Den svenska modellen fungerar


ARBETSMARKNADEN. På en direktsänd pressträff kommenterar statsminister Stefan Löfven och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark beskedet om att LO-facken Kommunal och IF Metall ansluter sig till avtalet mellan Svenskt Näringsliv och PTK om arbetsmarknadens regler.

Nu meddelar han att regeringen kommer analysera förslagen som parterna lagt fram. ”Från regeringens sida ser vi det som positivt om fler fackförbund väljer att ansluta sig och välkomnar en så bred uppgörelse som möjligt,” säger Löfven.

-Pettersson noterar att Löfven (S) och Nordmark (S) flera gånger nämner, nästan tjatar om att den svenska modellen fungerar och att det är bra för Sverige och att arbetsmarknadens parter tar ansvar för Sverige.

Konstigt nog verkar inte Stefan Löfven (S) gilla den svenska modellen på andra områden. Den svenska modellen som från kriget och fram till 1974 gjorde att vi var vi rikast i världen och 1975 avvecklades med beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle.

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”. Tage Erlander 1965.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Den svenska modellen fungerar

 • Ove

  Palme avskaffade den svenska modellen när han lagstiftade om LAS, MBL, etc. på 70-talet.

  Gilla

 • Billy Boy

  Den svenska modellen fungerar knappast längre. Däremot fungerar den svenska flatheten …

  Jeander

  … inför den kommande muslimska modellen dit Löfven & Co styr Sverige med expressfart.

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Det enda texten som saknas på den bilden är: Dra ner byxorna och smörj in rö*en, nu blir det åka av svennejävel. Annars var det mesta andra med

   Gilla

 • Onkel Björn

  Ska bli intressant att se hur V nu kommer att agera, med tanke på vad man har sagt tidigare om hot att fälla regeringen om den tar beslut utan att alla förbunden är med.
  Appropå rikast i världen. Nu har regeringen lämnat in ett förslag som ska göra det enklare för HBTQ personer att få komma till Sverige. Degenereringen av landet fortsätter från regeringens sida.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag har en annan modell som gärna också får kallas den svenska modellen.
  Flyktingobligationer. Staten säljer obligationer som löper över 10 år för att finansiera flyktingindustrin. Den vinst som landet gjort på flyktingarna efter 10 år delas ut till obligationsägarna. De första att köpa skulle naturligtvis vara Löfven och Reinfeldt som tror på riktigt att flyktingar är lönsamma. Sedan hoppas man på alla vänsterfeminister och flyktingkramare. Kyrkor och olika organisationer skulle säkert köpa också.
  Poängen är att jag slipper vara delaktig med mina skattepengar i den smutsiga flyktingindustrin, och mina skattepengar kan användas exempelvis inom den gravt underfinansierade äldrevården i Sverige.

  Gilla

  • Urban Lindgren

   Mycket kreativ tanke 🙂 . Tyvärr tror jag att det blir skattebetalarna som får betala igen.

   Gilla

  • Bigman

   Obligationer garanterar väl pengarna tillbaka och i bästa fall vinst.
   Men det finns ingen vinst att göra.
   Jag har i 10 år föreslagit en möjlighet att kryssa i en ruta på deklarationen. Den medger att som flyktingivrare så vill jag betala mer i skatt och avstå alla avdrag.

   Tror inte på nån större uppslutning, i Norge kom det in 11000 Nok, men det skulle visa deras trovärdighet och bevisa att allt ska betalas av alla. Framför allt av dem som inte kan köpa sig fria genom att bo i Djursholm.

   Gilla

 • Moberg

  För att låta de enkelspåriga få intrycket att Regeringen har kontroll över vad som sker i vårt land och att de gör det bra.
  Hade inte parterna själva fått komma överens utan politikermaffian trätt in då hade de aldrig kommit till skott.

  Gilla

 • Bbeaver

  Fungerar bra … va fan fungerar bra i Sverige idag. Vården skolan , åldringsvården, rättsväsendet , polisen osv fungerar bra. Vilka komiker till politiker har vi. 6000 döda i Sverige 500 i Finland Undrar när våra politiker säger det går dåligt

  Gilla

  • Urban Lindgren

   Vi är bra på statistik i Sverige. SCB visar på kraftig överdödlighet hos våra ‘kära’ invandrare.
   Med tanke på att Sverige tagit emot många gånger fler av de grupper som i stor utsträckning nu avlider så tror jag inte att skillnaderna är så stora i slutänden, men vi får nog vänta och se hur det ser ut när dödstalen normaliseras

   Gilla

   • Ove

    För att förklara 10 ggr skillnad i dödlighet till Norge och Finland skulle 90% av de COVID-döda behöva vara invandrare. Glöm.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: