Putin ger sig själv immunitet

UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin har signerat en lagändring som ger honom själv och tidigare ryska presidenter åtalsimmunitet livet ut, rapporterar AFP/Omni.

Detta gäller även presidenters familjemedlemmar. Därmed kan inte Putin eller hans familj bli förhörd av polis, utredas för brott, gripas eller åtalas.

Lagstiftningen är en del av de större ändringarna i konstitutionen som tillåter Putin att fortsätta vara president till 2036.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Putin ger sig själv immunitet

  1. Snälla lägg mer Russofobin.

    1. Det är DUMAN – motsvarande Riksdagen – som skrev grundlagsändringen. oppositionspartier inräknade.
    2. Presidenten måste signera lagen
    3. PRECIS SOM I USA – eftersom USA var ARKITEKTERNA till denna modell på 90-talet när Clinton och Yeltsin gjorde sitt.
    4. Inte skriker bloggen att USA är en diktatur?
    5. Eftersom det är en konstitutionell ändring som öven omfattar författningsdomstol så måste nuvarande ledning i alla instanser nollställas.
    6. Sveige saknar en författningsdomstol så ur detta kan Ryssland ses mer demokratiskt
    7. Sverige och andra länder har närvarat och godkänt Ryska val som demokratiska sekventiellt flera gånger om sedan senaste valen.

    Så jag ber bloggaren vara saklig och utgå från trovärdig fakta istället för att slänga sig lättvindigt med propaganda

  2. EU har beslutat att alla medlemmar i medlemsstaternas regeringar skall ha ”imunitét” för sin period i regeringen. Gäller f ö även parlamentsledamöter, i varje fall i resp hemland.
    Beslutet drevs igenom av regeringen Reinfeldt i Sverige. Han visste att han snart skulle hatas våldsamt som nationsförrädare!
    Ryssland har alltså fattat ett liknande beslut som gäller inom EU. Sannolikt kommer vänsteraktivismen nu att dreva mot Putin/Ryssland, för något de är tysta om, men redan gäller inom EU (då vänsterextremismen inte sade ett pip).

  3. Ett beslut som inte angår folk utanför Ryssland, bra beslut. Allra minst angår det rysshatarna i Sverige som istället borde ägna sig åt massinvandringen till Sverige….och diverse andra problem i Sverige, tex. våldtäkter, skjutningar, mord och sprängningar ! Navalny är en landsförrädare som inte har någon talan i Ryssland, kanske någon promille stöder honom.

  4. Som Sverige….
    skillnaden är bara att här är det VINSTEN FÖR SAMHÄLLET, som har amnesti och åtalsfrihet gällande brott som begåtts, begås och kommer begås.

    Som IS-resenärer ( som de så trevligt kallas ), men är mördare, torterare, våldtäktsmän, terrorister, mordbrännare, pedofiler m.m.

    Det är mycket mycket sjukt i världen och främst i Sverige.

  5. Jag tror att den gode Vladimir känner de politiska motståndarna väl. Vänta bara och se vad ”demokraterna” kommer att försöka göra med Donald Trump efter 20 januari. Vare sig Trump eller Putin är väl sedda av globalisterna då de står i vägen för den nya världsordningen. En värld ledd på pappret av FN, EU och demokraterna med de kapitalstarka smygande i kulisserna.

    Nu är jag väl medveten om att Putin inte är någon korgosse. Hade han varit det så hade han varit ute eller död för länge sedan. Utan att veta mera så är jag övertygad om att han har sett till att förse sig. Ryssland kanske någongång blir ett mera normalt land men de har haft ordentlig uppförsbacke med livegenskapen under tsaren och kommunistpartiet och sedan Fyll-Jeltsin. Putin och Trump har upprört de vänsterblivna då de har haft mage att framhålla sina egna länder framför alla andra. Alla andra som bland annat svenska politiker prioriterat sedan 1969.

  6. En diktator gör som han själv vill oavsett om han är ryss eller av annan nationalitet. Ryssland utraderade ett Tsarvälde, men är fortfarande, ett i princip feodalt rike.

  7. Svenska politiker har gett sig själva immunitet redan från början, sen gav dom det även till deras tjänstemän.

  8. Konunga riket i Ryssland är upprättat igen. När utropar han sig till Tsar, vilken karriär, inte dåligt av en tidigare KGB anställd.

Kommentera