Vårdcentral granskas – nekade 180 äldre sjukhusvård

SJUKVÅRD. Region Skåne inleder en granskning efter uppgifter om att en privat vårdcentral i Bjärred nekat äldre sjukhusvård. En av vårdcentralens läkare ska ha fattat beslut om att 180 äldre inte skulle erbjudas sjukhusvård – på grund av pandemin. Vare sig patienter eller deras anhöriga informerades om beslutet, skriver regionen i ett pressutskick, enligt Aftonbladet.

Verksamhetschef Munira Al-Saadi, Sundets Läkargrupp Foto: Lars Thyman

Det handlar om vårdcentralen Sundets Läkargrupp i Bjärred, där är doktor Munira Al-Saadi, chef, de har fattat beslut om att neka 180 patienter vård under pandemin. Om en patient är svårt sjuk kan vården av patienten begränsas. Orsaken till detta kan vara flera: sjukdomen kan vara obotlig, patienten klarar inte intensivvård eller så kan patienten tacka nej till vård. Men beslut om behandlingsbegränsningar ska alltid fattas i samråd med patienten och anhöriga, enligt Socialstyrelsens föreskrifter. Det gjordes inte av Munira Al-Saadi.

Munira Fadil Al-Saadi är 57 år och bor i en villa på 314 kvadrat värderad till c:a 12 miljoner i Lomma. Där bor hon med Abdul Hady Alsudany, 63 år. Varken Munira eller Abdul äger någon bil.

Munira Al-Saadi är styrelseledamot i Inkan AB, företaget har obetydlig omsättning men tillgångar på drygt 10 miljoner.

Sedan finns Maidy Handelsbolag som sysslar med sjukvård, läkarverksamhet, utbildning och undervisning samt därmed förenlig verksamhet. Där är Abdul Alsudany bolagsman och firman tecknas av Munira och Abdul.

På Sundets Läkargrupp hittar jag inget företag, en gissning är sifforna från vårdcentralen gömmer sig i Maidy Handelsbolag och de siffrorna är inte offentliga.

-Pettersson säger att detta behöver inte betyda något men något skaver. Varför är inte siffrorna offentliga och framförallt varför har 180 personer nekats vård?

Vårdcentralen Sundets Läkargrupp, väntrum

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Vårdcentral granskas – nekade 180 äldre sjukhusvård

  1. Om jag har möjlighet så undviker jag allt kommunalt eller statligt driven företagande. Jag har talat med personal som tidigare jobbat inom den statliga sjukvården samt att min hustru var sjuksköterska, och den stora skillnaden enligt dem alla är.
    ”Inom det privata är vi någon och cheferna lyssnar, skillnaden i lön är i stort försumbar.”
    Allt kommunalt och statligt jag känner är toppstyrt och konservativt, cheferna bygger på sin organisation med så många underlydande som möjligt eftersom det befrämjar lönegraden.
    Service är tror jag ett förbjudet begrepp inom stat och kommun, flexibilitet likaså.

    • ”Det handlar om vårdcentralen Sundets Läkargrupp i Bjärred, där är doktor Munira Al-Saadi, chef, de har fattat beslut om att neka 180 patienter vård under pandemin.”

      Det framgår inte av artikeln hur många de 180 patienterna överlevda. Efter att den PRIVATA VÅRDCENTRALEN nekat dem vård.

    • Det bästa är när människor själva får välja. Där jag bor hade landstinget två vårdcentraler och i övrigt fanns inga andra. Efter att en privat vårdcentral öppnade slog landstingen ihop två dysfunktionella vårdcentraler till en fungerande. Om man ringde fem minuter efter telefontidens början var det slut på tider för dagen och de hade inga andra att erbjuda. När man ringde den privata kunde det vara slut på tider den dagen men de kunde boka in dig senare i veckan alternativt att du kunde komma på drop-in. Efter konkurrensutsättning så har landstinget infört samma system. Det hade de kunnat göra när som helst men det behövdes konkurrens för att de skulle få fingrarna ur.

      När vi ändå är inne på ämnet kan vi ta upp vinster i välfärden. De privatas ersättning baseras på landstingets kostnader och är det så att de privata gör vinst trots högre täthet av vårdpersonal (och oftast högre ”kundnöjdhet”) ska vi enbart vara tacksamma för då har vi fått reda på slöseriet i landstingen och kan sätta in åtgärder där. Enligt en läkare som jag känner passerade antalet chefer, administratörer, coacher, kommunikatörer, etc., etc. antalet läkare i landstingen 2014. Där har vi troligen orsaken till ”vinster i välfärden”.

      • Just det med tidsbokningen, där tiderna tar slut och man inte släpps fram är något som är mycket vanligt och praktiseras av de flesta vårdcentrame i Sverige. Ringer man t. e. x Capio när alla tider är bokade för dagen så hänvisas du till dagen efter, även om du bara har en enkel fråga. Man släpps inte fram alls. På senare år har man startat chatt med vårdcentralen och de tiderna tar inte slut så fort.

  2. Jag ser att många gamla Somalier, Irakier och andra gamla utlänningar drabbats hårdare än oss andra.
    Att i en plötsligt uppflammande epedemi skydda alla, är omöjligt och svårt.

    • .. och vet du varf de ”drabbas hårdare”..
      Jo, därf att de skiter fullständigt i försiktighetsåtgärderna som BÖR respekteras.
      – Man träffas M Å N G A och N Ä R A.
      NOLL RESPEKT FÖR PANDEMIN, OCH FÖR ANDRA!!

  3. Vem är förvånad. Som gammal i Sverige förväntas man klara sig själv eller med familjen eller släktingars hjälp. Nazisteffe, kan vi få tillbaka lite av alla våra skattepengar du har skänkt bort till utlänningar?

Kommentera