Karlsson och Öhman döms till livstid för rån och dubbelmord i Vallentuna

VÅLDSVÅGEN. Victor Karlsson och Christoffer Öhman döms till livstids fängelse för det uppmärksammade rånmordet på 52-åriga Suzanne och 61-årige Lars i Vallentuna förra året. Det meddelar Attunda tingsrätt.

Männen – 26 och 28 år gamla – hade erkänt att de tagit sig till parets hus för att råna dem, men nekade till mord och skyllde i stället på varandra.

Tingsrätten bedömer dock att de båda männen ”tillsammans och i samförstånd” mördat kvinnan. Däremot anser man inte att det går att bevisa att de mördat mannen, vilket innebär att ingen av dem döms för det mordet.

TIDIGARE 2020-11-04. Karlsson och Öhman åtalas för rån och dubbelmord i Vallentuna

BROTTSLIGHET. Åklagaren har i dag onsdag 4 november åtalat två män för mord och grovt rån i Vallentuna, norr om Stockholm. De misstänks ha rånat och mördat en 52-årig kvinna och en 61-årig man i parets bostad den 11 januari i år. Männen är frihetsberövade sedan den 4 februari.

Parets bostad ligger ensligt i Vallentuna kommun, dit männen åkte i för att råna paret. Det slutade med att både mannen och kvinnan mördades.

– De åtalade hade kännedom om att mannen i paret ca ett halvår tidigare sålt en gård och blivit förmögen. Vi kom de åtalade männen på spåren genom att de gjort överföringar från målsägandenas konton till en av de åtalade männens konto samt även loggat in på den nu mördade mannens bankkonto från en av männens bostad efter gärningarna. Dessutom gjordes iakttagelser av en Jeep Cherokee i anslutning till parets bostad som hjälpte oss att få tag på männen, säger kammaråklagare Jenny Karlsson, som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Ett omfattande arbete har gjorts med den tekniska bevisningen. Polisen har kartlagt de misstänkta både före och efter gärningarna, tömt deras telefoner, gått igenom övervakningsfilmer och läst chattar.

– Bred informationsinhämtning och stor noggrannhet har bidragit till att åklagaren har kunnat väcka åtal i ärendet. Till exempel har polisens kriminaltekniker varit på plats i det aktuella huset under en hel vecka för att genomföra brottsplatsundersökningen, säger Christer Axling, polisens utredningsledare i ärendet.

Båda de åtalade männen erkänner att de varit på plats den aktuella dagen i syfte att råna personerna.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 1652-20

Från åtalet: Victor Karlsson och Christoffer Öhman har tillsammans och i samförstånd den 11 januari 2020 i målsägandena Suzanne och Lars i Vallentuna medelst våld och hot om våld som för målsägandena inneburit trängande fara förmått dem att berätta var deras bankdosor fanns och
lämna ut person- och inloggningsuppgifter till sina internetbanker varefter
220 000 SEK överförts till Christoffer Öhmans bankkonto i Swedbank.

Hotet och våldet har bestått av att Victor Karlsson och Christoffer Öhman, som båda varit maskerade, trängt in i målsägandenas bostad varvid Victor Karlsson utdelat slag/knuffar mot Lars Bystedt och Christoffer Öhman utdelat slag mot Suzannes överkropp. Suzanne har i samband härmed försetts med
handfängsel runt handlederna. Brottet är att bedöma som grovt då gärningsmännen visat synnerlig råhet och/eller utnyttjat målsägandenas skyddslösa och utsatta ställning på ett hänsynslöst sätt genom att gärningen utförts av två gärningsmän efter intrång i målsägandenas bostad, att gärningsmännen under rånet begränsat Suzannes möjligheter att freda sig genom att låsa fast hennes händer med handfängsel samt att förloppet varit utdraget i tid.

Victor Karlsson och Christoffer Öhman har sedan tillsammans och i
samförstånd den 11 januari 2020 på samma plats uppsåtligen berövat
Suzanne och Lars livet.

Vid tillfället har Victor Karlsson och/eller Christoffer Öhman med kniv eller
annat eggvasst föremål med en eller flera skärande rörelser förorsakat
Lars en stor, djup skärskada över halsen. Lars har avlidit till följd av förblödning. Suzanne har avlidit till följd av kvävning som förorsakats genom att Victor Karlsson och/eller Christoffer Öhman lindat flera lager med plastfolie runt hennes huvud, tätt sittande mot ansiktet, och dragit åt
ett skärp som lagts runt hennes hals.

-Pettersson säger att i detta fall borde ett enda straff vara rimligt…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

TIDIGARE 2020-01-16. Två personer rånmördade i Vallentuna

BROTTSLIGHET. Två personer har hittats döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm. Polisen hittade personerna när de letade efter en försvunnen person. En förundersökning om mord är inledd och en stor polisinsats pågår på den förmodade brottsplatsen.

Steget Efter

Polisen åkte till villan vid 18-tiden på onsdagskvällen efter att en orolig person anmälde en vän som försvunnen. Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm – När vi åkte till dennes bostad anträffade vi två personer som var döda.

Omständigheten kring dödsfallen fick polisen att inleda en förundersökning gällande mord.

