Hel lägenheten totalförstörd i Rosengård

INSÄNDARE. Till i första hand Andreas Schönström, kommunalråd för s samt socialfallens skyddshelgon i Malmö. Här under om du klickar på ”Läs mer av inlägget” så kan du njuta av bilderna från ett mångkulturellt boende i Rosengård.

Lägenhet med mögel. Foto: Hyresvärden

Vill du njuta ännu mera så gå då vidare in på Hem och Hyra där bilderna är förstorade samt att det finns utförligare information om detta trevliga boende.

Eftersom detta boende finns i Rosengård och därtill på Törnrosen, det värsta av det värsta, så är det troligtvis frågan om en s k mångkulturell tillgång som egentligen kanske bara bott på ett sätt som han är van vid från sitt gamla hemland.

Det står i artikeln att tillgången vistats en lång tid utomlands och då är det säkert frågan om hans gamla hemland därifrån han en gång uppgett att han flytt för sitt liv. Under hans utlandsvistelse så har naturligtvis försörjningsstödet och andra bidrag per automatik skickats till uppgivna konton så att tillgången kunnat leva gott på svenska skattebetalares pengar i sitt gamla hemland.

Lägenheten är obeboelig och måste totalsaneras och renoveras innan någon kan flytta in där och frågan är då vem som skall betala för detta.

Förmodar att tillgången inte har några ekonomiska tillgångar, i varje fall inte några som svenska myndigheter kan komma åt, så det blir väl i vanlig ordning bl a jag och andra skattebetalare här i Malmö som får bjuda på detta.

Nu måste ju tillgången kunna bo någonstans och jag förmodar att du redan har gett dig ut på jakt för att kunna erbjuda tillgången en ny trevlig lägenhet.

Eftersom tillgången på lägenheter för mångkulturella tillgångar är en bristvara här i stan så kan det naturligtvis bli problem att hitta en sådan så det är nog lika bra att satsa på en nyproducerad lägenhet till den här tillgången och då tänker jag naturligtvis att det vore passande att placera även denna tillgång bland andra tillgångar i Limhamns sjöstad, eller Rosengård by the sea som det kallas i folkmun. Att lägenheterna där inte är billiga spelar nog ingen roll för den här tillgången heller eftersom det är vi skattebetalare som står för det mesta av hyran som ju kan uppgå till 16 200 kr i månaden för en lägenhet med havsutsikt. För något annat skall väl inte tillgången behöva nöja sig med nu när han visat sig vara en värdig och exemplarisk hyresgäst även om han uppvisat några smärre brister i hur man beter sig och bor i en lägenhet.

Eftersom det nu här finns en ypperlig möjlighet för dig Andreas och även andra ”ansvariga” politiker att få känna på hur det känns att bo i ett trevligt mångkulturellt område och i en lägenhet som använts på ett sätt som verkligen uppvisar den bästa sidan av dom kulturer som numera är så vanliga och rådande i Det Nya Sverige så tycker jag att du med familj skulle fira julhelgen i den aktuella lägenheten för att på så sätt fullt ut kunna njuta av den mångkultur som ni jobbat så mycket för att införa i vårt land. När sedan julhelgen är över så kunde t ex Katrin Stjernfeldt – Jammeh avlösa dig och få njuta av nyårshelgen där tillsammans med sin familj.

Till sist så undrar jag om du kunde gå ut och offentligt redogöra för kostnaderna för att återställa den aktuella lägenheten i beboeligt skick när detta är klart.

Jag tror faktiskt att det skulle intressera en hel del Malmöbor vad denna enda tillgångs förbannade svineri har kostat oss som betalar det hela. När du ändå är igång skulle du kanske även kunna redogöra för denna tillgångs försörjningskostnader samt andra bidrag också.

När du och din familj har installerat er i lägenheten så slå en pling så lovar jag att besöka er och ha med mig något gott åt er på självaste julafton.

Jag tror dock inte att jag går in till er utan håller mig utanför.

God Jul och Gott Nytt År, Sandor Herold, Malmö

Sandor Herold. en stolt invandrare vid ett annat tillfälle…

10 thoughts on “Hel lägenheten totalförstörd i Rosengård

  1. Det blir en kostsam affär det här.Det ser ut som svartmögel,vilket inte är att leka med.Förmodligen har detta spritt sig till ventilationssystemet så helsanering i hela huset måste göras.Vi fick svartmögel i ett hus där jag arbetat p.g.a.bristande underhåll,huset var kulturmärkt och skulle ha underhållits av Stockholms stad,vilket dom naturligtvis inte gjorde.Vi ringde hur många gånger som helst för att dom skulle komma och besikta fuktskadorna i taket m.m.Till slut dök det upp några gubbar och kollade.Då blev det fart vill jag lova.Vi fick direkt evakuera då det var direkt hälsovådligt att vistas i lokalerna.Kostnaderna blev nog dubbelt så dyra eftersom man underlåtit underhåll så länge.I det här fallet undrar man ju vad som försigått i denna lägenhet.Även om den står tom länge så är det här förfallet extremt.

  2. Malmö har 170 kommunikatörer = ”journalister” så det borde vara enkelt för Schönström att uppfylla Sandors önskan om information.

  3. Har erfarenhet av liknande.
    Då kostade en renovering runt 100 K och det var 30 år sedan.
    Stod det allmänna på kontraktet så hamnade notan där också.
    Men även om kontraktet står på hyresgästen så finner jag det otroligt att de skulle betala. Det blir nog bara att sätta på blåskontot och skicka notan till dem som betalar och sköter sig.

    Det kanske går att splitta räkningen och skicka dem till regeringsmedlemmarna privat. Fogden kan nog få in några kronor där om de kniper. Men det är som du säger Herold, de som gillar invandringen bor inte där den frodas!

  4. Citat från ”Drömkåken” : ”Det kommer att bli jävligt dyrt”. För det stannar inte vid att riva ur detta ”växthus”. Även intilliggande lägenheter har naturligtvis tagit skada, eftersom både väggar, tak och golv är kontaminerade. Men ”det blir en förtjänst lite längre fram”. För vem ???

  5. Ja du Sandor,landet ”bakom alla Bergen” har förändrats enormt,sedan du anlände på 50-talet.
    När jag läser dina inlägg kommer varje gång 1956,och de fruktansvärda kommunistiska morden i Ungern åter upp ur minnet.
    Kände faktiskt många av dina landsmän.Alla som du rekorderliga människor.
    Numera är det annorlunda och Abzurdistans importörer tycks söka ut de sämsta drägget av kriminella och arbetsskygga,som de finner i MENA.

  6. Detta måste väl bero på att SVENSKARNA reser så mycket…att kackerlackor och andra skadedjur ( som vi inte haft på 100år) nu är så vanligt, beror ju på ( enligt dum-PK, med dum-följe) att svenskar reser så mycket till ex. Mallis, Kanarieöarna och Kreta.

    Ni hör…och detta tror en del sinnessvaga på.

    EN SPADE ÄR EN SPADE.
    EN IDIOT ÄR EN IDIOT.

    Ps. Detta är bara toppen på isberget, det finns så så mycket sjukt, som PK-fjant media tystar.

  7. Det är väl ingen som har bott i denna lägenhet. Det är ju helt uppenbart att det odlats någon sorts växtlighet däri. Troligtvis med centralstimulerande verkan.

Kommentera