7 thoughts on “Vindsnurror som inte tålde blåst

  1. Vilken tur att inte fröken Greta var på inspektion
    när roder föll.
    En vindsnurra i skallen vill väl ingen ha.

  2. Bilder från Jörn i Västerbotten: Gigantiska kraftverket ligger i spillror. Det hann inte hann inte producera en endaste liten Kilowatt elektricitet innan det fasade ihop. Publicerades 2020-11-23.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/unika-bilderna-se-olycksplatsen-fran-luften

    Det odemokratiska språkröret Per Bolund (MP), som uppenbarligen blir helt hjärndöd av att dricka ett helrör miljöovänligt maskrosvin …

    Han vill avskaffa den kommunala demokratin och tycker så här om förseningarna i utbyggnaden av vindkraften i Sverige där många kommuner utnyttjat sin lagstadgade vetorätt.

    Per Bolund (MP) finansmarknads- och biträdande finansminister sen 2014 och Sveriges bostadsminister sen 2019 har starka åsikter om kommunernas lagstadgade vindkrafts-veton.

    Delcitat

    Ska vi nå ett 100 procent förnybart elproduktionssystem, då måste vi ta bort sådana hinder, säger Per Bolund.

    Slut delcitat

    Läs gärna hela SVT:s referat av Per Bolunds missnöje med kommunernas användande av sina lagstadgade vindkrafts-veton. Publicerades den 8 oktober 2020.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-slopa-det-kommunala-vindkraftsvetot

    Per Bolund vill att vindkraften skall byggas ut i ett snabbare tempo innan folkopinionen upptäcker de negativa effekterna och därmed kan lyckas försena eller kanske t o m stoppa vindkraftsutbyggnaden.

    För övrigt, hur kan Per Bolund som miljöpartist klassa vindkraftsutbyggnaden som ”ett 100-procent förnybart elproduktionssystem”. Om man tar med i beräkningarna all den CO2-skapande fossila energin som använts för att producera själva vindkraftverken, bygga vägar och fundament mm på marken för montering av dessa gigantiskt höga verk?

    Efter kraftverkens beräknade livslängd på endast c:a 12 år skall de monteras ned och marken återställas till ursprungligt skick, vilket medför ytterligare förbrukning av massor med CO2-skapande fossil energi.

    • Ingen behöver lyssna något längre tid på by fånen för att inse att hans intelligens ligger på det lägra spannet.
      De som ställer frågorna är inte ett dugg bättre, när de inte har förstånd att fråga var strömmen kommer ifrån när det inte blåser.
      Det problemet verkar 60 % av befolkningen inte heller fatta.

  3. En styggelse i vacker svensk natur. Något vi inte behöver då vi har stabil vatten- och kärnkraft. Och till det senare energislaget har vi bränsle som räcker i flera tusen år med RÄTT politik

Kommentera