Luciamorgon

Familjen har just spenderat en timme framför tv:n och 2020 års Luciamorgon på SVT.

Bedårande vackra bilder från ett Jukkasjärvi som det här året fick symbolisera vårt vackra land. Väldigt duktiga ungdomar framförde välkända Lucia- och julsånger tillsammans med ljuvliga barn som med leenden och skratt gav sig i kast med traditionella jullåtar och oerhört begåvade musiker som tolkade julmusik med sina instrument. Så oerhört stämningsfullt att också Petterssons skribent kände något vått i ögonvrån. Ack Sverige, det är så här vi vill ha dig.

Sedan behöver man inte spendera många minuter på nätet innan man möts av rubriker om covid-19:s offer, sprängdåd, mordförsök och annat som hör den svenska vardagen till. Att vi sedan får anta att det satt vänstertomtar framför tv:n och tyckte att den stämningsfulla Luciamorgonen inte speglade dagens Sverige och att det idag finns ”svenskar” som avskyr allt som denna timme begåvade oss med, är en fråga vi får kämpa med länge.

9 thoughts on “Luciamorgon

  1. Bakom tillkomsten av Jukkasjärvi ligger stormaktsspel. Den svenska staten beslöt att på 1600-talet befästa svenska intresseområden i norra Skandinavien i konkurrens med Danmark-Norge och Ryssland. Därför byggdes kyrkor i Enare, Kemijärvi, Jokkmokk, Karesuando och Jukkasjärvi för att nämna några. Detta strategiska drag torde vara Axel Oxenstiernas verk.

  2. Delar av högern komprometterar sig också med klimatalarmismen och att vara anti till nationellt självbestämmande. För min egen har jag levt i vänsterrörelser och ingen av dessa individer har beklagat sig vad gäller Lucia – firande. Ljus i tillvaron är viktigt ! Numera är jag befriad från vänsterns statiska tänk och även befriad från vissa delar av högerns statiska tänk. Frihet är att tänka fritt och statiska tvångstankar hindrar.

  3. Hur Pettersson lyckas att kompromettera vänstern med Lucia anser jag vara en överdrift. Det räcker väl att vänstern komprometterar sig själva med klimatalarmismen , globalismen , obegränsad invandring och att vara blinda vad gäller skattetryck i det att konsumtionen hämmas .

  4. Det var mycket traditionellt och vackert. Som född och delvis uppvuxen i norra Norrland som jag är var det som att komma hem. Underbart och vilsamt!

    • De är sovande får.
      Jag tror mer och mer att lösningen för att få igång vändningen rejält är att alternativmedicin tar över istället för åsiktsdiktaturens ljugmedia.

Kommentera