Snöstorm lamslår Spanien

VÄDER. Som vi skrev igår, slogs nationellt köldrekord, -34,1, grader i Spanien och en snöstorm var på väg. Nu är stormen framme och den väntas fortsätta under helgen. Läget är ”exceptionellt och troligen historiskt” enligt vädermyndigheten Aemet.

För mer än halva Spanien hade varningar utfärdats, och huvudstaden Madrid överraskades av snömängden. Madrid, liksom Castilla La Mancha och Valencia, hörde till de regioner som drabbades hårdast. I vissa bergsområden uppgick snödjupet till 50 centimeter.

Trafiken på hundratals vägar stod stilla och tågtrafiken drabbades enligt järnvägsbolaget Renfe.

Stormen Filomena hade dragit fram över Kanarieöarna och svept regn över den iberiska halvön innan den spred snö.

-Pettersson säger att det är inte så mycket snö, men det kommer mer i morgon och det verkar räcka med detta. Jag vet inte men tvivlar på att spanjorerna har vinterdäck på bilarna…

I Sverige är det rejält kallt i norr, med nytt säsongsrekord mitt på dagen idag i Nikkaluokta med -34,9 grader

För övrigt är kyla väder medan värme räknas som klimatförändringar när aktivisterna får bestämma.

***

Stöd bloggen
Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
Från andra banker konto 8257-933415168
Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Snöstorm lamslår Spanien

  1. Jag tycker det är lite taskigt av moder natur att ge de i spanien snö när vi i skåne är utan.

  2. Inte förrän Alternativ/sanningsmedia skrivit om rekordkylan, och de upplysta börjar tala om saken, känner SVT och övrig ljugmedia sig pressade att i vinklad version nämna kylan i sina sändningar/artiklar.

  3. Har inte sett några rapporter om kyla och snö i Spanien. Däremot rapporteras det intensivt i exempelvis public service om att Trump ”ändrat” sig att hans anhängare inte ska storma Capitolium. Som om Trump uttalat en stormning av byggnaden. Jag tycker att s.k. seriösa rapporter ska vara rättvisa, allt annat tjänar mest dåliga syften.

    • Jag menar de vanliga nyheterna rapporterar inget vad jag sett i kväll om eventuell global uppvärmning.

  4. Det var på grund av sådant här som klimatreligionens överstepräster ändrade namnet från ”Global uppvärmning” till ”Klimatförändringar”.

Kommentera