Södertälje stänger 13 festlokaler för invandrare

INRIKES. Nyligen skrev vi om 250 gäster på fest i Södertälje. Nu har Södertälje kommun beslutat att tillfälligt stänga 13 festvåningar efter uppgifter om att det arrangeras stora fester trots de rådande restriktionerna. Det rapporterar Sveriges Radio.

oto: Polisen

I Södertälje har de assyrisk/­syrianska festerna utvecklats till en jätteindustri. På ett bröllop kan mellan 500 och 700 gäster finnas ­inbjudna, det är jättearrangemang som pågår i flera festlokaler runt om i Södertälje varje helg, vecka efter vecka, år efter år, med högsäsong på sommaren. Festlokal­erna i Södertälje beräknas omsätta minst 200 miljoner kronor årligen – lågt räknat, det mesta naturligtvis svart.

”Beslutet innebär att företrädarna förbjuds med stöd av miljöbalken att anordna fester, evenemang eller andra sammankomster där dans, lekar, mingel eller liknande aktiviteter utövas av deltagarna” , skriver Åsa Zasi på Södertälje kommun.

-Pettersson säger att lokalerna borde ha stängts för länge sedan och för alltid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Södertälje stänger 13 festlokaler för invandrare

  1. Nu är det ju inte invandrare de flesta av dem.
    De är barn till invandrare som kom i början av 70 talet.

      • Nej, de har inte vandrat hit. De är syrianer visserligen och de giftasvuxna är födda här.
        En definitionsfråga.
        Men låt oss inte strida om påvens skägg.

      • Barnen till de finnar som kom på 60 och 70-talen blev svenskar på några år

        Syrianer och assyrier behåller föräldrarnas kultur och vanor även i tredje generationen. De gifter sig inom gruppen för att hålla kvar makten inom klanen. Undantag finns men de flesta är inte svenskar och tänker inte som svenskar.

  2. Stäng södertälje..kriminella indiivider där…Maffia..
    Sjukt folk som bara vill ha och inte ge något.
    Skicka dom tillbaka där dom kom från.
    Sykopater är vad jag tycker

  3. Stopp för flyg säger Linde, det gäller väl inte Mena Linjen??
    För det är väl det enda som har varit helt öppet under Pandemin
    eller hur Ann Linde?

  4. Någon som vet om polisen gick in och upplöste festen?? Det nämnde inte svt!! De vill väl inte stöta sig med Röfvéns röstboskap. Men polisen skickade ett gäng piketet och upplöste Håkan Bergmark o co 50 pers som gick med avstånd på stan med frihetsbudskap!!

  5. Undrar hur mycket skatt dessa individer som har råd med vräkiga hus samt storartade bröllop. Hur många gravade hundar finns i deras närhet?

  6. ##
    KVÄLLSPOSTEN [2020-12-22]

    Hon berättade också att det faktiskt inte var det muterade viruset som låg bakom gränsstängningen mot Danmark. I stället säger Linde att det är för att den danska regeringen valt att stänga sina köpcenter. Medan man lokalt i Skåne har köpcenter öppna.
    – Vi stängde gränsen för att danskar inte ska åka över och turista och ha trevligt, säger Ann Linde i TV4 Nyhetsmorgon.
    ##

    Kärringen bryr sig inte om vad hon vräker ur sig. Hon säger alltså att ’vi’ stängde gränsen för att stoppa gränshandeln. ’vi’ stängde med andra ord inte gränsen för att stoppa smittspridningen.

    Förklara det för de danskar som inte kan komma hem och fira jul med familj och vänner på Bornholm. De ska Inte få träffa mor och far på grund av att den svenska utrikesministern inte tycker att de ska få ha trevligt i jul.

    En lagom så trevlig julklapp till våra danska vänner dan före dan före dopparedan.

      • Anne Linde sa: Vi stängde gränsen för att danskar inte ska åka över och turista och ha trevligt.

        Du kan tolka det hon sade på ditt sätt. Jag håller mig till fakta. Inte vad du läser in i det hon säger.

        Förstår du inte att danskar som inte får komma hem till de sina blir förbannade när beter sig så här?

        Min dotter bor i Köpenhamn och kommer hem idag för att stanna några dagar över jul. Det är inga problem eftersom hon är svensk medborgare och kan resa vart hon vill i Sverige. Och resa tillbaka in i Danmark då hon bor och arbetar i Köpenhamn.

        Det känns inte rättvist att Anna Linde säger att vår danska vänner inte ska få ha det trevligt över jul.

      • Jag har inte läst Kvällsposten men lyssnat på intervjun i TV4. Där diskuteras smittläget och inte handelsförbindelser oavsett lösryckta meningar.

    • Allt är bara politik som vanligt! England isolerat precis innan brexit utan avtalet. Någon som tror på slumpen??🇸🇪🤶

    • Utan att vara expert så uppfattar jag det som så att de flesta kör bil eller åker dansk buss mellan brofästet och färjeterminalen i Ystad. Det borde ha varit möjligt att förbjuda avstigning mellan dessa punkter.

      Några åker tåg vilket kanske borde förbjudas för att skydda medresenärer.

      Men tvärstopp på allt är ett typiskt stockholmsbeslut.

    • Komma hit och ha det trevligt? då lär Danksarna ta med sig sin ranson över med öl och Gammeldansk Krogarna får inte servera alkohol efter 20,00 i morron så dom stänger I Danmark kan man köpa Öl och sprit i Butiker och Bensinmackar Vi har vårt systembolag som är stängt alla Röda dagar skall dom komma över och Knyppla tro? för det får man väl fortfaranda göra?

  7. Bra. Hur svårt var det ?? Nästa åtgärd blir att stänga alla moskeer. För här gäller ju allas lika värde…..eller hur ?

Kommentera