SD vill begränsa vården för asylsökande och ta bort karensdagen för vårdpersonal


INVANDRING & SKATTER. Tre av Sverigedemokraternas förslag till regionbudgeten i Jönköping har handlat om att förtydliga och begränsa vården för asylsökande. Ett av förslagen handlar om att asylsökanden ska få akutvård men ingen planerad vård. De vill även ta bort karensdagen för vårdpersonal, skriver SVT.

Sverigedemokraterna har det minsta förslaget till regionbudget, 194 miljoner kronors ökning jämfört med 2020. Att jämföra till exempel med koalitionens budget på 300 miljoner kronors ökning.

SD är ensamma om att föreslå att ta bort karensdagen för vårdpersonal vid sjukdom. Den satsningen kostar 22 miljoner kronor.

De stödjer koalitionens förslag på större satsningar gällande uppskjuten vård, psykisk ohälsa, nära vård, cancervård och digitalisering.

Tre av förslagen handlar om att förändra asylsökandes möjligheter till vård.

 • De vill ta bort gratis tolktjänst efter två år.
 • De vill att asylsökanden ska få akutvård men att planerad vård endast ska vara tillgänglig för svenska medborgare och personer som bott många år i Sverige.
 • De menar också att det finns ensamkommande som är äldre än 23 år som ändå får fri tandvård för barn och vill stoppa den tandvården.

För dessa tre förslag räknar de med en besparing på 14,6 miljoner kronor.

– Pettersson säger att mer behövs, asylsökande ska ha besked snabbt och många ska lämna landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “SD vill begränsa vården för asylsökande och ta bort karensdagen för vårdpersonal

 • Tony

  Sossarnas desperation består i att ännu flera lämnat partiet,
  och därför vill man bara fortsätta att importera röster.
  Otroligt att man kan få rösträtt utan att känna till något om
  landet förutom vilka förmåner man kan få. Bedrövligt!

  Gilla

 • Mm

  Så då skall SD pilla med en rimliga o riktig förmån som icke karensdag för sjukvårdspersonal. Tänk om och gör rätt.
  Ni kan börja med att dra bort avgångsvederlag av friska politiker som vill bli försörjda av oss efter avslutat förtroendeuppdrag nu när ni skall ta bort karensdagen för de med stor smittorisk.
  Tex Veronika Palm, sosse och barnsköterska, 42tusen/månad tills hon går i pension om 10-15år. SD, ni har några till som ni kan dra in dessa oförtjänta förmåner för. Ligger det lite för nära er egna SD förmåner..!!
  Sjukvårds-, Brandskydds-, Polis- personal subventionerar skattebetalare med sin låga löner under yrkeslivet och då följdriktigt även låga pensioner.
  Dåliga arbetsvillkor med stora risker för smittor i arbetet, där även återhämtning med betald karensdag skall inte belasta de som verkligen gör en samhällsnytta. Skäms SD

  Gilla

 • Argus

  När det gäller EU- och EES-medborgare betalar hemlandet vård under förutsättning att de har med sig det europeiska sjukförsäkringskortet. Därför bör detta kontrolleras vid inpassering så det inte går som för ”rumänskan” i Gävle som är skyldig typ 150 000.

  Gilla

 • Moberg

  Naturligtvis skall inte detta gälla ett enskilt område utan hela Sverige så SD får jobba för det i Riksdagen.

  Gilla

 • Moberg

  Tycker SD har helt rätt, det ska vara skillnad på att vara svensk medborgare eller inte, här anser jag också att det är alldeles för låga krav på den som söker medborgarskap.
  Att asylsökare skall få akut vård, eller en EU medborgare helt klart men att alla dessa som uppehåller sig olagligt i vårt land ska få vård till nästan ingen kostnad alls är galet.

  Gilla

 • SVENSK

  Låter bra, men det är som att ställa sig och måla garagebyggnaden medan hustaket läcker som ett såll!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: