Dom kostade 26 miljarder år 2015 och är fortfarande kvar…


INVANDRING. Regeringen försökte nyligen få igenom ännu ett undantag i gymnasielagen för de ljugande unga männen från Afghanistan. Det stoppade riksdagen, i varje fall tillfälligt. Nu är det dags igen, regeringen föreslår ett undantag för att par som inte kunnat leva tillsammans i hemlandet ska kunna återförenas i Sverige. Enligt nuvarande förslaget för Sveriges framtida migrationspolitik är anhöriginvandringen begränsad till kärnfamiljen, vilket riskerar att stoppa att exempelvis hbtq-par från att återförenas och då vill världens humanitära stormakt ställa upp.

Men man måste kunna visa att det varit ett etablerat förhållande redan i hemlandet, säger migrationsminister Morgan Johansson (S). Sverigedemokraterna protesterar.

-Pettersson undrar när regeringen ska inse att det måste bli slut med alla dessa undantag, det kan vara hur behjärtansvärt som helst men fler måste återvandra än de som kommer hit och dom som kommer måste vara självförsörjande.

Drygt 35 000 ensamkommande sökte sig till Sverige under 2015. Den sammanlagda kostnaden för alla ensamkommande som kom till Sverige hösten 2015 var drygt 26 miljarder kronor,” skriver SVT.

-Pettersson säger att efter 26 miljarder 2015 kom 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020 och många är fortfarande kvar och statsministern säger att det blir en vinst på sikt, varför slutar han inte ljuga för oss.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE15800008257809334151685 responses to “Dom kostade 26 miljarder år 2015 och är fortfarande kvar…

 • Moberg

  Säg att alla kunde börja jobba 2020 och hade kostat 20 miljarder per år totalt -120 miljarder, så tar de hit halva släkten hur långt fram ska vi komma förrän skulderna är betalda och därefter vinst. Kanske 2120 att de har kommit till balanspunkten och därefter vinst 1000:- per år och manlig person. Du ”svetsarn” det blir ingen vinst förrän helvetet fryser till is!

  Gilla

 • Gruvmor

  Jag blev misshandlad av en ”icke skidåkande person” 1993, som redan då fick ”vård” för sina aggressioner sedan x månader. (Helt oprovocerad attack utomhus, kvinnohat tydligen.) Fick prata med den ”vårdande” enheten och det kom fram att killen var mycket farlig och hotfull även mot personalen, så jag hade väl tur för att han inte hade en kniv, då skulle jag dött den dagen.

  Polisanmälan var förgäves, det ringde nån pensionerad polis efter flera månader och berättade att ärendet hamnat längst ned i någon hög och blivit nedlagt (trots att man visste vem det handlade om).

  Kollade typen för skojs skulle häromdagen och hittade honom boendes vid ett privat psykhem, på ett naturskönt lugnt område. Efter 27 år alltså.

  Kan någon spekulera hur mycket han sammanlagt kostat för de svenska skattebetalarna, och gissa hur många andra motsvarande fall det finns i landet?

  Gilla

 • Plurikus

  Hur kan de vara ett etablerat par i sitt hemland, när de var barn när de kom hit? Hade de redan gift sig när de var 15 år? Eller har de justerat sin ålder numera?
  Undrar hur det blir (om de får stanna) när de når pensionsåldern och plötsligt upptäcker att de ska jobba tills de blir 80 eftersom de ljög om sin ålder och egentligen var 30 när de kom hit.

  Gillad av 1 person

 • Pålsjö

  F.d. svetsaren Stefan Löfven påstås ha haft besvär med att ens kunna skarva ihop två plåtar genom att svetsa, men det uppväger han genom att skarva och ljuga utan att svettas.

  Gilla

 • turrim

  Det är oftast fler som undantas än som ska följa svenska lagar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: