Ska Bildt, Carlsson och Sahlin åtalas?

INRIKES. Riksåklagaren har beslutat att Konstitutionsutskottet, KU, ska pröva om ansvariga ministrar som Carl Bildt, Ingvar Carlsson och Mona Sahlin ska åtalas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen, rapporterar Sveriges Radio.

Åklagare har fått i uppdrag att pröva om förundersökningen om övriga brott ska återupptas och KU ska nu pröva om brott har begåtts av tidigare ministrar.

Åsa Myrberg, som är anhörig till den omkomne lotsen Dan Myrberg, har begärt att förundersökningen ska återupptas – även när det gäller eventuella brott av ministrar.

– Jag känner att det är något konstigt i hela det här ärendet och jag tror att folk håller inne med saker som de inte talar om. Mona Sahlin, Ingvar Carlsson och Carl Bildt – det är flera underligheter där vi inte har fått svar på varför de gjort som de har gjort, säger Åsa Myrberg.

Det är riksdagsledamöterna i KU som avgör om åtal ska väckas.

-Pettersson säger att de brott som kan vara aktuella är troligen preskriberade, men det är bra att frågan diskuteras…

Det har inte skett någon rättslig prövning om Estonia. Ingen har vittnat under ed. Anhöriga har försökt i Sverige, Estland och Frankrike.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ska Bildt, Carlsson och Sahlin åtalas?

  1. Redan avskrivigt och nedlagt av KU ordförande Karin Enström med motivering att om något brott begåtts så är det nu preskriberat.

    Karin Enströms bror numera ambassadör i något arabland var åren 1992-1994 rådgivare åt dåvarande moderata försvarsministern Anders Björk.

    Känns som jäv.

  2. För mycket står på spel för att ta fram sanningen från Sozzarna
    En ny pandemilag cementerar S diktaturen.

  3. Om allt dessa skriverier och teorier om Estonia kunde återuppväcka de döda då skulle det vara värt mödan.
    Ingen tycks komma ihåg att det var ganska hög sjö så Finlandsfärjorna slog av på farten, dock ej Estonias kapten han körde järnet i botten.
    Som så ofta i livet, orsak och verkan istället för konspirationsteorier, är oftast svaret.

  4. Kära Andersson, ankor som när de föds, ser en annan varelse än sin mor,
    blir präglad på densamma. Var Jimmy Åkesson den första du såg, när du föddes?

  5. Lite sent nu. Vi var många som från börja misstänkte att det var något märkligt med Estonia när det infördes dykförbud, kropparna inte togs upp och Estonia skulle täckas med betong.
    Men ge dom skyldiga höga böter så kanske det blir lite mer pengar i statskassan.

  6. När Riksåklagaren äntligen vaknat kan han oxså ju åtala Ruinfeldt, Därgen & Svetsarn för alla enorma kostnader och skit som invandringen medfört…..

    //Gunnar

  7. Jag tror det är mycket som är konstigt och skumt i samband med Estonia-
    katastrofen, inte minst från dessa makthavares sida.

  8. Vi vanliga får aldrig upprättelse när vi lider av konsekvenser som kommer av maktelitens misstag eller medvetna överträdelser. De håller alltid varann om ryggen.

Kommentera