Orimliga krav på oss

Det ställs orimliga krav på gruppen ensamkommande, menar Amria Majidi från De ensamkommandes förbund.

Politiker måste sluta använda ensamkommande som brickor i ett politiskt spel. Det står tydligt att gruppen ensamkommande känner en oro över att inte få uppehållstillstånd i Sverige och att de flesta inte räknat med att några krav ska ställas.

”Orimligt höga krav gör att vi inte får chansen att bidra till det svenska samhället och att det vore en ren förlust för Sverige om vi utvisas”. Så lyder undermeningen i den debattartikel Majidi författat i SvD. Frågan är om han står ensam som författare, eller om han fått hjälp med texten. Flera argument han lyfter fram brukar nämligen användas av de som vurmar om gruppen asylsökande och inte minst gruppen asylsökande unga män.

I samma text får vi veta att Majidi och andra ensamkommande saknar sina familjer, så underförstått är att de tänker ta hit dem så fort ett uppehållstillstånd ordnats. Nu har regeringen som bekant vidgat begreppet anhöriga och gjort det mer generöst att ta hit sin familj, så av den anledningen får vi ana oss till att Amria Majidis och andra ensamkommandes familjer snart knackar på dörren till välfärdslandet Sverige.

SvD

Här Amira Majidi tillsammans med vänsterpartisten Charlotte Lilja Pittuco, ledamot i Södermalms stadsdelsnämnd. (Bilden tagen av Maria Hagström och publicerad i ETC 2017)

 

17 thoughts on “Orimliga krav på oss

  1. Saknar sin lillebror? Mer troligt sin fru och barn.
    Sverige har inget behov av dig nu eller i framtiden.
    Din resurs behövs bättre där du kom ifrån.
    Res hem så slipper du all saknad och lidande.

  2. Höga krav ??????? Behöver dom inte arbeta för sin försörjning i hemlandet då ????
    Eller kan dom leva hela livet på bidrag där också ???? Tror inte det. Ut med hela högen

  3. Notera rubriken.. I framtiden ”kanske” samhället behöver oss.

    Ja men det var ju ett tungt argument för att satsa kopiösa antalet miljarder på en grupp utan asylskäl.

  4. Är det älskarinnan som står med på bilden? Kan inte hon
    följa med honom tillbaks och stanna där, så har han ju
    familj, vilket han för övrigt naturligtvis har redan tidigare.

  5. ”I framtiden kanske Sverige behöver oss ensamkommande”. Men förmodligen inte.
    Sverige behöver er lika lite som ett företag som anställer tusentals analfabeter för att ”de kan behövas någon gång i framtiden. Ett sånt företag har snart gått i konkurs och det är också ert bidrag till Sverige.

  6. Jo det vore väl synd om inte Majidi fick berika oss med ytterligare knivrån våldtäkter och mord.
    Han har redan kostat skattebetalarna enorma belopp.

  7. Medborgarplatsen år 2017.Politiker med svår slagsida till vänster sprang benen av sig dit för att visa sin sympati med denna grupp.Den kvinnliga delen av dessa satt mestadels där på trappan och njöt av den manliga uppvaktningen.Fatheme Khavari som var där stod som en stolt regissör för hela spektaklet.Där satt dom dag ut och dag in.Till slut tog mediaintresset slut och föreställningen var över.Kan tillägga att några ”barn ” såg jag inte till,däremot män i varierande ålder.Jag passerade Medborgarplatsen varje dag och det förundrade mig att man fick ockupera en allmän trappa på detta vis.Vi som protesterade på plats blev kallade nazister,faschister och rasister i vanlig ordning av den skrikande vänsterpöbeln…..

  8. FEL. FEL. FEL. FEL !!!
    Dom är icke Ensamkommande.
    Dom är icke Nyanlända.
    Dom är icke Flyktingar.
    Dom är icke Barn.

    Däremot verkar dom vara Kravlösa Kravmaskiner…

    • Dessutom har det visat sig att en väldigt stor andel av dem är kriminella och kan sorteras in i undergrupper såsom, tjuvar, mördare, rånare, våldtäktsmän, bedragare, lögnare och så vidare.

  9. Om det är på några som det ställs orimliga krav på är det våra fattigpensionärer. Framförallt kvinnor som gjort ett gott arbete med att sköta hemmet och uppfostrat ett antal barn, därefter arbetat i ett låglöneyrke, och får därför en mycket låg pension.
    Varför ser vi inga vänstervridna ställa upp för dem, fastän de är hundrafalt fler än de afghanska opportunisterna?

  10. ”Orimligt höga krav gör att vi inte får chansen att bidra till det svenska samhället och att det vore en ren förlust för Sverige om vi utvisas.”

    Borde väl vara

    ”Orimligt höga krav gör att vi inte får chansen att söka bidrag av det svenska samhället och att det vore en ren förlust för oss, familjen, klanen och byn om vi avvisas.”

    (Avvisas ej utvisas. Avvisad blir man efter avslagen asylansökan. Utvisning är ett straff för kriminella handlingar.)

Kommentera