Stoppa arbetskraftsinvandrare

Morgan Johansson (S) ser nu problemen med arbetskraftsinvandringen. De problem som många andra lyft upp i flera år.

Johansson vill förändra de frikostiga regler som gör att lågutbildad arbetskraft kan komma till Sverige för att ta jobb i yrken där det inte råder brist  på arbetskraft och där i stort sett vem som helst av landets 500 000 arbetslösa kan ta eventuellt lediga jobb.

Diskare, städare och andra lågutbildade ska, om Morgan Johansson får som han vill, hindras att komma till Sverige för att arbeta. Som enda land i världen där man tillåter en stor arbetskraftsinvandring till yrken där det inte råder brist på arbetskraft, ska Sverige nu skärpa reglerna. Om Johansson nu får som han vill, vill säga.

De väldigt frikostiga reglerna har tillkommit efter påtryckningar från C och L. Därför gäller det att också de partierna accepterar de nya reglerna.

I hur många år har detta inte lyfts upp i alternativa medier, av de få journalister som inte springer socialisternas ärenden och av de få partier som sedan länge sett problemen med svensk migrationspolitik?

Kanske detta också säger en del om dagens socialdemokrater? De var ju de som på 70-talet skiftade fokus, från en fungerande arbetskraftsinvandring till en icke fungerande asyl- och anhöriginvandring. Under de år som gått har S suttit i regeringsställning vid flera tillfällen, men inte haft viljan att återgå till den gamla och fungerande migrationspolitiken. Nu har partiet åter makten och det har bara blivit värre och värre. I Sifos senaste opinionsmätning får S 26,8 % av rösterna. De fyra partier som S sitter i knät på (V, Mp, C och L) lyckas få ihop 25,6 % tillsammans, så om viljan bara finns hos S borde de kunna få igenom både detta och andra förslag rörande migrationspolitiken. Exempelvis den olyckliga gymnasielagen som de skyller på Mp, C och L.

Omni

Sydsvenskan (betallänk)

12 thoughts on “Stoppa arbetskraftsinvandrare

  1. Det är rå business, AF betalar lön och arbetsgivare och tagare delar på bidraget och regeringen får ner summan av arbetslösa. Vilka tjänar och vilka betalar det. I brottsmål är det viktigt konstaterande, det här är ett brott mot svenska skattebetalare.

  2. Så ministern skal döpa om begreppet ”lågutbildad arbetskraft” till nåt finare som då bemyndigar till tillträde i vårt land…… ganska genomskinligt.

    Idiotin kommer att bejublas i rörelsen, men fler ser verkligheten med öppna ögon.

  3. Om regeringen vill skärpa arbetskraftsinvandringens regler, ja alla sorters skärpningar så kan de utan vidare få igenom det i Riksdagen även om de hade bara 25%.
    Det är en helt annan femma om de försöker öppna upp ännu mer än idag.

  4. Arbetskraftsinvandring handlar i många fall om fusk med asylinvandring, klanmentalitet, fusk och brottslighet.

    Att asylsökande som fått avslag byter spår och i stället söker arbetstillstånd blir allt vanligare.

    Enligt Migrationsverket har spårbyte blivit ett sätt för vissa nationaliteter att kringgå utvisningsbeslut, ändå är det tillåtet.

  5. Arbetande illegala invandrare är mycket bättre än vad jag trodde, nu känner jag 2 illegala, de jobbar som frisörer, den ena en snygg ung kvinna från Latinamerika, den andra kurd, båda superbra för Sverige.

  6. Att den samlade oppositionen bara skulle få 46,4% är inget annat än SR:s våta dröm. Möjligen efter valfusk som i USA skulle femklövern få majoritet.

  7. Bara skitsnack . Arbetskraftsinvandringen är bara ytterligare en rutten gren på det ruttna träd Sossarna kallar Sverige . Att äldrevården skulle bli en del av (S) invandrings och integrationspolitik är ytterligare två ruttna grenar . Kolla på KU,s senaste yttrande och bidragen till religiös extremism så har du ett fallfärdigt träd . Färdigt att när som helst rasa ihop fullständigt .

Kommentera