Rösträkningsföretag hotar med stämning

USA-VALET. Flera av USA:s mest inflytelserika mediepersonligheter hotas med stämning av företaget Dominion, som bland annat gör rösträkningsapparater som används i politiska val, skriver Financial Times bakom betalvägg.

Rösträkningsmaskin

Företaget har stått i centrum för konspirationsteorierna om valfusk, framförda av tongivande röster som Sean Hannity och Rush Limbaugh. Dominions advokater har också skickat krav på medieföretagen Newsmax och One America News.

”Vi skriver för att formellt underrätta er om att juridiska åtgärder är nära förestående”, heter det i ett av breven.

Konspirationsteorierna handlar bland annat om att ett nätverk lett av Venezuelas sedan länge avlidne ledare Hugo Chávez har placerat ut defekta rösträkningsmaskiner över hela USA. Efter hoten om stämning har både Fox News och Newsmax sänt inslag där påståendena dementeras.

– Pettersson tillhör dem som inte tror på att det förekommit röstfusk i organiserad skala som har kunnat påverka valet. Varken i Sverige eller USA. Det mesta som sprids är rykten, hörsägen och rena förfalskningar. Det innebär inte att det inte förekommer enstaka felaktigheter och att det finns plats för mycket förbättringar.

En sak är att det går att fuska och manipulera, en annan sak är om det görs. Det finns trots allt många hederliga människor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rösträkningsföretag hotar med stämning

  1. Ärliga människor – det finns det säkert, på gräsrotsnivå!

    Där man strider om makt däremot skulle jag säga att det är sällsynt.

    Makt korrumperar, makt är nog mer beroendeframkallande än droger och spirituosa.

    Och i en sfär där de stora nätdrakarna de facto tillämpar CENSUR i stor skala är ruttenheten total! Åsiktsfrihet, yttrandefrihet, andra uppfattningar än för handen närvarande politiskt korrekta RADERAS, konton STÄNGS.

    Därför betvivlas icke massivt valfusk av undertecknad!

  2. ”… många hederliga människor” räcker inte i det här fallet. Om inte absolut säkerhet gäller, är inte valet säkert.

  3. Bra Pettersson! Människorna är i övervägande majoritet ärliga och rättskaffens, nu menar jag svenskar för andra kan jag tyvärr inte uttala mig om. Att gissa och tro kan jag ej heller göra, jag vet bara en röstfuskare det var då vi hade separata val och gällde kommunalvalen.
    Han blev påkommen så att säga med byxorna nere, men gick sedan under epitetet röstfuskarn i dagligt tal.

  4. Ett dataprogram är inte bättre än vad syftet med programmet är, min livserfarenhet är att allt kan manipuleras oavsett vad det är och framför allt inom mjukvaruprogrammering, ex Apple s´ skurkaktiga mobiluppdatering som resulterade i förkortad batteritid på en del av deras telefonmodeller, det visar med all tydlighet hur enkelt saken är för den som har behovet.
    Organiserat eller inte men i ett jämt läge så behöver man d,e,f inte uppdatera mer än ett fåtal dataräknare för att få önskat resultat.
    Det Svenska valet och dess resultaträkningssammanbrott visar på detta alldeles för uppenbart.

Kommentera