Årets stockholmare är Jeanette Höglund

INRIKES. Tillsammans med Sveriges radio P4 Stockholm har SVT låtit publiken rösta fram en stockholmare som gjort starkt intryck under året. Tittare och lyssnare nominerade personer och fem kandidater gick till omröstningen som avslutades på söndagsnatten.

Jeanette Höglund Bild: TV4

Överlägsen vinnare med över hälften av de 81 000 rösterna blev Jeanette Höglund som startade organisationen ”Vid din sida” och som sedan 2016 har hjälpt hemlösa äldre och fattigpensionärer.

– Det är helt otroligt, det känns fantastiskt, säger Jeanette Höglund. Men jag vill dela det här med alla andra nominerade och våra underbara volontärer.

När pandemin är över planerar hon och organisationen att sprida arbetet till andra städer i landet, bland annat att öppna en mötesplats för äldre i Göteborg.

– Vi fortsätter att jobba med äldre hemlösa och fattigpensionärer. Det är många äldre som inte är hemlösa men som behöver hjälp.

Resultat:

  • Gustav Damm, ideell väktare i Norrort (8 452 röster)
  • Jeanette Höglund, grundare av Vid Din Sida (55 468 röster)
  • Vårdpersonalen i Region Stockholm som arbetar med coronapatienter (12 885 röster)
  • Fredrik Johansson, dykare och grundare av Rena Mälaren (3 027 röster)

– Pettersson ser att Aysha Jones, grundare av Black Lives Matter Sverige, avstod nomineringen och drog sig ur tävlingen innan den var avgjord, enligt vissa för att hon endast fått en procent av rösterna och det är glädjande…

TIDIGARE 2020-12-26. Rösta fram Årets stockholmare

INRIKES. P4 Stockholm och SVT Stockholm låter publiken rösta fram den stockholmare som gjort extra starkt intryck under året som gått. Redaktionernas följare har nominerat förslag och en jury har valt ut fem kandidater som nu tävlar om titeln Årets stockholmare. Omröstningen pågår till och med klockan 23:59 den 3 januari 2021.

Aysha Jones, trolig vinnare i SR och SVT:s oberoende omröstning med 95 % av rösterna

Kandidaterna nedan.

Gustav Damm
– trygghetsvärd som jobbat för att sprida trygghet, förebygga brott samt bistå polis, ambulans och räddningstjänst i Norrort.

Jeanette Höglund
– startade organisationen ”Vid Din Sida” som sedan 2016 har hjälpt hemlösa pensionärer.

Aysha Jones
– som grundade den svenska Black Lives Matter-rörelsen för att motarbeta rasism.

Alla i sjukvården
– Vårdpersonal i Region Stockholm som jobbat dygnet runt hela året mot ett dödligt, tidigare okänt virus.

Fredrik Johansson
– dykare som startade ”Rena Mälaren” som dagligen städar Mälarens botten från tonvis med skräp.

Rösta HÄR

-Pettersson undrar vad grundaren av en vänsterbliven organisation som står för våld och upplopp, Aysha Jones, gör i sällskapet?

Jag valde att rösta på Jeanette Höglund, men tre andra kandidater är värdiga…

Lite frågande blir jag dock när man röstat och möts av detta och Sveriges Radios text

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Sveriges Radio får i år 3077 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar, utdelade av regeringen men påstår sig ändå vara oberoende i förhållande till politiska och ekonomiska intressen!

På filmen uppträder Black lives matter live i Stockholm…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Årets stockholmare är Jeanette Höglund

  1. Hon är värd priset oavsett … visst har vårdpersonal jobbat hårt i år, men ”vid Din sida” har arbetat oförtrutet vidare trots att etablissemanget verkar vilja sätta krokben för att ”fel” personer stödjer dem… vad är det för djävla svammel? BLM aktivister som inte kan vår historia bör hålla tyst.

    Dags att återinföra historielektioner utan DDR Värdegrund samt nordiska språk. Inte ens Samerna är ”native”… de vandrade in från norr när söder var befolkat. De oförätter som samerna utsatts för skapades av Socialdemokraterna på sin tid och inspirerade Nazisterna (som även dom var socialister)

    Börja tänk efter lite… läs Aaron Flams bok ” en svensk tiger”

    Det är dags att det sunda förnuftet åter får en röst i vårt land.

    Terror stämpla antifa och muslimska brödraskapet. Lägg ner SIDA och ersätt nedlagda kärnkraftverk med gen 4 reaktorer.

    Tag bort straffrabatter och beordra domstolsväsendet att följa lagen så att polisen kan utvisa brottslingar för vårt lands bästa…

    Det är så mycket tok som pågår att man blir sinnessjuk…

    Läser man nödbroschyren på flygplan så står det klart och tydligt att vid nödläge skall man ta på sig en syrgasmask själv innan man hjälper andra… det är dags att analogt ta den kunskapen och applicera den på det Svenska samhället som håller på att gå under.

  2. Utan att nedvärdera Jeanette så måste ändå vårdpersonalen i Region Stockholm vara 2020:s stockholmare. Hade det gällt 2019 eller 2021 så hade jag hållit med fullt ut men nu pratar vi om ”anus horribilis”.

  3. Stort Grattis och rungande applåder till Jeanette Höglund, som jag och 55 467 andra röstade henne till vinnare.

    Till den avhoppade Aysha Jones, initiativtagare till BLM (Black lives matter) Sverige skulle jag vilja ställa en fråga.

    Varför är det detta du protesterar emot?

    https://juliacaesardotblog.files.wordpress.com/2020/06/svartas-vc3a5ld-mot-vita.jpg

    Källa:

    https://juliacaesar.blog/2020/06/27/karl-olov-arnstberg-vi-sag-det-aldrig-komma/

  4. Bästa föe Sverige och svenskarna var om A Jones åkte hem till Afrika och upplyser de där om si förträfflighet.
    Då hade hon även gjort något bra för miljön.

  5. Ett stort grattis till Jeanette Höglund, om hennes gärningar kunde Ju SVT gjort ett reportage,, men istället åker dom till Ungern och gör ett reportage om uteliggare där, att det finns tusentals som inte har en bostad eller ens mat för dagen här i Sverige, det lotsas regimens företrädare SVT inte om?

    • Och det var nog därför dom gjorde ett reportage från
      Ungern, för att ta udden ur att en modig kvinna här gör
      en insats för mindre bemedlade folk här i landet?

  6. Blm drar inte till sig de smartaste hjärnorna.
    Om hon anklagar oss för att vara kolonisatörer, vad är då hon och hennes gelikar. Både kolonisatörer, snyltare, brottslingar m.m.

    Varför dras alla idioter hit, i Afrika slår dem ihjäl varann dagligen enbart för att de till hör olika stammar? Beteendet fortsätter här med hänvisning till rasism, men det finns bara rasism från ett håll och den är riktad mot svenskar.

  7. Tur att rätt människa vann, men va Jones gjorde i tävlingen begriper inte jag. Eller har hon invandrat från någon gammal svensk/ afrikansk koloni. Skall man vinna något i Sverige, kanske man skall göra något bra för Sverige.

Kommentera