Kvinna gripen, kom från IS till Sverige


ISLAM. En kvinna i 30-årsåldern som misstänks ha tagit med sig ett litet barn till Syrien och anslutit sig till terrororganisationen IS är nu tillbaka i Sverige. Enligt TV4 greps hon på Arlanda på måndagsförmiddagen.

Foto: UNHCR

Kvinnan har varit häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst sedan 2014. Hon är misstänkt för grov egenmäktighet med barn, enligt åklagarmyndigheten.

Nu kommer hon att ställas inför häktningsdomare i Lunds tingsrätt, som ska besluta om hon ska fortsätta vara häktad.

Hon förlorade vårdnaden om sitt barn sedan det framkommit uppgifter om att hon tagit med barnet till Syrien för att ansluta sig till IS.

Pappan fick ensam vårdnad om barnet, som då var två och ett halvt år gammalt. Domstolen fattade beslutet eftersom den ansåg att det fanns stöd i utredningen för att mamman utan pappans medgivande åkt till Syrien och anslutit sig till IS.

Domstolen beskrev detta som ”en uppenbart olämplig miljö för ett litet barn att vistas i”. Nu ska barnet återförenas med pappan. ”Utredningen fortsätter med att vi håller förhör med den misstänkta kvinnan”, säger åklagare Claudio Gittermann i ett pressmeddelande.

-Pettersson ser att kvinnan är misstänkt för grov egenmäktighet med barn, det verkar inte vara aktuellt att åtala för terrorbrott och vet inte hur hon kom hit. Har vi koll på SVT:s anställda?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Kvinna gripen, kom från IS till Sverige

 • Kungen

  Vad ska hon här att göra ?? Hon är inte och kommer aldrig att bli svensk. Enkel biljett….

  Gilla

 • Niklas R

  Hon ska återbördas till Syrien där hon får sin rättsliga prövning av hennes agerande innan hon kan släppas tillbaka till samhället. Vill inte Syrien pröva henne då kan svenskt rättsväsende ta över.

  Gilla

 • Algot.

  Det förs ett skådespel framför oss, kvinnan släpps innan kvällen.

  Gilla

 • villervalle03

  Snart som expert på flykting politiken i tv-sofforna. Malou efter tio, m.fl.

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  På TV4 Nyheter kl 22 benämns denna kvinna som IS återvändare. Det skall hela tiden förringas och försvaras vad dessa hemska människor är för några individer

  Gilla

  • Niklas R

   All brottslighet som kulturberikare begår ska förringas och nedtonas. Som SR som hela tiden igår insisterade på att offren för skräcknatten i Solna endast utsattes för tortyrliknande övergrepp. Det var alltså, enligt reportern, inte tortyr utan endast något som kunde liknas vid tortyr.

   Jag antar att i aktivistens hjärna är tortyr endast något som färgade kan utsättas av av vita och därför kan ju denna tortyr inte ha ägt rum då det var kulturberikare som gjorde det mot vita.

   Gilla

 • Billy Boy

  Stefan Löfven hälsar att …

  … den gripna IS-kvinnan ”kommer att bli en förtjänst för det svenska samhället lite längre fram”

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Brukar inte Pettersson nämna en viss Herr Dahlman . Lämpligt med den formen av rättskipning i dessa fall med islam och dess is . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Oskar

  Som svenskarna vill ha det.
  Säpo idioterna skulle skicka tillbaka träskfolket men det fattar dom inte.

  Gilla

 • Tanten

  Men barnets far då? Är han alltså svensk eller ”svensk”??

  Gilla

 • centurion

  Trots det fullständiga haveri vi upplever. Trots att Otryggheten aldrig har varit större, är den tydligen inte tillräckligt eländig ändå. Den måste uppenbarligen späs på ytterligare med importerade professionella människo-slaktare. Ingen IS-slaktare ska in i landet. Varken gubbar, kärringar eller deras avtrubbade avkommor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: