Polen liter inte på sol och vind-energi


EL & ENERGI. Sverige importerar även idag el, ofta smutsig el från andra länder till höga priser enligt Svenska Kraftnät. Polska politiker som dagligen skälls ut av övriga EU- inklusive Sverige inser det som svenska politiker vägrar ta till sig när det gäller islam och energiförsörjningen.

Steget Efter

Polen har insett att import av miljoner människor från Mellanöstern bidrar till ökad energiåtgång och vägrar ta emot ”flyktingar” från den delen av världen.

Polackerna har också beslutat att de polska kolkraftverken ska läggas ner senast 2049. I hårda förhandlingar lyckades fackförbundet se till att de 80.000 som är anställda inom kolindustrin hålls skadeslösa – de har bland annat garanterarats livstidslön, oavsett när de förlorar jobbet. Regeringen har också lovat att locka nya företag till koldistrikten, bland annat en bilfabrik för elbilar.

Men den polska regeringen litar inte på att förnyelsebara energikällor kommer att klara landets energibehov. ”Den enda stabila energikällan vi kan lita på är kärnkraft” säger Adam Guibourgé-Czeterwinski i en intervju med SVT.

Kärnkraften ger inga CO2 utsläpp och dras inte med sol- och vindkraftens utmaningar med att lagra el. Det polska beslutet kommer med största säkerhet sätta fart på debatten om huruvida kärnkraften har en plats i den gröna omställningen.

-Pettersson har noterat att Miljöpartiet i Sverige och deras medlöpare tänker tvärtom…

Vindkraft när det inte blåser är inte så bra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Polen liter inte på sol och vind-energi

 • Peter Sjöström

  Varför inte Toriumkraftverk ? Det ultimata . De producerar ju inget uran till atombomber men producerar energi . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Nils Dacke

  Undrar vad fascistpartiet MP och den korrupta regeringen de tillhör tycker om detta?

  Gilla

  • Billy Boy

   Det odemokratiska språkröret Per Bolund (MP), som uppenbarligen blir helt hjärndöd av att dricka ett helrör miljöovänligt maskrosvin …

   Han vill avskaffa den kommunala demokratin och tycker så här om förseningarna i utbyggnaden av vindkraft i Sverige där många kommuner utnyttjat sin lagstadgade vetorätt.

   Per Bolund (MP) finansmarknads- och biträdande finansminister sen 2014 och Sveriges bostadsminister sen 2019 har starka åsikter om kommunernas lagstadgade vindkrafts-veton.

   Delcitat

   Ska vi nå ett 100 procent förnybart elproduktionssystem, då måste vi ta bort sådana hinder, säger Per Bolund.

   Slut delcitat

   Läs gärna hela SVT:s referat av Per Bolunds missnöje med kommunernas användande av sina lagstadgade vindkrafts-veton. Publicerades den 8 oktober 2020.

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-slopa-det-kommunala-vindkraftsvetot

   Per Bolund vill att vindkraften skall byggas ut i ett snabbare tempo innan folkopinionen upptäcker de negativa effekterna och därmed kan lyckas försena eller kanske t o m stoppa vindkraftsutbyggnaden.

   För övrigt, hur kan Per Bolund som miljöpartist klassa vindkraftsutbyggnaden som ”ett 100-procent förnybart elproduktionssystem” om man tar med i beräkningarna all den CO2-skapande fossila energin som använts för att producera själva vindkraftverken, bygga vägar och fundament mm på marken för montering av dessa gigantiskt höga verk?

   Efter kraftverkens beräknade livslängd på endast c:a 12 år skall de monteras ned och marken återställas till ursprungligt skick, vilket medför ytterligare förbrukning av massor med smutsig CO2-skapande fossil energi.

   Så här illa kan det också gå. Verket rasade ihop och hann inte producera en endaste liten Kilowatt elektricitet:

   Unika bilderna från Jörn: Gigantiska kraftverket ligger i spillror. Publicerades 2020-11-23

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/unika-bilderna-se-olycksplatsen-fran-luften

   Gilla

 • Moberg

  Polen får låna pengar av USA och även hjälp med tekniken, det är en win win situation för både Polen och USA.
  Vi får kanske köpa el från Polen så småningom ,men först måste MP bort och andra partier byta ledare.

  Gillad av 1 person

 • Wolfie

  Gör som Finland, köp ryska kärnkraftverk ! Finland har redan två sedan 70 talet och de är fortfarande bland världens mest effektiva ! Lär inte bli någon elbrist i Finland med det nya ryska kärnkraftverket ! MYCKET bättre än polackernas kolkraftverk ! Naturen är jävligt ren i Finland ….

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Heja Polen. Det finns länder där de styrande använder hjärnan och Polen är ett av dom. Vår egen s.k. regering är tyvärr inte utrustade med hjärnor och vi ser ju resultatet tydligt……

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Polen som led under kommunismens OK har verkligen förvandlats till
  ett tryggt o säkert land att vistas i även på kvällstid!

  Gillad av 1 person

 • Andersson

  Det är lugnt. Google, Facebook och Amazon och bygger serverhallar. Det ger energi. Eller var det synergi eller enbart tragedi.

  https://theworldnews.net/se-news/en-serverhall-drar-lika-mycket-el-som-ett-halvt-karnkraftverk

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: