150 farthinder för 150 miljoner


SKATTER & SLÖSERI. Nästa år ska det byggas 150 nya farthinder i Stockholm. Åtta av dem byggs på Östermalms gator. Först sänktes hastigheten och tanken är nu att bilisterna ska tvingas hålla den låga hastigheten. Det är främst i anslutning till skolor och förskolor som farthindren byggs, och för att förbättra trafiksäkerheten för gående och cyklister.

– Om en oskyddad trafikant blir påkörd i en hastighet över 30 kilometer i timmen är sannolikheten att dö väldigt mycket högre, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP), till tidningen Mitt i.

Hindren kommer byggas i form av upphöjda övergångsställen, avsmalnade körbanor och så kallade busskador, som innebär att bussar kan köra förbi men bilar måste passera över hindret.

– Det är ett sätt att förbättra bussförarnas arbetsmiljö, det blir mindre guppigt då, säger Daniel Helldén, till tidningen. Hela satsningen beräknas kosta 150 miljoner kronor. Förutom farthindren ingår i projektet även ny belysning och åtgärder för bättre tillgänglighet.

– Pettersson är inte miljöpartistiskt trafikborgarråd men tycker att en miljon per hinder låter som bedrägeri. En hundradel, alltså 10.000 per hinder borde räcka…

Om trafikborgarrådet Daniel Helldén, MP, på bloggen…

– Fart och trafikhinder kan utformas på många sätt, fula och snygga men för att få upp kostnaden till en miljon styck måste man nog vara miljöpartist misstänker Pettersson…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “150 farthinder för 150 miljoner

 • Lydia

  Billisterna skall plågas.
  Vi är ett släkte som hela tiden påförs nya skatter och straffavgifter.
  Accis, fordonsskatt, moms, bensinskatt och skatt på skatten!
  Skatt på våra bilförsäkringar, parkeringsavgifter, höga böter om vi kör 5 km. för fort på en helst tom vägsträcka, spionkameror i hela landet, farthinder och annat otyg, tvång att använda säkerhetssele, ytterligare avgifter när vi åker ut och in i oplika städer, broar och andra områden, vi tvingas ”besikta” vår egen bil, vi tvingas slänga däck som fortfarande är fullt körbara, koldioxidskatt, utsläppsskatt, straffskatt på olika bildelar, skatt när bilen skrotas mm. mm.
  Varför ska vi stå ut med allt detta totala vansinne?
  Och varför har vi accepterat detta?
  Jo, så här ligger det till:
  Om man stoppar en levande fisk i kallt vatten och sakta kokar upp det, så märker fisten knappt något innan det är för sent!
  Så är det med våra vansinnesskatter i Sverige och så är det också med allt annat i detta vansinnes land!

  Gilla

 • valentin

  Skyll på moderatmuppa könig järlmyr! Hon sålde själen åt miljödjävulen med hellden m flera för makten, rena ruinfeltfasoner, fy f………vem i hela stockholm kan man rösrta/ lita på?

  Gilla

 • jacob

  En lägenhet på östermalm kan ledigt kosta 25 miljoner. Är det som vissa tror mutor så är väl det inget att snacka om. Alla måste bo, folket måste ro.

  Tröttnat på nyheter som målar upp vanliga människor som fifflare. De fifflar inte, de tar betalt enligt rådande taxa.

  Gilla

  • Pettersson

   25 miljoner? Nu får du lugna dig lite. Snittpriset är 98.000 per kvadratmeter på Östermalm och det kanske finns någon lägenhet på 250 kvadrat men de är inte många. Genomsnittspriset på sålda ligger på 6,7 miljoner. Sedan finns det hyresrätter också.

   Gilla

 • Moberg

  Undrar vad det kostar att gjuta 20 cm höga, 40 cm breda och 100 cm långa betongklossar som limmas mot asfalten två i vardera körbanan, och tung trafik lastbilar tillåtes köra i bussfilen.
  Men det skall väl grävas och gjutas förstås.

  Det kommer att bli betydligt svårare att snöröja varför inte göra som på kontinenten kameror och automatiska böter för fortkörare a 300:- per gång tre gånger körkortet ryker.
  Skicka en delegation till Genevé 4 personer a 25 lusentappar 100000 som hittat och lär er hur det ska göras, de har haft systemet i 50 år.

  Gilla

 • Kalle Bergström

  Kan detta anmälas någonstans? Revision? Eller har revisorerna sina fingrar i samma burk? Revisorssamfundet? Samma där? Massmedia?
  Är allt korrupt i det här landet?
  Varför ska skattebetalare betala skatt när pengarna bara avdunstar i ingenting?

  Gilla

  • Kalle Bergström

   Detta är bedrägeri! Någon till politiker närstående har köpt in dessa för nån tusenlapp och simsalabim, på plats är de uppe i en miljon kronor styck!
   Till och med lurigare än lägenhetsaffärerna!

   Gilla

 • Zimon

  De självkörande bussarna använder gps-teknik för att hålla rätt hastighet. De stora vi har framför oss är just självkörande bilar. Då lär den funktionen ingå så detta verkar onödigt.

  1 miljon per hinder blir 990.000 kronor i mutor att dela på låt oss säga 6 personer.

  Totalt 24.750.000:- per man, inte dåligt!

  Jag tror ingen granskar detta närmare. Tyvärr.

  Gilla

 • Kent

  Daniel Helen är väl en sann vänsterextrem så han begriper väl inte bättre. Han har säkert en extra ficka till vänster i byxan som rymmer lite extra.
  Men10000 låter ändock för billigt Pettersson.

  Gilla

 • Mm

  Tokpartiet MP framme igen. Det är dyrt att låta detta gökparti styra och ställa med mina pengar. De och de andra gökpartierna representerar inte skattebetalarna som dessutom får betala deras alldeles för höga ersättningar och löner
  De enda som röstar på dessa stollar är mediafolk och metoo folket.

  Gilla

 • Johnny Andersson

  Feministisk statsplanering , 8 av 10 svenskar gillar det här . Man undrar varför ?

  Gilla

 • Tanten

  Helt vansinnigt!
  Hur har dom kommit fram till den absurda kostnaden??!

  Gilla

 • Nisse

  Först lade man ner mycket pengar på att förbättra vägarna. Grusvägar fick asfalt beläggning och vi kunde köra fortare.
  Nu görs gupp istället för de hålor som fanns tidigare.
  Tidigare gjordes vägarna raka men nu gör man flera chikaner, för att tvinga folk till att köra sakta.
  Ingen vågar sätta hårt åt de som kör vansinnigt fort, utan istället får alla lida.
  Mycket gas och broms, i miljöns tecken.
  Inget är omöjligt i pk riket Sverige.

  Gilla

 • Lisa Granberg

  Materialet kostar nog mindre än 1000 kronor. På detta 20 arbetstimmar med maskin 5000:-

  Men glöm inte att företagen som anlitas är kompisar eller släkt med beställaren. Därav priset. Nu kan de gubbarna gå i pension!

  Bra att du tar upp detta Pettersson.

  Gilla

  • Moberg

   Lisa G! En maskin, menar du symaskin? Nej jag förstår, ingen maskin med förare under 600/timme. Jag satte in en tvättmaskin 5500:-, installera el och vatten 7800:- efter RUT och det var utanför Fjollträsk.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: