Mordbrand på skola i Borlänge


BROTTSLIGHET. Gylle skola är en F-9-skola och är med cirka 880 elever. Med sitt stora geografiska upptagningsområde är skolan en av Dalarnas största grundskolor. Gylle skola håller på att byggas om.

En person är frihetsberövad och polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand, efter det att en brand bröt ut på Gylle skola i Borlänge under söndagskvällen, skriver DT bakom betalvägg.

Larmet inkom vid runt 20.15 och när räddningstjänsten anlände brann en av längorna på skolan.

Enheter från fem olika brandstationer kämpade med att släcka elden under söndagskvällen och enligt räddningstjänsten fanns det flera brandhärdar på skolan.

Vid 22-tiden var branden släckt och polisen har nu inlett en förundersökning avseende grov mordbrand.

Vi har hittat tecken på att den var anlagd och vi har en person frihetsberövad, sen kan jag inte ge fler detaljer. Men utredningsläget ser gott ut, så mycket kan jag säga, säger Mathilda Borgström, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Film från statsministerns besök i Borlänge för en månad sedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Mordbrand på skola i Borlänge

 • Kristina

  ”Med sitt stora geografiska upptagningsområde”! Jag antar att ordvalet, som kanske tagits från skolans hemsida med bl.a. skolmatsedel på ett flertal språk, inte var menat att framkalla skratt, men mitt förmiddagskaffe höll på att hamna i vrångstrupen.

  Gilla

 • ossie

  Zoomalier in action ??

  Gilla

 • Pålsjö

  Johan Westerholm berättar i Ledarsidorna 2016 om: ”Ett råd i all välmening” som han fick av en libanesisk minister och som skulle vidarebefordras till Sveriges politiska ledare. Johan Westerholm skriver: ”Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade: ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

  (Artikeln är numera bakom betalvägg):
  https://ledarsidorna.se/plus/ett-rad/

  Gilla

 • Korrupt myndighetsperson

  ”utredningsläget ser gott ut” men skolan ser sämre ut. Man får nog anlägga ett genusperspektiv för att se något bra i detta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: