Regeringen vill införa kronvittnen, många år efter SD


BROTTSLIGHET. Inrikesminister Mikael Damberg (S) och regeringen vill införa ett system med kronvittnen – att en misstänkt kan få mildare straff om den lämnar uppgifter om andra misstänkta, och därmed bidrar till att brott klaras upp.

Inrikesminister Damberg, bovarnas skräck. Bild från Twitter/Facebook.

En motion med åtgärder för kronvittnen och vittnesskydd lämnades till riksdagen år 2015 av Kent Ekeroth och Adam Marttinen, båda Sverigedemokrater och det var inte första gången. De förslagen uppskattades inte av Damberg och avslogs av riksdagen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Regeringen vill införa kronvittnen, många år efter SD

 • ruben

  Malmö står väl modell för den idén nu tack vare dålig uppklarning av mord. Men regeringen kanske ska börja med att ge Malmö försörjningsplikt. Att staden får dra sina egna kostnader, som vuxna medborgare. De har ju mer än tillräckligt antal invånare för det.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Ha ha , tror politikerna att de ska få lindrigare straff vid en folktribunal mot landsförräderiet ! Titta på bilden och förfäras ! Mvh Sjöström

  Gilla

 • Moberg

  Tror någon att ett kronvittne träder fram ur skuggorna av sektens imperium.
  Det kronvittnet blir inte långlivat och missar att inträda i paradiset utan rutschar direkt ner i Hinnoms dal alltså Gehenna och hamnar då på Judarnas soptipp.

  Gilla

  • messkalle

   Kalla Fakta poängterade igår polisens oförmåga att komma till skott d.v.s.underlag till åtal. Programmet hade inte blivit till om inte om mammorna för de skjutna fått en framträdanden plats. Alla mödrar och fäder till de kriminella har brustit att uppfostra sina barn eftersom de fått en möjlighet i sitt nya land. Invandrare ska manifester mot våld. ”Skjut Inte” och kvinnorna ska stå upp mot det manliga klanmakten. Gör de inte detta är inte bara muslimska kvinnor utan också alla kvinnor tillbaka till spisen. Det är bara en tidsfråga. Kan detta ske? Möjligen med stöd från den feministiska vänstern och knutblusen Damberg. Gör de inte något är de lågpannade precis som huvuddelen av importen

   Moberg har rätt. Kronvittnen inom den muslimska världen hamnar på den judiska soptippen.

   Gilla

 • Tony

  (S)kadedjur är sådana som bara lyssnar till sin egen röst!

  Gilla

 • Björn Kåverud

  För sent och för lite.

  Gilla

 • Terve nyskanen

  Bra förslag. Många brott idag sker under polisens radar. De har helt enkelt ingen uppfattning om vad de utländska ligorna pysslar med. Då de oftast är multikriminella så åker småpåvarna förr eller senare dit på något. Har man tur kan man få in en del nytt man inte hade en susning om.

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   Vad? Under polisens radar? Vad får dig att tro på det? Polisen vet mycket väl vad som händer men gör inget åt det! Ska jag ta ett exempel? Min granne var knarkare och langare och polisen fick tips på tips på tips… grannen brände ner sin lägenhet och de blev rubricerat som mordbrand. Men personen i fråga sitter inte häktad för mordbrand utan bor nu på annan ort och fortsätter knarka och langa…
   Under polisens radar? Nä, du ! De bara skiter fullständigt i att göra sitt jobb!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: