vara världens smutsigaste ligger öster om huvudstaden Jakarta. I storstadsområdet runt Jakarta bor det 30 miljoner människor. Indonesien är världen fjärde folkrikaste land och världens största muslimska med mer än 250 miljoner invånare. Det verkar som profeten Muhammed glömde naturvård och renlighet i koranen. Tänk på att det inte bara är synligt skräp som släpps ut, det går att simma i kemikalier för den som vill.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Balis stränder dränks under högar av skräp

 • Lennart

  Högarna med plast kommer väl snart att lätta i Bali. Svenska regeringen har väl meddelat hela världen att vi nu har skatt på plastpåsar i Sverige så det kommer snart att märkas en stor skillnad i världen.

  Gilla

 • Nulle.

  Knappast våra plastpåsar.

  Gilla

 • Niklas R

  Enligt Muhammed kan vatten aldrig bli smutsigt, oavsett vad som ligger i det. Alltså är floderna och vattendragen i Indonesien inte smutsiga och orena.
  Det säger den falske profeten och han har aldrig fel enligt 1.6 miljarder muslimer enligt samma devis som säger att 10 biljoner flugor kan inte ha fel, skit är gott.

  Gilla

 • He Adamson

  Det är ju helt fantastiskt att allt detta skräp har kunnat ta sig från Sverige till Indonesien, eller var kommer det ifrån?

  Gilla

 • Moberg

  Klimataktivisterna borde bli miljöaktivister för vår miljö den beror uteslutande på hur väl vi vårdar vår natur.
  Vi kan därför förändra miljön men klimatet det har vi minimal inverkan på.

  Gilla

 • Hajo

  Hen Bolund är på fel plats.
  Hen Bolund befinner sig i ett Landområde som kallas Sverige.
  Hur vore det om han flyttade till typ ett Land som typ Bangladesh och jobbar för att införa Plast-katt 7 kr per påse…?

  Gilla

 • Kent

  Eftersom Indonesien accepterar allt skräp så kan vi skicka Per Bolund till Indonesien utan att de märker något. Om vi skickar hela sophögen till regering så kanske den kan försvinna i hela sopberget i Indonesien.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Då hjälpte det inte att Sverige ökade skatten på plastkassar?
  Då får väl Magdalena höja skatten till tio kronor.

  Gillad av 1 person

  • Pia

   Mata inte plastskalle ministern med fler skatteupplägg.

   Gilla

  • Andersson

   Det är balianerna själva som ska betala på sikt. 10000 rupier för de stora kassarna och 500 för de små påsarna. Ett utmärkt SIDA-projekt. Bolund är rätt man att bygga upp infrastrukturen på plats.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: