30 svenska medborgare saknas i Tigray

INVANDRING. Ett trettiotal svenska medborgare befinner sig i nuläget någonstans i den krigshärjade regionen Tigray i Etiopien. Deras situation är i nuläget oklar. – Vi jobbar intensivt för att lokalisera de här personerna, säger Hans Henric Lundqvist, Sveriges ambassadör i Addis Abeba, till SVT Nyheter.

– Pettersson undrar varför UD arbetar intensivt för att lokalisera ”svenskarna”. De har väl rest frivilligt på ”semester” till det land de flytt ifrån.

Om svenska myndigheter vet vilka de är borde de få medborgarskap och uppehållstillstånd indragna. Dessutom avråder UD från alla resor till Etiopien sedan den 14 mars.

Svenska myndigheter borde koncentrera sig på att skydda de svenskar som befinner sig i de krigshärjade regionerna Malmö, Göteborg, Stockholm med flera platser. Deras tillstånd är i nuläget mycket osäkert.

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “30 svenska medborgare saknas i Tigray

  1. Lite tillspetsat men UD tycks idag mest fungera som resebyrå och bank för asylsökande som så snart de beviljats svenskt medborgarskap flyttar tillbaka till hemlandet och återupptar verksamheten de flydde för att de inte kunde utöva…..

  2. Skulle kontrollera om några av de medborgarna får ekonomiskt bistånd medan de befinner sig utomlands…

  3. Svenskarna måste vara en av de mest sprida folkslagen i världen. Svenskar finns numera i alla länder på klotet. Är det en invasion av Svenskar som pågår runt omkring i världen. Vill vi bli en stormakt som regerar världen med vår syn på demokrati och krav på allas lika värde.
    Tror inte det.

  4. Så klart att svenskar befinner sig i Tigray Etiopien, jag hade inte väntat mig något annat, enda frågan är om det är Östgötar, Smålännningar eller kanske Skåningar?

  5. UD har tappat orienteringen och kört i diket. Den negativa naiviteten intill olaglighet lyser med sin närvaro i många myndigheter och hindrar Sveriges nödvändiga utveckling.

  6. Om 30 svenska medborgare saknas i Tigray mm mm i Söndagsnytt på YouTub-kanalen Swexit TV. Publicerat idag 2020-11-29.

  7. ”…..rest frivilligt på ”semester” till det land de flytt ifrån”, står det i texten ovan. Semestrar i hemlandet gör man fortfarande alltså, precis som tidigare, – i det fasansfulla hemlandet där det enligt vad dom själva påstår ska vara omöjligt att vistas. Redan för snart 4 år kunde man här i Petterssons blogg läsa en artikel med rubriken: ”Charterresor till Somalia och Irak med ”flyktingar” som åker hem på semester”
    I artikeln säger f.d. gränspolisen Ulf Lindhe bland annat följande:” Hit till Sverige kommer flyktingar och söker vårt lands skydd och som lyckats fly hit. När deras tillstånd har införts i deras pass är det ”grönt ljus” att åka på semester till det land de flytt ifrån. Personligen tycker jag det är rena parodin och skrämmande att detta får fortsätta med dagliga charterresor till länder de flytt ifrån. Tycker det är hög tid för regeringen att göra något åt denna parodi. Detta som mycket annat i vårt land ”tas med en klackspark”. Ulf Lindhe avslutar sitt inlägg med:” Ge oss allmänheten en förklaring/motivering hur detta kan få fortsätta”. Den förklaringen väntar allmänheten fortfarande på !
    https://petterssonsblogg.se/2017/02/27/charterresor-till-somalia-och-irak-med-flyktingar-som-aker-hem-pa-semester/comment-page-1/

    • Vi har skrivit om dessa semesterresor i drygt tio år och det har inte hänt ett dugg.

      Om somalier som åker på sommarsemester och tar barnen med sig till det ”livsfarliga” landet, om syrier som åker dit de flytt ifrån på bröllopsresa och om ”ensamkommande afghanska barn” som hälsar på familjen i Iran och många fler. Dessutom har migrationsverket möjlighet att dra in uppehållstillstånden om det kommer fram.

      Det värsta är kanske att många svenskar som är med och finansierar detta har aldrig råd med utlandssemester.

      https://petterssonsblogg.se/2014/08/01/tusen-svenskar-strandsatta-pa-semester-i-somalia/

      https://petterssonsblogg.se/2018/06/24/syrien-brollopsresa-gar-bra-men-inte-utvisning/

      https://petterssonsblogg.se/2018/01/10/amir-flyktingen-fran-afghanistan-ar-hemma-i-iran-pa-semester/

      https://petterssonsblogg.se/2020/07/09/en-semestersaga-8/

      • Vad jag förstår finns det bara en realistisk lösning på detta problem, och den lösningen heter Jimmy Åkesson.

      • Sveriges många systemfel och obeskrivligt naiva inställning till människor gör Rebecca Weidmo Uvell mörkrädd. ”Medborgarskap är ett nytt hål jag hittat”, skriver hon i en lång och utförlig artikel med rubriken: ”Evighetsmaskin av medborgarskap”, (här begränsat utdrag av Rebecca Weidmo Uvells text):
        ”För det visar sig att alla medborgare, utan undantag, har rätt att föda så många barn de vill utomlands och alla barnen blir automatiskt svenska medborgare. Det krävs bara bara en inskickad blankett från Skatteverket och några bilagor. Det räcker också med samordningsnummer (!). Du behöver inte ens gå till ambassaden för att söka om medborgarskap utan kan skicka med de papper du påstår uppfyller Skatteverkets krav. Detta är en av många saker sittande regering lyckats smyga igenom utan en debatt, för att folk helt enkelt inte har tillräckligt bra koll…Så 467 000 personer ungefär har fått den här rättigheten sedan 2010 – att alla barn de föder även i sina hemländer, eller om de flyttar till ett annat EU-land till exempel, automatiskt blir medborgare, om de ansöker. Dessa personer kan nu, om de vill, flytta hem och bara en blankett och några kopior på födelseattester etc senare fixa så att alla barn som föds där blir medborgare. Sedan söker de om svenskt pass för barnen på en ambassad och voliá! Så är barnen svenskar för evigt. Med alla rättigheter svenska medborgare har. Gratis universitetsstudier, CNS-lån, sjukpenning…försörjningsstöd, bostadsbidrag, föräldrapenning. You name it. Men med medborgarskapet kommer även fördelar för föräldrarna. För så fort detta är fixat så har föräldrarna rätt till barnbidrag tills barnet är 18 år. Totalt handlar det om oerhörda summor…ingen regelmässig kontroll av att mottagare av barnbidrag verkligen bor kvar i Sverige. Men detta räcker inte heller. Av de 460 000 som fått medborgarskap sedan 2010 ingår barn som inte är födda här men som är under 18 år när föräldrarna får det. I framtiden ger den här rättigheten Sverige en överhängande risk av en stor inflyttning av folk födda utomlands som i vuxen ålder bara flyttar hit. För att de kan. Och vi kan inte göra någonting åt det.”

        https://uvell.se/2019/10/15/evighetsmaskin-av-medborgarskap/

  8. Svenska medborgare går det tretton på dussinet av,
    men svenskar vill de inte bli.
    Alla rättigheter men inga skyldigheter
    Nåja, jag säger som svenska polisen:
    ”Vi ser väldigt allvarligt på situationen, men tyvärr är utredningen nedlagd”.

  9. Jaha, är det de ”svenskar” som flytt sitt farliga land och är hemma på semester. Det är inte lätt att veta var man hör hemma.

    • Svenskarna, för att utbilda sig om vapen? Den svenska vapenlagen är sträng för att få licens för annat än jakt.

Kommentera