En stor polisinsats har pågått kring villan sedan i går kväll och fortsätter i dag. Ett område kring brottsplatsen har spärrats av.

Polisen har klassat ärendet som en särskild händelse vilket innebär att större resurser kan sättas in i utredningsarbetet.

Polisen

Mitti.se

-Pettersson ser att det misstänks rånmord…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Karlsson och Öhman döms till livstid för rån och dubbelmord i Vallentuna

 1. Droger ställer till med ett helvete för länder. Donald Trump han bara få klart 6 mil av muren mot mexico och många mil återstår att bygga.
  Jag är mest nyfiken på vilka droger dem gick på, även vilka droger kyrkogårdsmisshandlarna gick på??

  • Hela sträckan från kust till kust är c:a 300 mil. Hur mycket som byggts klart vet jag inte men Trump kan vara den som byggt minst.

   Bill Clinton byggde, George W. Bush byggde, Barack Obama byggde, Hillary Clinton ville bygga. Det är många som var för muren mot Mexiko innan Trump föreslog det. President Obama byggde och ljög till och med om att den var klar. Obama deporterade miljoner med illegala mexikaner och stängde gränsen för muslimer från Irak i sex månader utan att någon protesterade. Det beror tydligen inte på vad som görs utan på vem som gör det,

   -Pettersson säger att muren är inte Trumps. Den är Clinton, Bush och Obamas!

   https://petterssonsblogg.se/2019/07/27/domstol-ger-trump-pengar-till-att-bygga-vidare-pa-clinton-och-obamas-mur/

 2. Märkligt ett parallellfall skedde i Markaryds-trakten,av två kriminella från Ukraina. En man mördades och de båda mördarna tog hans bil och åkte till Norrland. Båda frikändes i dumstolen eftersom de skyllde på varandra.
  Vill minnas båda blev frisläppta och är nu över alla berg….
  Skillnaden var också,att några foto på de två asen visades inte upp i PK-pressen !
  Därmed vill jag inte försvara de två inhemska yrkesförbrytarna,som jag hoppas aldrig mer släppes ut !

  • Aftonbladet skyddar såklart kyrkogårdssadisterna. Martin Schori påstår i slutet av sitt lilla pk-litterära opus:
   ”Ålder, eventuella barn, möjlighet att rehabiliteras, det är några av faktorerna som spelar in vid en pressetisk bedömning. Hudfärg eller etnicitet, som några påstår, är det däremot inte.”
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ Ln6Xyx/darfor-publicerar-vi-inte-namnet-pa-kidnapparna

   • Din länk till Aftonslasken,var tydligen allt för talande för Abzurdsk justiz o. landets PK-press.
    Upp kommer,sidan kan ej nås !!
    Nu vet Stenbock sedan tidigare,hur dessa kriminella arabiska importer ser ut.Därmed ingen större skada skedd…

   • Stenbock: Jag sökte på unvisit, vill inte länka till gammelmedias sidor i onödan, så jag provade med att ersätta något tecken med blanksteg istället. Artikeln är dock fri för envar att söka på i Google och har rubriken: ”Därför publicerar vi inte namnen på kidnapparna”.

    Nej, ingen skada är skedd, för pajasen som skrivit artikeln har ingen giltig förklaring till gammelmedias dravel. Men varför de inte publicerar namn mm är kort och gott, att de inte heter Johan, Kalle, Pelle mfl svenska namn. Objektiva media, du vet ….

 3. Bra gjort att de spårade upp dem och tog dem. Men hade de anlitat stadsbud eller dylikt, som tog ihjäl mannen då? Logiken tycks halta för det mesta i svenska rättegångar och domar. Om de är svenskar kanske det inte i nuläget men i framtiden möjligen går att ta ifrån dem Svenskt medborgarskap och skicka dem att tillbringa resten av deras liv på en lämplig glaciär på Arktis eller liknande.

 4. Vad gör en Generaldirektör utöver vad en vanlig chef inte
  kan?? Ja ja han kan ju peka på att han ska ha högre lön,
  men kunskapsmässigt???? Om nu statliga myndigheter är
  så förtjusta i dom militära graderna, så varför använder man
  hela köret med överste, kapten Major , osv?

 5. När jag läser om vad svenskar åstadkommer måste jag låna vikingen Ragnar Lothbroks ord ” Grymta månde grisarna, om de visste vad den gamle galten lider.”

 6. Ja och skillnad på straff ifall idioterna är Svenskar eller importerade
  är det också, för varför fick dom två kyrkogårdsplågarna annars bara
  9 resp. 5 år för sina sadistiska beteenden? Jo för att dessa två var
  inte Svenskar.

 7. Ja lås in dem och kasta bort nyckeln, mördare ska inte gå på våra gator.

  Här ser man dock rättsväsendets klara dubbla måttstockar. Hade gärningsmännen haft, Afganska, Somaliska eller syrianska straff hade dom med all säkerhet gått fria med den berättelsen de hade med motiveringen att domstolen inte kunnat fastställa vem som utfört dådet.

 8. Hmm… de kunde mörda kvinnan i samförstånd men inte mannen?!?
  Luktar feministisk genusteori lång väg.

Kommentera