Stoppa arbetskraftsinvandrare


Morgan Johansson (S) ser nu problemen med arbetskraftsinvandringen. De problem som många andra lyft upp i flera år.

Johansson vill förändra de frikostiga regler som gör att lågutbildad arbetskraft kan komma till Sverige för att ta jobb i yrken där det inte råder brist  på arbetskraft och där i stort sett vem som helst av landets 500 000 arbetslösa kan ta eventuellt lediga jobb.

Diskare, städare och andra lågutbildade ska, om Morgan Johansson får som han vill, hindras att komma till Sverige för att arbeta. Som enda land i världen där man tillåter en stor arbetskraftsinvandring till yrken där det inte råder brist på arbetskraft, ska Sverige nu skärpa reglerna. Om Johansson nu får som han vill, vill säga.

De väldigt frikostiga reglerna har tillkommit efter påtryckningar från C och L. Därför gäller det att också de partierna accepterar de nya reglerna.

I hur många år har detta inte lyfts upp i alternativa medier, av de få journalister som inte springer socialisternas ärenden och av de få partier som sedan länge sett problemen med svensk migrationspolitik?

Kanske detta också säger en del om dagens socialdemokrater? De var ju de som på 70-talet skiftade fokus, från en fungerande arbetskraftsinvandring till en icke fungerande asyl- och anhöriginvandring. Under de år som gått har S suttit i regeringsställning vid flera tillfällen, men inte haft viljan att återgå till den gamla och fungerande migrationspolitiken. Nu har partiet åter makten och det har bara blivit värre och värre. I Sifos senaste opinionsmätning får S 26,8 % av rösterna. De fyra partier som S sitter i knät på (V, Mp, C och L) lyckas få ihop 25,6 % tillsammans, så om viljan bara finns hos S borde de kunna få igenom både detta och andra förslag rörande migrationspolitiken. Exempelvis den olyckliga gymnasielagen som de skyller på Mp, C och L.

Omni

Sydsvenskan (betallänk)


12 responses to “Stoppa arbetskraftsinvandrare

 • villervalle03

  Det är rå business, AF betalar lön och arbetsgivare och tagare delar på bidraget och regeringen får ner summan av arbetslösa. Vilka tjänar och vilka betalar det. I brottsmål är det viktigt konstaterande, det här är ett brott mot svenska skattebetalare.

  Gilla

 • ThePeter

  Så ministern skal döpa om begreppet ”lågutbildad arbetskraft” till nåt finare som då bemyndigar till tillträde i vårt land…… ganska genomskinligt.

  Idiotin kommer att bejublas i rörelsen, men fler ser verkligheten med öppna ögon.

  Gilla

 • yup

  Att ta emot invandrare som jobbar är Sossarnas emot, bidragsinvandrare är givetvis mer än välkomna

  Gilla

 • Moberg

  Om regeringen vill skärpa arbetskraftsinvandringens regler, ja alla sorters skärpningar så kan de utan vidare få igenom det i Riksdagen även om de hade bara 25%.
  Det är en helt annan femma om de försöker öppna upp ännu mer än idag.

  Gilla

 • Pettersson

  Arbetskraftsinvandring handlar i många fall om fusk med asylinvandring, klanmentalitet, fusk och brottslighet.

  Att asylsökande som fått avslag byter spår och i stället söker arbetstillstånd blir allt vanligare.

  Enligt Migrationsverket har spårbyte blivit ett sätt för vissa nationaliteter att kringgå utvisningsbeslut, ändå är det tillåtet.

  Gilla

 • turrim

  Varför ska vi lita på vad Morgan säger den här gången?

  Gilla

 • compulsoryunion

  Arbetande illegala invandrare är mycket bättre än vad jag trodde, nu känner jag 2 illegala, de jobbar som frisörer, den ena en snygg ung kvinna från Latinamerika, den andra kurd, båda superbra för Sverige.

  Gilla

 • ossie

  Men att stoppa bidragsparasiter är ju inte aktuellt.

  Gilla

 • hllviken

  Jag är orolig för att (C) ska fortsätta ha inflytande över svensk politik även efter nästa val. Samma anti-svenska 💩 som (S).

  Gilla

 • ponnsan62

  Våra makthavare har förstört vårt land.
  Ponnsan
  AFS

  Gilla

 • Argus

  Att den samlade oppositionen bara skulle få 46,4% är inget annat än SR:s våta dröm. Möjligen efter valfusk som i USA skulle femklövern få majoritet.

  Gilla

 • Anders

  Bara skitsnack . Arbetskraftsinvandringen är bara ytterligare en rutten gren på det ruttna träd Sossarna kallar Sverige . Att äldrevården skulle bli en del av (S) invandrings och integrationspolitik är ytterligare två ruttna grenar . Kolla på KU,s senaste yttrande och bidragen till religiös extremism så har du ett fallfärdigt träd . Färdigt att när som helst rasa ihop fullständigt .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: