Samla partierna – vi är i en arbetslöshetskris

ARBETSMARKNAD. Corona har slagit hårt mot svensk arbetsmarknad. Arbetslösheten stiger och kanske mest oroväckande är att även långtidsarbetslösheten ökar. I dag är fler långtidsarbetslösa än under finanskrisen. Bromsar vi inte utvecklingen riskerar det att bli ännu mer.

Den här får allvarliga konsekvenser. Både för samhällsekonomin och för den enskilda människan som vaknar upp på morgonen och inte längre har något jobb att gå till, skriver Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson (V) och Ali Esbati, arbetsmarknadspolitisk talesperson (V) på Aftonbladet Debatt.

Sedan kommer vänster med sju förslag som är desamma som de gångan 30-40 åren och som satt oss i den situation vi är idag. Arbetsmarknadspolitik, Arbetförmedling, bidrag, mera bidrag, utbildning, anställningstrygghet, offentlig upphandling men inte ett ord om begränsa massinvandringen av oanställningsbara. Alltså klassisk vänsterpolitik.

-Pettersson tycker det är märkligt att ett parti som påstår sig företräda arbetare inte begriper varifrån de pengar de lever på och är så pigga på att ge bort kommer ifrån…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Samla partierna – vi är i en arbetslöshetskris

  1. När det gäller vaccination mot Kina-viruset, förvänta er inte bättre aktivitet eller resultat än Sverige brukar kunna åstadkomma.
    Sverige är normalt sämst i EU, tro inte att detta går bättre.
    Kanske vaccin till folket strax innan valet.
    Däremot blir riksdagen vaccinerade i januari 2021.

  2. Vilka är arbetslösa?
    Gör något själva om ni orkar
    Det är väll mest vänsterfolk som är arbetslösa..och vad kan det bero på…Latmasken tror jag.

  3. Väldigt tomt på översta våningen hos vänsterblivna, måste sakna basal hjärn o tankeverksamhet.

  4. Det vore ju föredömligt om Stefan Löfven(S) kunde börja med att bjuda in politikerna på allra högsta nivå i Sverige.

    De kunde alla samlas och med eget arbete själva få testa på hur stora tillskott i statsbudgeten de lyckas håva in ”lite längre fram” för användning till de mest angelägna ändamålen i det Svenska samhället …

    http://2.bp.blogspot.com/-Qmd-NDcufrc/VXLPa3EEvfI/AAAAAAAAARQ/xXiYJMv41nI/s1600/L%25C3%25B6fven%2Bpr%25C3%25B6var%2Btiggeri.jpg

  5. Vänstern och Fackföreningar är företagsfientliga, så varför
    startar inte vänstern företag och driver dem helt i sin önskan?
    Dom vet att det blir kattskit, bättre att gnälla över dem som
    offrar sig.

    Facket har visst försökt med byggföretaget BPA, men när
    höjdarna hade försett sig så gick företaget åt h—te

    • Ja Tony det finns många exempel BPA var lika stora som ABV.
      ABV gjorde en vinst på ca 280 miljoner, BPA en förlust på ca 250 miljoner. Ett av problemen, de hade dubbel arbetsledarestyrka. Del de som var släckt eller på annat sätt tillsatta. Sen fick de även ha sådana som kunde något.
      Åkeriägare i Örkelljunga erbjöd på 80 talet facket sitt åkeri för 1 kr efter alla krav de ställe på företaget. Men de avböjde med orden nä vi kan inte driva det på de premisserna.

      • LO var tidigare majoritetsägare av Aftonbladet, numera äger LO 9 procent och för det bestämmer de inriktningen på ledarsidan där Anders Lindberg är chef.

  6. De lever loppan som kungar på bidrag som vi som lever som hundar betalat in i skatt. Ej sällan lever de i sina hemländer med många svenska identiteter. Jag håller fan på att bli galen! Varför skall vi slava åt främlingar?

    Klart, hade jag samma lön som politiker tillskansat sig så skulle även jag hålla truten.

  7. Det finns försörjning att få på många sätt, det sämsta är bidrag bättre är att då det är säsong diversearbeta som det hette förr. På vintern snöskottning, sommar och höst jobba i det naturliga skafferiet vi har plocka svamp och bär. Varför ska vi importera asiater för bärplockning då vi har hundratusentals arbetslösa?
    Som grabb tjänade jag pengar på att plocka tallkottar, 10 kr för hundra liter jag jobbade ihop till nya bandyrör. Gissa om det var många tallkottar.

    Nej ”svenskar” har skämts bort av svenskar så till den milda grad att det borde straffas alla PK virrpannor som inte vet vad de har gjort och kommer förmodligen aldrig att förstå sina gärningar.

  8. De är mycket svårt för en vänstervriden att förstå hur värde skapas, de blir uppbragta då företaget säger högre produktion ger högre lön. Med orden ”de fick alltså arbeta ihop sin egen ersättning.”
    Att politiker kan tänka så eftersom de lever på arvoden inte utav vad de presterar, som om pengar kommer ur intet att arbeta ihop sin egen lön det är för dem helt främmande.
    Vad tror de vi skattebetalare gör om inte arbetar ihop till vår egen lön utan också till deras samt alla som de så frikostigt bjuder hit.

  9. Sverige lånar pengar av våra barnbarn för att ge bort dem till de dagdrivare och terrorister som förgör oss. ”Tack för att ni valde Sverige”.

    • Vi behöver lagar mot sådant. Skulder ska aldrig kunna ärvas, inte ens statsskulder. En stat ska inte kunna skuldsätta sin befolkning. Skulder som tillkommit på detta sätt ska helt enkelt strykas oavsett hur mycket bankerna än gnäller. Utlys ett globalt jubelår och skuldsätt inte folken efter detta.

      • Ekonomiska kunskaper är inte höga hos en del av befolkningen. Minns samtal för många år sedan på olika arbetsplatser. Lars Verner sa i TV att nu hade storfinansen fått 400 miljoner för Allmänarbetsgivareavgiften hade sänkts med 2%. Vad folk i allmänhet visste inte att det fans en egen ruta på talongen på procenten på de olika samhällstjänsterna. De övriga hade ökats med nästan 4% så den totala ökningen blev omkring 1,6%
        Ett annat fall var en kollega som trodde att statskulden inte fanns för den hade året innan gått med 30-50 miljarder plus.
        Att det fanns en ackumulerad skuld på 285 miljarder från tidigare år förstod han inta.

Kommentera