Platser på polisutbildningen tomma, nu ses antagningskraven över

POLISEN. Bara 75 procent av polisutbildningens 1.020 platser tillsattes till årets hösttermin. Fler än så nådde inte upp till kraven för att kunna bli polis, rapporterar Sveriges Radio.

Nationella insatsstyrkan. Foto: Polisen

Enligt Rekryteringsmyndigheten fanns inte tillräckligt många sökande som nådde upp till polisens kravprofil.
Nu görs en översyn av kraven för att komma in på polisutbildningen som ska redovisas i mars.

– Då får vi se vad vi kommer fram till, säger polismästare Max Lutteman, som är ansvarig för att attrahera och behålla medarbetare vid myndigheten.

– Pettersson säger att det är bättre med färre kriminella än fler poliser. Stoppa tillflödet med nya brottslingar och utvisa massor. Räcker inte det sänk inte kraven på polisen, höj lönerna.

Det svenska rättsväsendet klarar av svenska kriminella men inte Mellanösterns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Platser på polisutbildningen tomma, nu ses antagningskraven över

  1. Åk till NO-GO zonerna och dela ut än mera vapen till dessa VINSTER FÖR SAMHÄLLET, och säg till dessa:
    Svär nu trohet mot Socialdemokraterna att Sverige ska kuvas, lida och förnedras och islamiseras….så vips är ni nu poliser, att lagligt skjuta, göra tillslag hos äldre, att lägga ner utredningar, att blunda vid knarkaffärer/våldtäkter och förfölja alla som inte höjer Socialdemokraterna till skyarna, och som inte välkomnar sönderfall och terror mot svenskarna.

    Ps. Ett stort TACK till er poliser som fortfarande orkar strida för ANSVAR RÄTTVISA och FÖRSTÅND och MOT IDIOTIN … Tack till er 🙏🏻🤗

  2. Herr Pettersson är bäst i Sverige på att förse oss med nyheter från hela Sverige, oavsett hudfärg! Brottsling som brottsilng liksom….

  3. Att sänka antagningskraven är helt fel. Det måste vara höga krav på polisens utbildning. Jag tror kraven borde öka ännu mer. Det har ju visat sig att nya poliser är dåliga bilförare och även dåliga skyttar. Det håller inte. När polisen grep pojken med downs syndrom avlossades över 20 skott men bara 3 skott träffade. Skandal att polisen skjuter så dåligt.
    HÖGRE KRAV OCH HÖGRE LÖNER ÄR VAD SOM BEHÖVS.

    • Exakt så, högre krav, högre lön, bättre anställningsförmåner för ingripandepoliser samt förståelse o tacksamhet från media o staten.

      • Lönen är ganska hög i förhållande till antalet timmar i ordinarie arbetstid.

  4. Varf inte ge de ensamkommande afghanbarnen gräddfil in till utbildningen.
    – I god soc.dem. anda. ..

  5. Högre lön hjälper knappt.

    Dagens poliser måste ha personskydd och hemlig identitet. Ordningsvakter ska vi inte ens prata om, de borde kallas för ordningsvärdar. Jag förstår dem, att bli hotad med skott i benet om de tjafsar och bruschor som står utanför dörren på kvällen löser knappast något.

    Polisen vågar endast ge sig på Svenssons och dra in lite bilsurfpengar

Kommentera