Första vaccinet framme i Sverige

PANDEMI. Första lasten med Pfizer/Biontechs vaccin mot covid-19 har anlänt till Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Nu ska vaccinet börja skickas ut till regionerna så att vaccinationen kan börja i morgon.

– Det känns bra att vi nu är framme vid det här steget, och att vi i Sverige inom bara några timmar kan börja erbjuda skydd mot covid-19. I ett första skede vaccineras nu de som har det allra största behovet, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten. Under helgen levereras doser som räcker till cirka 4 900 personer, men regionerna väntas få påfyllning efter årsskiftet.

Israel, som har knappt nio miljoner invånare, är i full gång med vaccineringen. Stora leveranser har kommit från tillverkaren Pfizer under veckan. Runt 250.000 människor har redan vaccinerats.

Målet är att redan nästa vecka komma upp i 100.000 per dag, enligt hälsovårdsdepartementet. Under torsdagen vaccinerades 74.000. Sjukvårdspersonal, personer på äldreboenden och andra riskgrupper fick de första sprutorna. Personer över 70 kallas till vaccinering.

Samtidigt kan 60-plussare ringa och boka tid. Det kan bli rätt lång väntan i telefonkö, men till slut kommer de flesta fram.

– Pettersson hoppas det går bra i världen och Sverige med vaccinationerna, alternativet att hålla två meters avstånd är inte så kul.

Vaccin har och räddar miljoner människor över hela världen från difteri, kikhosta, stelkramp, polio (barnförlamning), haemophilus influenzae typ b (Hib), pneumokocker, mässling, påssjuka, röda hund, rotavirus, hepatit B, humant papillomvirus (HPV) med flera…

Vaccin fick dåligt rykte i samband med svininfluensan. Då vaccinerades knappt 500.000 människor i Sverige, 440 fick olyckligt nog narkolepsi.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Första vaccinet framme i Sverige

  1. Då tycker jag att våra politiker tar vaccinet först. De ska visa gott föredöme. Även hela folkhälsomyndigheten. Övriga befolkningen bör vänta för att undvika biverkningar. Det är bäst med en testgrupp först som vi kan klara oss utan.

  2. Statliga ddr-media bara propagerar ut vad vänstermyndigheten säger utan att reagera. 80000st doser i veckan innebär 40000st personer per vecka då man behöver två doser. 40000st doser x 52st veckor blir c:a 2miljoner personer på ett år. Då kommer det att ta minst 5år innan alla har fått vaccin. Statliga ddr-media måstefråga vilket år alla fått vaccin när vänstermyndigheten säger till sommar, men så långt kan de inte tänka.

  3. Hur många av de äldre och de som finns i riskgrupperna kommer att dö av just vaccinet.
    ca 3% som tagit vaccinet drabbas av så pass allvarliga biverkningar och fått ett så dåligt allmäntillstånd så de är tvungna till att uppsöka läkarvård, ska du klara detta så behöver du vara fullt frisk och inte har några underliggande sjukdomar.
    https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/slides-12-19/05-COVID-CLARK.pdf

    6 personer har fått allvarliga allergiska reaktioner på grund av vaccineringen.
    https://medshadow.org/covid19-vaccine-side-effects/
    https://www.sciencemag.org/news/2020/12/suspicions-grow-nanoparticles-pfizer-s-covid-19-vaccine-trigger-rare-allergic-reactions

    Finns en anledning till att tillverkarna kräver fullständigt friskrivning av eventuella skadeståndskrav, och det är för att denna typen av vaccin har inte varit godkända tidigare för att användas på människor på grund av att de vet inte vilka biverkningar som kan uppstå, fel typ av protein kan skapas eller trigga immunförsvaret att löpa amok.
    https://www.health.harvard.edu/blog/why-are-mrna-vaccines-so-exciting-2020121021599

    Covid-19 vaccin skapade antikroppar mot HIV.
    https://www.bbc.com/news/world-australia-55269381

    • Oroar du dig verkligen för dom äldre, väldigt gentilt gjort av dig…eller har du en egen agenda, som DN brukar ha.

  4. Israel har vaccinerat 250000 samtidigt som Sverige har lyckats få till stånd en leverans på väg med knappt 10000 doser.
    Vår regering har jobbat otroligt hårt och mycket, påstår löfven. Vad får vi för pengarna?

    • USA håller på med den andra miljonen och England är nu uppe 600 000, vad väntar Sverige på.
      Kunde börjat i morse när sändningen kom.
      Nu börjat myglet och korruptionen.
      Svetsar har redan kavlat upp armarna.
      Hasse(Hans Majestät) ser skröplig ut, börja med honom.
      ”Ensamkommande barnen” får vänta som alla andra barn.

  5. Vad är det som säger att inte alla spm vaccineras döden dör efter 1 år? Symptomfri i ett år sedan död?

    • Jag och de flesta andra har vaccinerats många gånger sedan vi var små och jag har inte hört något om att dödsfall inträffat efter ett eller två år. Däremot är det mängder med ovaccinerade som dör i olika sjukdomar.

      • ”jag har inte hört något om att dödsfall inträffat efter ett eller två år.”
        Nej om det så skulle vara är det locket på, det vill de inte ska komma till allmänhetens kännedom.

      • Locket på?

        Nästan alla i min klass och parallellklasserna lever förutom någon som dött i trafikolycka och någon i cancer och det är över 50 år sedan vi vaccinerades i skolan.

      • Du skriver ”De nya vacciner som Bill skickat ut i världen de senaste åren har skapat sjukdomar. Allt som läkare varnar för och folk från de som drabbats är censurerat av nätjättarna”

        Då tyckte jag det är intressant att veta vilka vacciner och vilka sjukdomar?

        Och hur vet du detta om allt censureras?

        Vem eller vad är Bill?

    • Detta framhastade vaccinet är tydligen något nytt som påverkar vårt dna. Därför är jag skeptisk till detta vaccinet.

  6. Dom kanske glömmer bort detta eftersom dom har så många genusprojekt att sköta. Det brukar gå före.

Kommentera