Sjukvårdsplatser

SJUKVÅRD. Det rapporteras om att det är fullt eller nästan fullt på många intensivvårdsavdelningar runt om i Sverige. Vad händer om det sker en stor olycka eller ett terrordåd i vårt land. En storbrand i ett höghus, en tågolycka eller ett terrordåd med hundratals skadade?

Steget Efter

Det är svårt att jämföra olika länder men Sverige hade 4,89 intensivvårdsplatser per 100.000 invånare, 2018 och Tyskland hade 30. Genomsnittet för Europa ligger mer än dubbelt så högt som Sveriges. Storbritannien har runt 8 intensivvårdsplatser per 100 000 invånare. Och Australien, som också är ett jämförbart land, snittar på 8,9 platser för 2018. Många gånger kan de fysiska platserna finnas kvar, men personalen som ska bemanna dem saknas på grund av besparingar.

Läs mer på Sjukhusläkaren…

Hur rimmar det med våra skatter och satsningar på välfärden?

-Pettersson undrar vad som hänt i vårt land? En gång var vi bland de bättre på mycket och pengar fanns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Sjukvårdsplatser

  1. Sverige är numera ett urholkat u-land! Tacka sossarna och JÖK för denna fenomenala nedgång för Sverige, som en gång var ett föredöme för många länder. Med denna regering blir det bara värre och värre!

  2. Det borde de kanske kunnat ha förstått,när de importerar dryga miljonen märkliga arter,från all världens hörn…
    Inte bara sjukvården dignar under bördan av dessa Guldklimpar. Skolor,lägenheter,polisväsendet,brandkårer och otaliga andra allmänna inrättningar,står ju maktlösa !

    • Politikerna borde ha begripit för länge sedan att de faktorer du räknar upp har stor negativ påverkan för hela landet och orsaka låg livskvalité för stora delar av befolkningen.

      Nu har man yrvaket börjat titta på t ex vilka negativa hälsoeffekter för befolkningen den svåra bostadsbristen orsakar:

      Citat

      Forskare: Corona ger skäl att se över norm om trångboddhet. Normen om trångboddhet bör ses över. Det menar bostadsforskare som analyserat bostadsfrågan under coronapandemin.

      I en ny rapport lyfts ojämlikheten i boendet fram – och ett samband mellan trångboddhet, ohälsa och covid-19. (Publicerat 2020-11-25)

      Slut citat

      https://www.sverigesallmannytta.se/forskare-corona-ger-skal-att-se-over-norm-om-trangboddhet/

      I SVT Rapport Kl 18.00 idag sändes ett reportage om att trångboddhet kan bidra till ökad smittspridning av covid-19. Inslaget börjar vid tidskod c:a 5:26 och kan ses på länken nedan.

      https://www.svtplay.se/video/28987094/rapport/rapport-30-dec-18-00-5?start=auto

      Att massinvasionen av s k ”flyktingar” fått sådana negativa effekter har de oansvariga politikerna helt och hållet negligerat i årtionden.

  3. Lägg in dom på sagerska palatset. Då kan Stefan ta hand om patienterna.
    Åtminstone rakningen lär bli fixad.

    • Enligt regionen är det en äldre och multisjuk person som bor på ett äldreboende som avlidit av ett misstänkt hjärtstopp dagen efter vaccinering mot covid-19.

      Regionen har nu anmält händelsen till Läkemedelsverket. Om dödsfallet har något samband med vaccineringen är ännu inte fastställt.

    • Många experter är kritiska och mycket tveksamma till genomförandet av den påbörjade massvaccineringen av människor mot covid19.

      Läkemedelsbolagen har använt metoden att klippa ut och klistra ihop DNA med nano-teknik, vilket aldrig använts tidigare vid framställning av vaccin. Man har också hoppat över testning av vaccinet på försöksdjur. Vaccinet har därför testats direkt på människor bl a för att vinna tid. Vilka de långsiktiga biverkningarna kan bli vet man inte heller. Se och lyssna till argumenten som personerna framför i videon nedan.

      Läkemedelsbolagen vägrar ta på sig ansvaret för att betala ersättningar till patienter som eventuellt skulle kunna skadas eller t o m dö där vaccinet är orsaken. I vårt land har den Svenska staten tagit på sig betalningsansvaret för de eventuella skador som patienter kan drabbas av här.

      Ask The Experts, MIRROR from Oracle Films Uncensored Published 6 Dec 2020
      With the rollout of the you-know-what just around the corner, we ask a worldwide panel of experts the question on everybody’s minds (Speltid 28:35)

      https://www.brighteon.com/f5d9c1f1-6f9e-4506-a4ba-add5571da828

  4. När nästa katastrof sker ( Palme, Estonia,
    Tsunami o nu Corona) blir ett yrvaket:
    Vi var inte förberedda, för få resurser,
    finns inte utbildad personal etc,etc..
    Som vanligt alltså….Trots en ofantlig
    offentlig sektor saknas alltid beredskap.
    Arma land

  5. Lena Hallengren (S) har inte tagit sitt fulla ansvar som socialminister när hon fegt skyllt ifrån sig på regioner, kommuner och arbetsgivarna när det gäller de stora bristerna som avslöjats inom sjukvård och äldreomsorg särskilt under corona-pandemins spridning i hela Sverige och de höga dödstalen som inträffat inom äldrevården.

