Drogpåverkad 16-åring vägrade stanna – körde in i träd

MEDIA. Två 16-åringar i en personbil vägrade stanna vid en poliskontroll i norra Stockholm. De vårdas nu på sjukhus efter en krock i den efterföljande biljakten. En av dem är allvarligt skadad, skriver SVT.

– Pettersson undrar varför SVT valt en rubrik som ovan när en polispatrull i Kallhäll i Järfälla kommun nordväst om Stockholm skulle genomföra en kontroll av bilen som de två pojkarna färdades i. Bilen vägrade stanna och en kort polisjakt följde. – Men kort därefter kraschade de in i ett träd, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Föraren skadades i samband med kraschen. Han vårdas nu på sjukhus för sina skador som uppges vara allvarliga men inte livshotande. – Han misstänks för drograttfylleri, olovlig körning samt grov vårdslöshet i trafik, säger Fredrik Andersson.

Det är knappast polisens fel att en drogpåverkad 16-åring utan körkort är vårdslös i trafiken. Som tur var körde han in i ett träd och inte på en några barn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Drogpåverkad 16-åring vägrade stanna – körde in i träd

  1. SVT måste ju enligt PK-normen skriva att det var en biljakt undan polisen. Det går ju inte att bara skriva att en drogpåverkad person utan körkort kört in i ett träd. Då kan ju läsaren tro att det var hans eget beteende som orsakade avkörningen. Enligt SVT är det ju aldrig brottslingarnas fel om något händer. Det är alltid någon annans. NU kunde man anklaga polisen. Då blev det väl kaffe och tårta senare för att fira den som satt rubriken.

  2. Det där är karma. Vad jag funderar på är om 16åringen har härstamning utomlands ifrån eftersom det verkar vara såå synd om den. Svt har en förmåga att alltid tycka synd om dessa kulturberikare.

  3. SVT skuldbelägger Polisen.
    Utan att skämmas och stick i stäv till sina egna ord: ”SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant.”

Kommentera