354 cyklister fick böter i Karlstad

INRIKES. 354 cyklister fick böter när polisen Karlstad gjorde kontroller under några kvällar i förra veckan. Det innebär att nästan 80 procent av de passerande cyklisterna blev bötfällda, enligt polisregion Bergslagen.

Steget Efter

Det vanligaste felet var bristande belysning. Cyklister ska ha fungerande vitt ljus framåt, och rött ljus bakåt.

“Väldigt många ‘har tänkt köpa’ eller ‘har lamporna hemma’”, säger Mikael Blomberg på polisens trafikenhet i Karlstad.

Fel som handlade om reflexer, signalanordning eller bromsar innebar också att många cyklande Karlstadsbor fick böter.

Bötesbeloppet är 500 kronor för varje förseelse – 500 kronor för saknad framlykta, 500 för saknad baklykta, 500 för saknade ekerreflexer och så vidare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “354 cyklister fick böter i Karlstad

 1. De förbättrar satestiken mot 354 Mord, Våldtäkter, Rån, Stöld, Droglangning, med mera. Nu kan den duktige politiska polischefen luta sig tillbaka och känna sig nöjd med sitt arbete för organisationen.

 2. Bra jobbat Pålisen🤣

  Ca: 177.000 Skr till skattekistan=Ladorna vilka kommer att fördelas ”utan att passera gå” till ”vinstmaskinerna” med omedelbar verkan.

  God Jul!
  🎅🧑‍🎄🤶

 3. Det är ju helt uppenbart varför denna nitiska iver plötsligt uppenbarar sig. På Dannes tid kallades liknande upptåg ”operation rädda Danne”. Det gick ut på att fixa till statistiken innan årets utgång. Med polisledningens upplägg kan man, utan att skämmas, kvitta ett icke fungerande cykel-lyse mot ett ouppklarat mord eller våldtäkt. Fiffigt va´ ? Därav denna plötsliga ansträngning med fix o trix. Statistiken kommer alltid i första rummet.

 4. Imponerande!!
  Tänk om polisen vore lika nitisk och effektiv när det gäller klanvåld, våldtäkter, rån, ………………….. Listan kan göras lång.

 5. Finns det inga miljöpartister i Karlstad. I alla städer för övrigt. Här har dom ju en stor uppgift framför sig. Istället för att hata bilisterna så kan dom utbilda cyklisterna i lagar och regler som gäller för framtidens transportmedel i Sverige. Det är tydligt att det behövs. Det räcker att stå och titta en stund, så inser man att cyklister tror att de lagar som gäller för alla trafikanter inte gäller för dom.

 6. Saft och bulle ?

  Förlåt, det är ju bara mördare, våldtäktsmän, torterare, rånare och bedrägeri tjuvar som får bullar och saft.

  Ding Dong Kokko 🤮

  Åhhhh, så hemska människor, utan lyse på cykeln…om dom ändå vore så trevliga IS-resenärer, som är en sån vinst för samhället.

 7. Här sparar Karlstadsborna på energin,genom att spara både på fram o. bakljus ! Vilket kostar minst 500:- i böter ovanpå ”klimatmedvetandet”….
  Själv skulle inte Stenbock våga sig upp på en sådan tvåhjuling längre.
  Men jag sparar ju enligt reklamen,på en ”miljövänlig ljusslinga” inköpt till billigt pris på ÖB !! Ändå något,som han sade som såg Åmål….

 8. Gud ske pris julbordet är räddat. Klappar är förbjudna i år. Men varsin snyting borde de få. De osnutna snutarna.

Kommentera