Desertörer från Syrien har nu rätt till skydd i Sverige

INVANDRING. Migrationsverket har uppdaterat sin rättsliga styrning om Syrien. Uppdateringen innebär att en person som återvänder till Syrien och riskerar att kallas till statlig militärtjänstgöring nu löper en generell risk att utsättas för förföljelse. Därmed är utgångspunkten vid prövningen att de ska beviljas flyktingstatus i Sverige.

Syrisk krigare, knappast reguljär soldat M2 Browning in northern Aleppo by Mada Media is licensed under CC BY 3.0

Enligt en ny EU-dom, vars utslag är rättsligt bindande för medlemsstaterna, har den syriska armén vid upprepade tillfällen begått krigsförbrytelser. Domstolen konstaterar att inbördeskriget leder till att alla värnpliktiga, oavsett förbandstillhörighet, direkt eller indirekt kommer att delta i krigsförbrytelser, och att det är grund för skydd.

Parallellt har Migrationsverket tagit del av ny landinformation från bland annat EASO* och den danska migrationsmyndigheten (DIS). Den visar att i princip alla som kallas till militärtjänstgöring i den syriska armén numera löper risk att sättas in i frontstriderna, bland annat i Idlib-provinsen i nordvästra Syrien. FN har flera gånger under kriget konstaterat att den syriska armén begår upprepade krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten.

– Pettersson säger att det är otroligt. Vi ger IS-terrorister skydd och nu ska även desertörer från den reguljära armén skyddas. Vem ska skydda Sverige när dårarna börjar slåss inbördes eller med oss och varför lägger sig Sverige i andra länders försvarspolitik?

Sverige behöver inte fler ursäkter för att ta emot fler vapenföra och brottsaktiva män från Mellanöstern. Vi behöver skicka hem dem som redan är här.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Desertörer från Syrien har nu rätt till skydd i Sverige

  1. Det är så sjukt.
    Men det är väl inpräntat i regimen att Islam ska tolereras.
    En alarmistisk och en god nyhet dock, i alla fall på personligt plan: en muslimsk arbetskamrat som tidigare hållit låg profil och försökt smälta in fick totalt psykiskt när företaget vi jobbar på ska köpa varor från Israel, känner de sig pressade och håller på att få panik?

    Min svägerska som helhjärtat och aggressivt försvarat islam är numera på den goda sidan.
    Vid ett förtroligt samtal här om dagen sa hon att hon nu börjat förstå och inser varför jag hållit på som jag gjort i åratal med varningar om detta.
    Yay! En liten seger..även på ett egoistiskt plan. 😉

  2. Krigsförbrytelser (som tidigare hette folkrättsbrott), innebär brott som begås i samband med krig, det kan handla om allt mellan användande av förbjudna vapen, anfall mot civila, tortyr, våldtäkt, sexuellt slaveri, plundring, osv. Med tanke på alla de otaliga och olika slags ”direkta eller indirekta” krigsförbrytelser som pågår runt om i världen, så skulle det inte förvåna om en strid ström av ”förmodade blivande krigsförbrytare” kommer att söka sig till EU, och därmed, enligt den nya EU-domen ska beviljas flyktingstatus, domen konstaterar ju att ett ”direkt eller indirekt” deltagande i krigsförbrytelser utgör grund för skydd.

  3. Konstigt, om någon vägrar svensk värnplikt så döms denne till fängelse. Snacka om olika verklighet för folk och invandrad adel

  4. Utlänningslagens femte kapitel, tjugofemte paragraf ger regeringen rätt att stoppa all flyktingmottagning.

    Varför har inte den används sedan 1989?

Kommentera