Coronavaccinet blir gratis för alla invånare

PANDEMI. Idag klockan 09:15 blixtinkallade statsminister Stefan Löfven (S) till ännu en pressträff, som han har haft för vana att göra varje dag den senaste tiden och som vanligt blev inget sagt som inte hade kunnat sägas i ett skriftligt utskick.

Coronavaccinet kommer att vara kostnadsfritt för alla medborgare, sa statsminister Stefan Löfven (S) på pressträffen om coronavaccinet. Han meddelar också att 300 miljoner kronor har avsatts till regionerna för att förbereda för vaccinering. – Ingen ska behöva avstå från trygghet, lovar Löfven på pressträffen.

Statsministern konstaterar att vaccinet ska spridas över hela landet. – Det är höghus, det är byar, det är norr och det är syd.

Sverige har tecknat avtal om sex olika vaccin. Löfven meddelar att Moderna blir den primära leverantören, i och med att regeringen har beslutat att delta i ett EU-gemensamt avtal om att köpa vaccin från företaget. Enligt Folkhälsomyndigheten kan vaccinet godkännas i EU den 11 januari.

-Pettersson inser att statsminister tror att skattepengarna är hans privata eftersom han anser att de är gratis för medborgarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Coronavaccinet blir gratis för alla invånare

  1. Vafan! är det inte ”kostnadsfritt” i hela EU.
    Tar Svetsarn kostnaden ur egen ficka, eller är det skattebetalarna ännu en gång, för att även in vällarna skall få gratis.
    Förvänta er inte att vaccineringen kommer att gå bättre än något annat, t.ex. smittspårningen, dödstalen, PISA, brottsligheten, arbetslösheten eller något annat. Sverige sämst i EU som vanligt.
    Det blir fjasko än en gång. res utomlands och vaccinera er.
    Sverige är bankrutt, sedelpressarna går för fullt, även inflationen.

  2. Inte underligt att många delar av välfärden och integrationen misslyckas.
    Det har hela tiden varit gratistjänster vi har använt oss av. Det förklarar alla miserabla insatser, är det tjänster från Venezuela eller nåt annat välvilligt land.

    Skämt åsido, jag tror att det finns en gnutta sanning i Lövéns språkbruk.
    En freudiansk felsägning eftersom han lever i en parallell värld där allt är gratis och skapat av honom. Den lilla absurditeten att det är skattepengar som vi andra betalat vill han egentligen inte komma ihåg.

    Den hybris som dagens politiker dras med är inte nåt tillfälligt, det är en del av deras magra cv. När majoriteten av regeringen består av människor som bara sysslat med politik eller i bästa fall flöjtspelning, då är det som upplagt för dagens situation. Hur kan det komma sig att jag måste visa cv oavsett hur simpelt jobbet är men landets styrande lever på sin lojalitet och oförmåga att stå upp för någon annans behov rättvisa.

    Därav alla urusla ”civil servants”!

  3. När man har förstört ett land kan man alltid kompensera genom att säga att alla år gratis vaccin. Landet är förstört men ni får en spruta.

    Svenska inkvoterade myndighetsdårar och genuspolitiker som inte vet om de är män eller kvinnor. Härligt. Omvärlden skrattar inte 😀

    Statsminister med potatisformat huvud!

    • Potatisformen rår han inte för, men hans lögner och usla politik kan ingen annan skyllas för.

  4. Vaccinet ska vara gratis för alla. Endast de som inte tillhör riskgrupperna behöver betala en avgift på 195;- för själva vaccineringen.

  5. ”GRATIS” finns inte !!! Allt kostar. Det är alltid någon eller några som måste betala. Alla betalar skatt. Tom. små barn. Från dag ett. Direkt eller indirekt.
    Sen vad gäller själva vaccinerings-förfarandet, så påstås det ju att gamlingar och personalen i hemtjänsten ska få förtur…Bli försökskaniner heter det väl…

  6. ”Gratis” för övermakten eller den politiska eliten innebär att de är vi skattebetalare som får betala, svårare än så är det inte.

  7. Tack, vår ”elit är så generös. Alltså på
    att ge bort våra svettiga skattepengar.
    Fråga gemene man vad han tycker om
    denna ”gebortvåraskattepengar” . Arma land

  8. Ok.vi åker till rosenbad där har dom allt för folket.
    Tack steffan du tänker på oss..
    Och allt är gratis .vilken statsminister vi har.
    Fråga…tar du från bidraget du får från folket

  9. Gratis? Skulle läkemedelsbolagen skicka ur vaccin aldeles gratis? För inte kan det väl vara så att detts går på skatten för det är inte gratis.

  10. Samma här! Jag har suttit och retat mig hela förmiddagen på det här pratet om gratis! Ingenting är gratis!

    SR och SVT, regeringens propagandamegafoner hakar givetvis på och basunerar ut gratis så ofta dom bara kan!

    Som sagt, det är inte gratis. Rätt rubrik borde varit: Vaccineringen blir avgiftsfri för den som väljer att vaccinera sig, kostnaden kommer att tas av skattebetalarna!

    Regeringen skjöt också till 300 miljoner. Så snällt av dom!

    • Just precis! Du betalar – alltid – men inte just då, inte vid den tidpunkten, då det inträffar som du egentligen betalar för. Men eftersom inhöstandet av pengar(=skatter) inte syns, inte kommer just då osv. – så kan överheten benämna detta gratis. Men, fotfolket betalar alltid för överhetens gärningar. Ordet GRATIS är nysvenska för du betalar – alltid! Och på något sätt.

  11. Jag litar inte på Stefan Löven.
    Stefan erbjuder vaccinet gratis till alla men jag kommer inte att ta det.
    Det ligger något lurt i detta om hela covid affären.

  12. Tack alla ni som arbetar och betalar skatt, igår fick jag influensavaccinet utan att betala ytterligare en gång. Jag betalar skatt liksom många andra.

  13. Återigen ett valtal, pandemin har givit honom en bra språngbräda att vinna de väljare som bara ser och hör men tyvärr ej kan tänka.

    • Tomten passar på att sunas o verka snäll, se upp så att inte vaccinet skickas utomlands i nån gåvokista

  14. Den mannen gör inget gratis, för övrigt, när ska han blixtinkalla
    till information om den ökande brottsligheten,? Offren där är snart
    lika många som dom som dött av Covid -19, men det lotsas han i
    inte om

  15. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    INGET är gratis i ett samhälle !
    Nyttjar du inte det ”förmånliga” erbjudandet,
    då får du betala via skatten.
    En regering som inte alla accepterar ska inte
    bestämma över din egen kropp, det gör du
    endast själv som individ.
    Det som alla borde tänka över mer än en gång är biverkningarna vad det gäller vaccinet från företaget Moderna och tillskyndaren BILL GATES.
    https://ulsansblogg.wordpress.com/2020/12/03/80-procent-fick-bieffekter-i-tester-av-nytt-coronavaccin-bill-gates-pressad/

  16. Håller enhälligt med skribenterna och naturligtvis Pettersson i texterna här i dag . Mycket konkret skrivet . Stort tack . Mvh Sjöström

  17. Alla i regeringen tar det direkt. Vi väntar ett halvår och ser vad som händer innan vanligt folk vågar ta det

  18. Fantastiskt! Att vi får det gratis! Men vänta nu… varför fanns det inte resurser att ge några tusen åldringar gratis syrgas, c- och d-vitamin och näringsdropp också?
    Något att tänka på!

    Varje vaccindos kommer att kosta ca 150 Kr, det blir sammanlagt 150×10 000 000 = En och en halv Miljard! Pengar som inte fanns när våra åldringar låg svårt sjuka. Eller ville man inte….

    https://www.dn.se/sverige/prognosen-sa-mycket-kostar-coronavaccinet-sverige/

  19. Själva vaccineringen blir kanske gratis, men inköpet betalas genom skatteintäkter, så gratis är det inte..

      • Vet inte vem du svarar egentligen, det är ju precis det jag skriver, att det inte är gratis utan betalas via skatten. Kanske tänka till lite innan du skriver inlägg nästa gång..

      • Varför jag skriver att vaccineringen är gratis, är för att du inte på vaccineringen betalar den vanliga patientavgiften..

    • Eventuella ersättningar för biverkningar (som godkänns som sådana) och dödsfall betalas också via skatten, eftersom tillverkarna är friskrivna!

Kommentera