Tusentals barn och unga utsetts för våld i hemmet


BROTTSLIGHET. På ett år har 330 barn och unga fått hjälp av Göteborgs stads resursteam mot hedersrelaterat våld och förtryck, skriver SVT.

Foto av RODNAE Pexels.com

I Göteborgs stad finns sex olika Resursteam Heder som har i uppdrag att ge stöd till barn och vuxna som till exempel riskerar att giftas bort, könsstympas, utsättas för våld eller på annat sätt begränsas i sin vardag på grund av hedersnormer.

Av de 330 som sökt hjälp sedan december förra året har cirka 40 procent utsatts för fysiskt våld, enligt Linda Hansson, som är samordnare och utvecklingsledare för teamen som ligger under Dialoga på Göteborgs stad.

– Pettersson undrar om ingen berättat för invandrarna att hedersförtryck är kriminellt i Sverige och att uppehållstillståndet dras in om de inte följer svenska regler?

300 i Göteborg blir minst 20 gånger fler i hela landet. Hur mycket resurser går det åt för detta?



***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Tusentals barn och unga utsetts för våld i hemmet

 • Kristina

  Potentiella väljare måste visas förståelse!
  För ett antal år sedan åtalades en sydeuropeisk turist för att han örfilat sin son. Det skedde på öppen gata, i, tror jag, Gamla stan, Stockholm. Turisten visste inte att barnaga var förbjuden i Sverige, men de politiska utropen var högljudda. Hela världen fick, i och med åtalet och den fällande domen, veta att i Sverige är barnaga förbjuden.

  Och nu har Barnkonventionen blivit lag, också! Det är så man blir tårögd över alla tjusiga, empatiska intentioner. Intentioner – praktiken är en annan.

  Gilla

 • havemydoubts

  Varför ska svenska folket finansiera en kultur som dei inte skapat. Kan man inte följa lagar och regler, ska man inte vara här. Finansieringen borde istället läggas på en snabb repatriering.

  Gilla

 • Anders

  Politikerna i Götet vill ikapp Malmö . Det visar bl.a behandlingen av ”Soffan”.
  Sossarna drar fram å förstör

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: