Dömd till 30 år i Ungern för terrorbrott i Syrien


ISLAM. En domstol i Ungern har dömt en man till fängelse i 30 år för terrorbrott och brott mot mänskligheten. Rätten anser honom skyldig till brutala mord i Syrien 2015 i egenskap av befäl i terrorrörelsen IS.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Mannen åtalades för att ha lett en IS-grupp i provinsen Homs. Uppgiften var att sammanställa en dödslista över ”fiender till islam”, enligt domstolen.

Åklagarna anser att gruppen dödade minst 25 personer, däribland barn, och att den dömde mannen – som enligt lokala medier är 28 år gammal – var direkt inblandad i halshuggningen av en imam och mordet på en annan civil.

Rättsliga myndigheter i flera länder, och på EU-nivå, har deltagit i utredningen. Cirka tio personer har vittnat.

Mannens advokater ska överklaga. Det ska även åklagarna göra med motiveringen att han bör dömas till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning.

– Pettersson undrar varför de IS-terrorister som kommit tillbaka till Sverige kallas för återvändare och får hjälp med lägenhet och skyddad identitet?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Dömd till 30 år i Ungern för terrorbrott i Syrien

 • Hanna

  Signalpolitik, antagligen effektivt.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Han är välkommen till Sverige.
  Han kommer välkomnas som ett baaaarn, och kommer få pengar, lägenhet, förmåner, och amnesti för tidigare brott och ev. kommande brott…för han är allt som svenskarna inte är…han är ju EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

  UNGERN 🇭🇺 👍👍👍👍👍
  Inga falska, hycklande, feministiska, knäböjande knähundar och absolut inga landsförrädare !

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Myndigheterna i Sverige tycks operera bakom ryggen på allmänheten. Nu undrar man vilken storlek på fiendegrupper de håller på att bädda sängarna för i Sverige. IS och liknande Islamska grupperingar är hatiska till demokrati, har en rasistisk totalitär agenda, mördar civilbefolkningar och ska behandlas därefter. Vad sysslar myndigheterna med egentligen? De borde upplysas om varför man startade Nürnbergrättegångarna, som pågick 1945-1949.

  Gillad av 1 person

 • Pålsjö

  ”Varför kallas IS-terrorister som kommit tillbaka till Sverige för återvändare och får hjälp med lägenhet och skyddad identitet?”
  Svaret är: Stefan Löfven har formulerat regeringens hållning: ”Vi har aldrig någonsin kritiserat islam och vi tänker inte göra det heller”. Denna hållning bestyrks dessutom genom överenskommelsen mellan socialdemokraternas Tro och solidaritet och Sveriges muslimska råd, (SMR), vilket skrevs redan 1999. I dokumentet framgår det tydligt att Tro och Solidaritet ska hjälpa Sveriges muslimska råd att få inflytande över svensk politik. Man anger ett detaljerat mål för hur många listor över förtroendevalda Socialdemokrater som ska innehålla muslimer, att man ska ”aktivt föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder”, samt ”att genomföra politiska frågor med koppling till islam”, här är några sådana : ”Lagstiftning, eller avtal, vad gäller muslimska helgdagar.”, ”Imamutbildning, med Högskoleverket och utbildningsministern.”, ”Överenskommelser på arbetsplatser avseende fredagsbönen.”

  Sameh Egyptson, religionsforskare vid Lunds universitet, säger: ”För oss som kommer från Mellanöstern är det här inte någon överraskning,” och beskriver hur Muslimska brödraskapet målmedvetet jobbar för att infiltrera den svenska partipolitiken.

  F.d. ordföranden för Islamiska förbundet i Sverige, Mahmoud Khalfi, idag chef för Stockholmsmoskén, har i en artikel i Tunis News använt det arabiska ordet ”ikhtraq”, vilket översatt till svenska betyder infiltration och tar upp det för att stötta vänner i Muslimska brödraskapet i Tunisien, för de ska få större del av makten och informerar om att svenska partier, kungahuset och svenska staten har: ”Normaliserat relationerna med Islamiska förbundet som är kända för att tillhöra Muslimska brödraskapet”.

  Sameh Egyptson fortsätter med att beskriva ett historiskt kapitel som inte många känner till, nämligen en rapport på arabiska skriven av Sveriges muslimska råd (SMR) 2001, där det framgår att SMR samarbetar med Islamiska förbundet för att upprätta en islamisk politisk grupp som ska samordna sig med de svenska partierna för att utbilda politiska kadrer. ”Kulmen på eländet”, skriver Egyptson, var när en miljöpartistisk politiker ville sälja sin församlings medlemmars röster till Moderaterna, med villkor om förmåner för ett nytt moskébygge.

  https://www.expressen.se/debatt/sa-infiltrerar-islamister-de-svenska-partierna/

  Det var Miljöpartiets Ali Khalil som erbjöd Moderaterna 3 000 röster om de beviljade bygglov för ett nytt moskébygge. Ali Khalil försökte inte att värva de 3 000 rösterna till Miljöpartiet, istället så valde han att försöka sälja rösterna till Moderaterna. ”Ideologi verkar oviktigt, så länge det egna kollektivets intressen tillvaratas”, skriver Ivar Arpi, ledarskribent på Svenska Dagbladet. Ivar Arpi har tidigare i en skärmdump från Facebook, uppmärksammat att Ali Khalil även gillar Muslimska brödraskapet, en organisation som anser att samhället ska styras utifrån islam, inte sekulärt. Ali Khalil var då vice ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden för Miljöpartiet i Botkyrka.

  ”Klanerna som styr Sverige parallellt”, skriver Ivar Arpi i en ledare och fortsätter:
  ”Klanpolitiken pågår precis under ytan i Sverige. Det går inte att ignorera längre”. Ivar Arpi undrar hur utbrett detta är i svensk politik och ställer frågan till författaren och föreläsaren Per Brinkemo, som enl. Wikipedia har ”djupa kunskaper om klanen som organiserande struktur .” Per Brinkemo svarar: ”Det är svårt att säga. Det bedrivs ingen forskning om detta. Men det finns mycket starka indikationer på att det är mer utbrett än vad vi i allmänhet tror”.

  https://www.svd.se/klanerna-som-styr-sverige-parallellt

  Gillad av 2 personer

 • Majbjörn

  I Sverige hade han snart suttit i TV soffan och fått medhåll av de PK hur svårt han har haft det i Syrien intervjuad av människosmugglaren Fredrik Önnevall?
  Sedan automatiskt PUT som alla får som kommer från Syrien för det har väl inte de förståndshandikappade i Regeringen och på Migrationsverket tagit bort?

  Gilla

 • ossie

  I Sverige hade han fått asyl med livslång försörjning utan minsta krav.

  Gilla

 • Maya

  Ungerns regering begriper vad dessa herrar haft för sig.I Sverige sväljs det godtroget och ”humant” att dom som återkommit kört ambulans och varit sjukvårdare och matlagare och Gud vet allt som dom lurat i våra myndigheter ! Sedan ska dom ”återanpassas” och hjälpas.Dessutom får dom hjältestatus i vissa kretsar som ser upp till mördarna.Naiviteten har inga gränser.Den är total i ankdammen.Kvinnorna som återkom med sina barn får väl all uppbackning dom med kan man gissa.Eller ? Det blev väldigt tyst om dom.Mörkläggning som vanligt i den humana stormakten.

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Bara ”otur” att en av terroristkvinnorna igenkändes under den resa UD fixade till Sverige, och de var tvungna att gripa henne. Planen var sannolikt att hon liksom övriga ”förrymda” IS-kvinnor skulle slinka tillbaks i tysthet. Deras äkta män är sannolikt redan tillbaka i Sverige under nya namn, och dessa terroristkvinnor bara råkar ”gifta om sig” med dessa män.
   Dessutom lär metodiken ge änkepension, barnen liknande, så terroristerna lär vara ganska förmögna numera. Och betalt för att kunna fortsätta angripa de icke troende, genom att radikalisera sin omgivning, för att inte tala om vad deras barn sannolikt kommer att uträtta.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: