Ökat samarbete i riksdagen mellan KD, M och SD

INRIKES. Under mandatperioden har samarbetet mellan M, SD och KD stärkts i riksdagen. Det framgår av statistik som SR Ekot har tagit del av.

Voteringsknappar i en ledamotsbänk; grön knapp för ”ja”, röd ”nej” och gul ”avstår”. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.

Bland annat har partierna gjort allt fler gemensamma reservationer i riksdagen. Under periodens första år skrevs 37 sådana reservationer, andra året ökade antalet till 61. De gemensamma reservationerna är vanligast i justitieutskottet där SD:s Adam Marttinen är ledamot. – Det finns goda möjligheter att bygga gemensamma plattformar mellan våra partier, säger han till Ekot.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ökat samarbete i riksdagen mellan KD, M och SD

  1. M samarbetar med Googlechefen Anna Wikland som stängde Swebb-TV. Ett sådant parti bör inte SD samarbeta med. Läs mer i Katerina Magasin.

  2. Hoppas inte för mycket! M har ju klart och tydligt redan talat om att dom inte kommer att regera ihop med SD! Att en röst på M återigen blir helt bortkastad står därmed redan klart!

    M måste vara det sämsta partiet av alla och det övergår mitt förstånd hur du kom få några röster alls!

      • Bortkastad, nja så långt vill jag nog inte sträcka mig. SD har ju verkligen kommit in och rört om, även om det finns mer att önska. Dessutom gör ju SD till skillnad från M vad dom kan för att få igenom så mycket som möjligt av sin politik.

        Men det hade ju känts bättre om M, SD och KD hade varit ett regeringsalternativ!

    • Oppositionen finns men sitter inte i riksdagen f.n. Fortsätt rösta på AfS, det är bara en tidsfråga. Kom ihåg att det tog SD fyra val innan de tog sig in!

  3. Hoppas att det håller i sig för 2022 då allvarets timme slår då är det viktigt att vi får en ny stark regering, dock ej ledd av nickedockan Ulf!

      • Sprattelgubbe hette det då jag hade träslöjd.
        Plywood, färg och snöre. Gjorde en fin.
        Undrar var den blev av?
        Med ÖNSKAN om
        ett GOTT SLUT och ett GOTT NYTT ÅR !

        Tomas.
        Pappa till ”Fallet Axel, 29 år!” på Gidlöf.se och
        Före detta skeppare på s/y Ofelia

      • Tomas.28 12 2020 at 12:33

        Det heter inte sprattelgubbe! Är du totalt genusdisintegrerad?

Kommentera