Det kulturella elände som härrör från invandringen från Mena, Turkiet och Pakistan


INVANDRING. Bloggen har tidigare rapporterat om att en S-minister vill kartlägga människor från Mellanöstern och Nordafrika samt Pakistan och Turkiet och att Muslimska invandrare kostar tre gånger mer än andra och att de är bäst på brott och sämst på arbete. Det är motsvarigheten till Sveriges Statistiska Centralbyrå, Danmarks Statistik som årligen sedan 2007 rapporterar om situationen i kungariket Danmark med avseende på invandring, särskilt de icke-västerländska av detta slag.

Rapporterna kan inte fånga upp den kulturella elände som härrör från denna invandring, men det finns gott om torra siffror som styrker att Danmark är på en katastrofal ekonomisk kurs och att denna kurs därför måste förändras radikalt.

Tidigare inlägg har handlat om brottslighet och bidragsutnyttjande. I det här inlägget tittar Morten Uhrskov Jensen på betyg i grundskolan, senare utbildning och därefter deltagande på arbetsmarknaden. Det är inte skolresultatet för invandrare som undersöks, utan deras barn och barnbarn. Det vill säga grupper som är födda och uppvuxna i Danmark.

Betygsmedelvärdena vid grund- och gymnasieexamen har beräknats för åren 2015-2019 och ser ut så här den här gången:

Där danska pojkar fick i genomsnitt 6,9 i slutproven i grundskolan, fick icke-västerländska efterkommande pojkar 5,5. Danska flickor fick 7,7, medan icke-västerländska efterkommande flickor fick 6,3. Skillnaden på båda platserna är 1,4 betyg, det är en mycket stor skillnad.

Även av andelen 30-åringar som har tagit en kvalificerad utbildning är det tydligt, trots förbättringar de senaste åren. 76 procent av danska män har vid 30 års ålder gått en utbildning utöver grundskolan och gymnasiet, medan endast 55 procent. av icke-västerländska män har gjort detsamma. Hos kvinnor är skillnaden mindre, men den är tydlig. 83 pct. av danska kvinnor vid 30 års ålder har tagit en utbildning som kan användas på arbetsmarknaden, medan den gäller 74 procent. av icke-västerländska kvinnor.

De senaste åren har Danmarks Statistik gjort ett utmärkt jobb med att isolera gruppen 20-40-åringar för att bättre jämföra danskar och icke-västerländska ättlingar, eftersom ättlingarna är en mycket yngre grupp.

Siffrorna för denna åldersgrupp visar att när man sätter danska män till 100 (per definition ett så kallat indexnummer) har nio av de tio andra grupperna en sysselsättningsgrad på mellan ca. 80 och 91 medan somalierna, den tionde gruppen, ligger på extremt låga 48.

För kvinnor är det mellan 73 och 100. Kvinnliga ättlingar till vietnameser är den enda gruppen på nivå med danskarna. Återigen är det efterkommande somalier som är sämst.

Sedan är det fallet med barnbarnen till icke-västerländska invandrare, dvs. tredje generationen. Nu är de inte bara född och uppvuxen i Danmark. Det är också minst en av två föräldrar som är födda och uppvuxna i landet.

Tredje generationen borde ha kommit ifatt men så är inte fallet, de har till och med något sämre betyg än andra generationen.

När Danmarks Statistik tittar på de tre länderna som som de allra flesta av tredje generationen kommer ifrån – fd Jugoslavien, Turkiet och Pakistan – är det 5,8 mot 5,8, 5,2 mot 5,4 och för pakistanier 5 .7 mot 6.4. Endast bland tredje generationens ättlingar från Pakistan kan man således hitta en relativt stor ökning med 0,7 klass, fortfarande långt under det totala danska genomsnittet på 7,3.

Därmed till slutsatsen: Man måste vara antingen okunnig eller skrämmande ideologisk förblindad för att inte inse att icke-västerländsk invandring har varit en övergripande katastrof för Danmark. Alla tillgängliga siffror visar det.

-Pettersson säger att slutsatsen från Danmark är att Danmark och givetvis Sverige samt övriga Europa bör stoppa all ytterligare invandring i någon form från Mena-länderna plus Pakistan och Turkiet och sedan starta ett program för hemtransporter för dem som redan är här.

Om man nu inte tror att de är skillnad på ”svenska” och ”danska” invandrare. Någon som begriper varför migrationsminister Morgan Johansson (S) utredningarnas mästare inte vill utreda invandringen och dess konsekvenser?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Det kulturella elände som härrör från invandringen från Mena, Turkiet och Pakistan

 • J Svift

  Det kan verka barnsligt att säga, rentav banalt men det verkar ändå vara precis så enkelt som att man får precis det som finns i deras hemländer. De tar med sig allt och det ärvs vidare här. Det finns ingen social ingenjörskonst som rår på detta. Ta hit somalier och Somalia flyttar hit. Danmark är ingenting mot vad som väntar Sverige. Välfärdsnationens kitt spricker.

  Gilla

 • Robert

  Kan inte sluta tänka på svetsarens korkade uttalande ”det blir en vinst lite längre fram” ? Hur blir det med den stefan? Föga förvånande är zomalier sämst även i Danmark. Sverige är ju dessutom utsatta av hazarpandemin som lök på laxen. Samt att vårat antal av värdelösa hominider slår Danmark med hästlängder. Fy fan, tänkte skriva god jul men inget gott kan komma ur detta.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det är väl klart att barn och barnbarn presterar sämre!

  Då har det ju varit fler kusingiften i den långa raden!

  Gilla

 • Tony

  >Nu är Sverige stängt från alla håll o kanter, det är väl
  bara Mena_line som är öppet som vanligt, för på dessa
  linjer råder vare sig covid-!19 eller pandemier på, Sverige
  har ju undertecknat ett fördrag, det bryter dom inte, trots
  att alla andra länder som undertecknat samma fördrag gör det?
  Konstigt!

  Gilla

 • Stenbock

  Tack än en gång Pettersson..
  Detta kan Stenbock försäkra,kommer a l d r i g att publiceras i PK-pressen ! Enbart affischen med Jimmie,är ju ett fall för Dumstolen i Abzurdien !

  Gillad av 1 person

 • Majbjörn

  Sverige vågar inte göra samma statistik för då skulle vi hamna under Danmarks resultat.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: