Varför kommer Stefan Löfven gång på gång undan med att ljuga?

PROPAGANDA. Statsminister Stefan Löfven (S) försöker sätta bilden av att Socialdemokraterna är ett parti som tar ansvar, som förhåller sig till verkligheten inte bara i ord utan också i handling och som drivs av en vilja att skapa ordning och reda. Problemet är att det inte är sant, skrev Alice Teodorescu på Göteborgs-Posten i mars 2018.

Alice Teodorescu. Foto: News Øresund – Anna Palmehag. © News Øresund

Varför ljuger Stefan Löfven? Varför kommer han gång på gång undan med det? Var är alla de – journalister, partikamrater och twittrare – som ”granskat” och brunmålat alla oss som pekat på orimligheten i den svenska migrationspolitiken när landets socialdemokratiske statsminister under en presskonferens i Vita huset i mars 2018 framhöll att: ”Vi ärvde en migrationslagstiftning som inte var en hållbar lagstiftning, vilket innebar att vi 2015 tog emot 163 000 asylsökande”

Löfvens uttalande under besöket hos Donald Trump är ingen tillfällighet eller ens en felsägning. Vid en partiledardebatt i riksdagen i höstas dundrade Löfven från talarstolen: ”Vi har lagt om den flyktingpolitik som var ohållbar och som grundades under den borgerliga regeringen.” 

Det Löfven, liksom finansminister Magdalena ”Sverige ska inte ta emot fler flyktingar än vi klarar av att integrera” Andersson (S), ägnar sig åt i accelererande grad är en del av en högst medveten kampanj. Syftet är att sätta bilden av att Socialdemokraterna är ett parti som tar ansvar (till skillnad från oppositionen), som förhåller sig till verkligheten inte bara i ord utan också i handling och som drivs av en vilja att skapa ordning och reda. Problemet är att det inte är sant.

Den migrationspolitik som Löfven ärvde var inte utformad enbart av Alliansen, den var till stor del socialdemokratisk. Om Löfven och hans parti hade synpunkter på att politiken som Alliansen delvis ärvde från Göran Persson (S) var för slapp och i behov av uppstramning hade det stått dem fritt att påtala det. Eller gå till val år 2014 på att göra det. Eller göra det så snart de vunnit valet. Någon som kan erinra sig att något av detta gjordes?

Tvärtom upprördes Löfven över den passus i Reinfeldts ”öppna hjärtan tal” från valrörelsen 2014 som fastslog att det ökade flyktingmottagandet resulterade i ökade offentliga utgifter, vilket i sin tur sades vara anledningen till att Alliansregeringen i valrörelsen inte kunde utlova några alltför kostsamma reformer.

I Expressen förklarade Löfven i augusti år 2014, i egenskap av oppositionsledare, att: ”Det var väldigt ovärdigt av Fredrik Reinfeldt att ställa den kostnaden mot att vi ska ha råd med framtiden. Ökade kostnader för flyktingmottagande betyder inte att vi inte har råd med investeringar i välfärden. /…/ Sverige är ett rikt land. Om människor måste fly för sina liv ska vi hjälpa dem. Det går inte att säga att vi klarar si och så mycket. Vad vi säger är att det går att hantera. Vi har en statsbudget på 1 000 miljarder kronor, det är klart att det finns medel att hjälpa.” (20/8-2014).

I november 2015 sa samme Stefan Löfven, numera som statsminister, att vi var tvungna att dra i nödbromsen, vi måste lägga Sveriges migrationspolitik på EU:s miniminivå. Anledningen var kort och gott att vi inte hade råd, i valet mellan den svenska välfärden och Europas mest generösa flyktingmottagande valde Löfven i ord välfärden utan att blinka. Detta trots att han bara två månader tidigare, under pågående flyktingkris, hade gjort ett stort nummer av att hans Europa minsann inte byggde några murar.

-Pettersson säger att fortfarande ljuger Stefan Löfven och hans regering och fortfarande kommer han undan. Ytterst få journalister granskar regeringen seriöst.

Igår fortsatte justitieministern, alltså den minister som ansvarar för lag och rätt i Sverige att blåljuga och även han kommer undan i de etablerade medierna. Varför?

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

2020 till och med november 82.723 varav asyl 9.621
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 730.120 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med oktober 82.723 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

-Pettersson säger att Morgan Johansson kan knappast skylla det som hände från 2015 på moderaterna. Förresten var det lönsamt med invandrare, vart har den förtjänsten tagit vägen Morgan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Vad är det regeringen inte förstår?

10 thoughts on “Varför kommer Stefan Löfven gång på gång undan med att ljuga?

 1. Alice T skall ju jobba hos nya ”Bulletin”. Blir intressant om denna börjar beskriva nyheter med sanna ord och t ex med korrekta signalement, förövares härkomst, synar statens (sossarnas) lögnaktiga statistik, synar klimatlögnerna, släpper fram ”motsidan” (t ex Elsa Widding), en tidning som inte skall ”uppfostra” vuxna myndiga gräsrötter, där artiklarna ger info som gerv läsarna möjlighet att SJÄLV ta ställning i olika sakfrågor etc.

  Mest intressant blir det om vi får en ”Expressensituation” från 1800-talet, där demokraturen ständigt åtalar ansvarig utgivare för att tidningen inte döljer, mörkar, ljuger i samma grad som MSM/Public Service, och förbjuder vidare utgivning. Och tidningen utkommer nästa dag med ett nummer efter namnet. Blir åklagare och deras (i hög grad kvinnliga) stormtrupper i princip boende i tidningens lokaler? Och häktena fulla av trakasserade journalister ur tidningen? För att tvinga dem till rättning i ”journalistledet” resp hot om ”svartlistning” från vidare anställningar i MSM/Public Service”.

  Jag tror det, men också att personalen hos tidningen har motståndskraft. Blir också en kul situation när MSM/Public Service trots att det svider måste nämna i onda ordalag om påstådda ”lagbrott” tidningen gör. Bättre reklam kan ju Bulletin inte få. Om Bulletin är vad vi gräsrötter väntar oss, så faller svensk media som ett korthus (eller blir helt statsfinansierat – även MSM)

  Blivande prenumerant!

 2. Till och med när verkligheten ramlar över var och varannan i det här landet tycks sossarna inte störas utan upprepar samma ord – som i trans. Som munkar på väg in i nirvana, eller vad. Fotfästet med verkligheten är sedan länge borta, sossarna är ett fritt svävande moln, fullt av upprepningar som ”oacceptabelt (upprepas 100 ggr varje dag för största möjliga effekt), invandringen har minskat, vi har läget under kontroll, inga barn/kvinnor skall någonsin i v å r t l a n d (fyll på med lämpligt ord), vi har en stor u t m a n i n g”. Jaa, vad trött man blir på att bara tänka på eländet.

 3. Aldrig ta ansvar och alltid ljuga är sossarnas ledord och mantra. Dom slutar aldrig att förvåna oss normalt begåvade vakna svenskar, som ser med klara ögon vad som händer i Sverige.

 4. Ja. Det är ju väldigt underligt att moderaten inte påtalar antalet uppehållstillstånd, utan nöjer sig med begreppet ”asylsökande”. Men det är väl så att moderaternas ”gnällande” inte är allvarligt menat, utan Reinfeldts mantra lyser fortfarande starkt.

 5. Djup och långvarig indoktrinering, rent av hjärntvätt måste vara förklaringen.

  Kväll efter kväll, året ut, år in sitter vi i det skimrande ljuset framför dumburken och låter det ske.

  Befarar att pandemin förvärrar möjlighet till förändring. Vår store ledare
  framträder med allvarlig min och talar till folket. Att flosklerna haglar,
  att sanningshalt i ansvarsbeskrivning är högst tveksam saknar betydelse.
  Ökat förtroende hos väljare registreras.

  För undertecknad är indoktrinering/hjärntvätt mest sannolik förklaring till
  en imaginär ekvation. Logisk förklaring existerar inte.

 6. Enkelt. All vanlig media styrs på ett eller annat sätt av regeringen. Ingen av dom får några motfrågor vid intervjuer. Dom kan ljuga som dom vill utan att bli ifrågasatta. Helt sjukt.
  Är det fler än jag som tycker att det gått för långt ?? Inte undra på att Sverige blir förlöjligat och utskrattat av grannländerna

 7. Röven har växt upp i ett omgivning där lögnen varit ledstjärna.
  Lögnen har kantat hela hans liv och kommer så att göra till döddagar.
  Lögnen har gett honom så många fördelar så han kan förmodligen inte längre skilja på lögn och sanning.
  Att omge sig med likvärdiga så behöver han heller inte vara rädd att någon skall ifråga sätta det han ljuger om.
  Att fler inte förstår det är verkligen en katastrof.

Kommentera