Balis stränder dränks under högar av skräp

NEDSKRÄPNING & SKATTER. På den Indonesiska ön Bali har det de senaste dagarna spolats upp hundratals ton sopor, mest plastavfall, som nu täcker de vita sandstränderna. Man uppskattar att det spolas upp mellan 30 och 60 ton sopor per dygn på Balis stränder. Indonesiens ineffektiva sophantering bidrar till att stora mängder avfall hamnar i havet.

90 procent av plastavfallet i havet kommer från tio stora floder.

Nära tusen personer jobbar med att städa stränderna, men enligt chefen för den lokala miljömyndigheten så är det ett nästan omöjligt uppdrag.

-Pettersson ser att det är inte plastpåsar från Lidl, Coop, Willys och Ica som förorenar. 90 procent av plastavfallet i världens hav kom från tio stora floder i Asien och Afrika och den nedskräpningen ska lösas med skattehöjningar i Sverige.

Det verkar som sophanteringen går ut på att slänga skräp i sjön…

PI-News

Världens smutsigaste flod, Ci Tarum, ligger som Bali i landet Indonesien på Balis stora grannö Java.

Bali är ön vid röda punkten. Floden ovan, Ci Tarum, som anses vara världens smutsigaste ligger öster om huvudstaden Jakarta. I storstadsområdet runt Jakarta bor det 30 miljoner människor. Indonesien är världen fjärde folkrikaste land och världens största muslimska med mer än 250 miljoner invånare. Det verkar som profeten Muhammed glömde naturvård och renlighet i koranen. Tänk på att det inte bara är synligt skräp som släpps ut, det går att simma i kemikalier för den som vill.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Balis stränder dränks under högar av skräp

 1. Högarna med plast kommer väl snart att lätta i Bali. Svenska regeringen har väl meddelat hela världen att vi nu har skatt på plastpåsar i Sverige så det kommer snart att märkas en stor skillnad i världen.

 2. Enligt Muhammed kan vatten aldrig bli smutsigt, oavsett vad som ligger i det. Alltså är floderna och vattendragen i Indonesien inte smutsiga och orena.
  Det säger den falske profeten och han har aldrig fel enligt 1.6 miljarder muslimer enligt samma devis som säger att 10 biljoner flugor kan inte ha fel, skit är gott.

 3. Det är ju helt fantastiskt att allt detta skräp har kunnat ta sig från Sverige till Indonesien, eller var kommer det ifrån?

 4. Klimataktivisterna borde bli miljöaktivister för vår miljö den beror uteslutande på hur väl vi vårdar vår natur.
  Vi kan därför förändra miljön men klimatet det har vi minimal inverkan på.

 5. Hen Bolund är på fel plats.
  Hen Bolund befinner sig i ett Landområde som kallas Sverige.
  Hur vore det om han flyttade till typ ett Land som typ Bangladesh och jobbar för att införa Plast-katt 7 kr per påse…?

 6. Eftersom Indonesien accepterar allt skräp så kan vi skicka Per Bolund till Indonesien utan att de märker något. Om vi skickar hela sophögen till regering så kanske den kan försvinna i hela sopberget i Indonesien.

 7. Då hjälpte det inte att Sverige ökade skatten på plastkassar?
  Då får väl Magdalena höja skatten till tio kronor.

  • Det är balianerna själva som ska betala på sikt. 10000 rupier för de stora kassarna och 500 för de små påsarna. Ett utmärkt SIDA-projekt. Bolund är rätt man att bygga upp infrastrukturen på plats.

Kommentera