    Socialministern: Stort ansvar hos arbetsgivarna för att äldre inte skyddats bättre. (Publicerat 10 maj 2020)

    Läs gärna vidare på länken nedan till SVT Nyheter:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/socialministern-stort-ansvar-hos-arbetsgivarna-for-att-aldre-inte-skyddats-battre

    Coronakommissionens chef Mats Helin har nyligen riktat hård kritik mot regeringen och pekar ut en rad åtgärder som behöver vidtas. Det handlar bland annat om förändringar i bemanning, som till exempel färre antal timanställda och högre medicinsk kompetens, större tillgång till sjuksköterskor på boenden och mer medicinsk utrustning på plats.

    Ambitionsnivån måste höjas, kompetensen inom omsorgsarbetet måste höjas, säger Mats Melin.

    Hallengren: Tydligt att vi misslyckats
    Socialminister Lena Hallengren säger i samband med kommissionens pressträff att man nu ska tillsätta två utredningar som har som syfte att utreda hur äldreomsorgen kan stärkas. Dels att ge vården till äldre på särskilda boenden ett tydligare lagstadgat uppdrag och dels att säkra tillgången till läkarvård dygnet runt. (Publicerat den 15:e december 2020)

    Slut delcitat

    Läs gärna vidare på länken nedan till SVT Nyheter:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/coronakommissionen-misslyckats-att-skydda-sveriges-aldre

  6. Sverige har näst högst läkartäthet i EU, problemet handlar inte om resurser utan prioriteringar. Genomsnittsläkaren i svensk offentlig primärvård träffar i genomsnitt 3 patienter per arbetsdag, EU-genomsnittet är drygt 6. I det offentligfinansierade Sverige leder sämre resultat till mer pengar och ännu sämre resultat till ännu mer pengar. Regionernas huvuduppgift är snarare administration än vård om man ser till antalet arbetade timmar.

    • .. vore intressant a veta, hur många i denna ”läkartäthet” som behärskar det sv. språket.
      – Jag vet av erfarenhet att det är lite si och så
      med den saken. ..

      • Och som över huvud taget behärskar det de förväntas kunna. En yxdoktor (irak?) sa rakt ut till mig att min åkomma inte var något han egentligen kunde någonting om. Likväl blev jag remitterad till denna ”doktor” fast det var uppenbart för alla inblandade hur min skada såg ut.

  7. Odugliga politiker valda av opålästa väljare är vårt gissel!

    För vad betalar vi skatt?
    För att hjälpa länder i fjärran att komma ikapp resten av världen eller för att säkerställa vårt eget behov först?
    Varför fortsätter vi att låta främmande personer komma till vårt land med vilka vi inget har gemensamt?
    Varför får dessa personer som visar noll intresse för oss och vår nation stanna i landet och bli medborgare?
    Varför låter vi våra politiker resa till Bryssel?
    För att tillvarata våra intressen eller ödsla pengar på länder med erkänt dålig koll på sin ekonomi?
    Varför tillåter vi våra olika partier jobba för egen sak i Riksdagen?
    Har vi inte valt dem för att komma överens om vårt lands intressen i första hand?
    Det finns så många frågetecken som måste rätas ut till utropstecken av våra politiker.

  8. Ändå så kommer de alltid med vård, omsorg och skola vill ni väl ha, varje gång när de höjer skatterna.

  9. ”personalen som ska bemanna dem saknas på grund av besparingar.”
    Inte klokt detta. Tänk så mycket annat skit som knallkorkarna gödslar pengar på.

  10. En eskalerande invandring samt att få av dessa jobbar ,många bor i sitt land dom flydde i från och får Svenskt bidrag direkt på sitt bankomatkort .
    Kriminaliteten kostar ofantliga summor ,anstalterna är fulla av invandrare och vi importerar flera än polis och rättsväsende hinner med. Eu kostar mer än det smakar med öppna svängdörrar utan kontroll och höga avgifter mm. Invandringen kostar nog omkring ca 400 miljarder per år med allt dessa ställer till med . Och detta för att vi har och har haft en och flera naiva regeringar som inte såg detta komma. 🙁

  11. Då kommer akut och sjukvårdsteam rullar in över gränsen från vårt ”hemska” grannland Polen på samma sätt som när Polska brandmän släckte skogsbränder i Norrland under sommaren 2018.

    • samt aviserar inneliggande patienter om att de kan behöva åka hem precis som gjordes vid terrordådet på Drottninggatan.

Kommentera