Ensamkommande har 395 miljoner i studieskulder

INVANDRING. CSN har betalat ut 395 miljoner kronor i studielån till de gymnasieelever från, i första hand Afghanistan, som fått tillfälliga uppehållstillstånd genom gymnasielagen, rapporterar Sveriges Radio.

Steget Efter

När många av de drygt 5800 låntagarna riskerar utvisning kan det bli svårt för CSN att driva in skulderna.
”Det finns inga möjligheter för dem att få jobb (i Afghanistan), de är inte välkomna där”, säger volontären Monica Sturegren på Världen i Värmland.

-Pettersson säger att då får de ”ensamkommande” ljugande unga männen åka vidare till Iran där många av dem har släkt och vänder. De får stanna om de klarar gymnasiet och skaffar sig ett icke subventionerat jobb och de 395 miljonerna i studieskulder är småpengar i förhållande till vad gruppen kostat totalt.

Det är kvinnor, flickor, hbtq-personer och funktionshindrade som far mest illa vid konflikt och krig och dessa grupper missgynnas av dagens svenska politik. Nu borde Sverige ta chansen att gynna dessa grupper.

Nedanstående gällde när gymnasielagen drevs igenom av S, MP, V och C

  • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
  • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för att kontakta med släkten.
  • 99,4 procent var män.
  • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
  • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
  • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
  • 52 av de c:a 9000 var kvinnor.
  • Varför följer inte Sverige FN-konventionen och Dublin-förordningen om första asylland?
  • Varför inte regeringen Sveriges lagar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ensamkommande har 395 miljoner i studieskulder

  1. Med tanke på att den stora majoriteten av de s.k ”bortkomna” inte ens lyckats traggla sig igenom utbildningen, så får vi nog räkna med att pengarna sätts på blåskontot.
    Alternativt be dem som försvarar de asylfuskande att betala.

    Det är alltid rättvist att låta alla betala för vissas behov, vi får inte välja om vi vill betala för något så olönsamt som invandringen.
    Det påminner om den sanna Norgehistorien om ett frivilligt skattekonto.

    https://www.di.se/nyheter/ingen-succe-for-frivillig-norsk-skatt/

    Det finns inget intresse för att frivilligt delta med medel till invandringen.
    Den sägs vara god och intresset är stort från företagen. Trots det vill dem inte ens stå för den lön de får. Kan vi inte sätta en regel om minst 3 år innan du har kvalificerat dig för bidrag? Hårt kan tyckas, men eftersom invandringen alltid är gynnsam enligt dem som ivrar för den. Då bör de väl kunna lägga lite extra genom någon form av bankgaranti. Den ska utlösas om deras adepter visar sig bli en belastning på välfärden.

  2. Det här löser regeringen med att betala av skulden till oss skattebetalare av sin egen lön. Den store ledaren får 160000 i månaden så han börjar att betala allt tillbaka till oss skattebetalare. Lyfter över pengarna till alla 300000 gamla pensionärer som inte har mat på bordet.

  3. Jag tänker på statstjänstemän när de tjänstgjort 30 år i staten. De fick välja mellan medalj, kristallskål eller klocka med texten ”..för nit och redlighet i rikets tjänst”, m.a.o. ganska fin sak värd kring 6000 kr. Uppehållstillståndet genom gymnasielagen är mest svek och oredlighet i rikets tjänst. Som sagt var ”Varför följer inte Sverige FN-konventionen och Dublin-förordningen om första asylland?” Jag undrar ofta varför regeringen så envist vill urholka Sveriges välfärd och levnadsvillkor på främmande personer utan kulturell eller känslomässig anknytning till Sverige. Här tycks de främmande individerna bli skyhögt mycket bättre belönade villkorslöst på kort tid för att ta emot utbildning och försörjning. Tyvärr med skattepengar, som man själv är med att betala. Obegripligt att inte hjälpen är frivillig.

  4. Det var bara studiekostnader därtill kommer mat och husrum, kläder, senaste mobiltelefonen, semesterresor till hemlandet och slutligen anslutande släkt.
    Steffe Löfvtén måste slå rekord i livslängd om han ska ha en chans att uppleva att de kan betala sin studieskuld.
    Att det skall bli förtjänst lite senare, det tar säkert mer än 3-6 generationer.

  5. Tror för min del att det Röd/Gröna styret anser dessa utkastade miljoner, som väl investerade !
    Sak samma med alla de dagliga transporter av nya niggrar,som landas runt om i Abzurdien…..
    Titta på Slaskpressen hur dessa glädes,över att landet nu kan kallas ett ”invandrarland” !
    Idioterna inser inte vad som väntar deras efterkommande.Detta när tillräckligt med Moskéer byggts färdigt,runt om i bygderna.

  6. Var nyss inne på Facebook och noterar att Afganerna i huvudsak försvaras av kvinnor 55+ (Ofta 60+), Några unga, Aggressiva, fula ”antirasist”-tjejer och några Sd-hatande vänster män. Samt en och annan kyrk- gubbe.

    • Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt att tanterna går på (?) att ”ungdomarna” är under 20 år…många är definitivt runt 30 och flera helt klart i min ålder; runt 40 år; de har BÅDE klättrande hårfäste, Kråksparkar vid ögonen och utpräglade nasobialveck (få får det före 35 års ålder.)
      Jag har tonårsbarn och jag vet hur tonåringar ser ut och Majoriteten av dessa ”Ensamkommande” är INTE tonåringar!

      • Jag har också skrattat åt detta.
        Det borde samlas ihop ett landslag i säg fotboll och sen skicka det till något U-17 VM för att sen få höra omvärldens syn på de ”svenska” 17- åringarna.
        Har man ännu inte vaknat så kan man googla sveriges snabbaste 14-åring.
        Glöm inte att det blir en vinst lite längre fram, stefan.

    • Det är faktiskt lite synd om dessa baaaarn, som måste agera sexslav till gamla tanter som skulle kunna vara deras gammelmormor 🤮🤮🤮

      De ångarna sig säkert och vill tillbaka…varsomhelst är nog bättre.

  7. Hela regeringen borde ställas under förmyndare och åtalas för landsförräderi. Det värsta en regering kan göra är att svika sitt eget folk. De har hela ansvaret utan att fatta det själva. Inkompetenta jubelidioter

  8. Sådant borde vara straffbart de ansvariga MÅSTE ställas till svars på ett eller annat sätt !!!!!!!!!

  9. Sverige är verkligen helt åt skogen nu för tiden.
    Ingen ordning på någonting, och speciellt inte på ekonomin.

    Vart tog mitt gamla fina trygga Sverige vägen? Kommer det tillbaka??

Kommentera