Henrik Jönsson om politik och populism

MEDIA. Kapitolium invaderades i onsdags av en protesterande folkmassa, i ett ödesdigert ögonblick för den västerländska demokratins historia. Vilka var upprorsmakarna? Vilka krafter har lett fram till denna situation – och vad riskerar konsekvenserna av detta angrepp bli?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Henrik Jönsson om politik och populism

  1. Här var H.J balanserad, argumenterar mot konspirationsteorier och för lag och ordning. Tar starkt avstånd från tankar om revolution och förespråkar dialog i politiken.

  2. Det var samma kategori av yrkesdemonstranter som var i Göteborg under EU-toppmötet och slog sönder affärerna på Avenyn. Dom har ingen politisk agenda, utan åker dit dom kan bråka och slå sönder. Vänstermedia ger dom naturligtvis felaktigt en politisk tillhörighet.
    Enligt vänstermedia är allt ont som sker i världen Donald Trumps fel, och om det mot förmodan inte är hans fel så är det Jimmy Åkessons fel.

  3. ”Ingen automatisk rätt att få uttrycka sig på nätet” Säger Carl Bildt angående Trumps avstängning på Twitter??MEN DET SKA VÄL
    FORTFARANDE VARA TILLÅTET ATT LJUGA OCH FÖRA
    ANHÖRIGA BAKOM LJUSET NÄR 700 SVENSKAR FÅR SÄTTA
    LIVET TILL NÄR EN MYSTISK FARTYGSKATASTOF INTRÄFFAR
    PÅ ÖSTERSJÖN??? ELLER HUR CARL BILDT??

  4. ”Men om borgerligheten ska kunna finnas så måste hela högern hålla den gränsen, och se det hotet. På den punkten blir jag tyvärr alltmer pessimistisk.”

    Varför skulle ”högern” ”hålla gränsen” när sossarna släppt sin halva för många decennier sedan? Och vad betyder ”ska kunna finnas”? Är det ett förtäckt hot?

    • Vad är högern ? När jag var barn så var det Högerpartiet, partiet för de verkligen etablerade och med Jarlen i sin helikopter .
      Dock tror jag att Jarl var en bra person.
      De kristna hade då inte bildat ett eget parti utan röstade ofta på Folkpartiet.
      Bondeförbundet stred för bla markägarens intressen på landsbyggden.
      Miljöpartiet fanns inte, utan istället fanns naturskyddsföreningen.
      S var ett arbetarparti.
      Och kommunisterna var kommunister och fick skäll i alla debatter.
      Det var inte bättre förr men skiljelinjerna syntes tydligare.
      Nu är folk lite höger och vänster huller om buller. Och många ägnar sig åt att fördöma politiska motståndare ,förr så stred man för sina idéer och sen ofta en kompromiss.
      Iallafall så minns jag det så.

Kommentera