Löfven är redo rasera svensk bostadspolitik

BOSTÄDER. Liberalernas förslag om att införa så kallad ”social housing” med bostäder för personer som inte kommer in på bostadsmarknaden kan låta som en fin tanke – men det skulle tvärtom fördjupa segregationen. Det skriver Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson Momodou Jallow i en debattartikel i Aftonbladet.

Den ständigt kränkte Momodou Jallow protesterar i Malmö. Inte många brydde sig om Dan Park innan afrikanen blev kränkt. Foto Roger Sahlström

”Anledningen till att högern nu föreslår detta är att de samtidigt vill införa marknadshyror som kraftigt skulle höja hyrorna i hela landet”, skriver Jallow som är riksdagsledamot för vänsterpartiet. Gambianen har tidigare arbetat politiskt i Malmö.

Enligt honom är det ”klassisk högerpropaganda” som ligger helt i linje med januaripartiernas bostadspolitik och V ”ser stora faror med den utveckling bostadspolitiken tagit under regeringen Löfven och dess nyliberala stödpartier”.

– Pettersson säger att när det gäller bostadsbristen så har de partier, inklusive Vänsterpartiet, ett stort ansvar som importerar hundratusentals människor utan att bostäder, arbete och finansiering är ordnad.

Malmö får 16,5 miljoner om dagen. 6 miljarder om året av Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs trots att staden är full med mångkulturell kompetens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Löfven är redo rasera svensk bostadspolitik

  1. Svensk bostadspolitik fick en ordentlig törn då lägenhetspriser på bostadsrätter släpptes fri på 60-talet. Vi hade då en tvårummare priset var drygt 8500:- 1964 det skulle varit 89633:- 2019 alltså tillgängligt för de flesta med arbete. Innan vi lämnade Sverige blev marknadspriset 25000:- 2019 lika med 263715:- fortfarande överkomligt men verkligheten är ca
    1100000:-. Varför så mycket högre?
    Bankerna lånar ut till låga räntor plus att dagens ungdomar räds ej att låna, som vi på det glada 60-talet, vi följde ”den som häftar i skuld är icke fri.”
    Relativt sett var vi friare nästan inga bidrag och lägre skatter gjorde att vi hade större handlingsutrymme än ungdomen i dag som är slavar till staten och kapitalet.
    Märk väl jag är varken socialist eller kapitalist utan bara gammalmodigt svensk.

    • Moberg, bostadspriserna har urartat på vissa orter, men på många håll är de fortfarande vettiga om man jämför med lönerna.
      I Oxelösund där jag bor kostar en fin trea 600-900 tusen, en mindre villa 1,5 till drygt 2 miljoner. Många som jobbar på SSAB, ortens största arbetsgivare tjänar 450.000 och mer per år. Jobbar båda i en familj så borde de ha synnerligen god ekonomi.

      I Stockholm är det tvärtom, där kostar allt miljoner och på vissa håll i Norrland får du en villa för några hundratusen, vilket innebär att det är svårt att få lån för den som vill bygga nytt.

  2. Social housing har redan införts av sig själv i vissa bidragsberoende områden. Vad är det annars?

  3. Låt störande människor bo i social housing och störa varandra så vi normalt funtade får lugn och ro. Folk lever loppan i sina lägenheter och förstör livet för andra. Det är en rosenröd dröm att alla kan bo i möblerade rum och ta ansvar för sina beteenden. Folk är hänsynslösa och struntar i lagstiftning och vuxenansvar.

      • Exakt min upplevelse också! Märkligt att de själva har rätt att föra oväsen, men inte någon annan. Men de saknar ofta spärrar och är lättkränkta. Nästan paranoida vissa. De måste väl skylla ifrån sig på någon annan istället för att rannsaka sitt eget beteende. Om de ens har ett samvete.

Kommentera