Kommuner utsätts för påtryckningar från kriminella

BROTTSLIGHET. I minst 18 svenska kommuner har kriminella nätverk försökt påverka vilka beslut kommunen fattar, visar en kartläggning som Sveriges Radio gjort.

Steget efter

Peder Englund, säkerhetschef i Borås kommun, säger att han är övertygad om att påtryckningar från kriminella fått tjänstemän i hans kommun att fatta andra beslut än de borde.

18 svenska kommuner uppger för Ekot att personer med kopplingar till organiserad brottslighet hotar och utsätter kommunanställda för påtryckningar. Det handlar bland annat om Göteborg, Södertälje, Eskilstuna, Jönköping, Borås och Lilla Edet.

– Pettersson konstaterar att Sveriges Radio inte törs tala klarspråk, de nämner nazister och islamister. Jag kan utan att ha facit säga att de allra flesta hoten utan konkurrens kommer från Mellanöstern och det är inte fördomar utan erfarenhet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Kommuner utsätts för påtryckningar från kriminella

  1. Ja varför skulle inte kommuner få påtryckningar av islamister, det får ju Regeringen allt enligt avtalet med islamska organisationer.

  2. Jag tror mer på att det blir gängen som knäcker regeringen än att regeringen knäcker gängen.

  3. Det ”upptäcks” minst trettio år för sent! För så länge sedan fanns det i åtminstone en av de ovan nämnda kommunerna, inofficiella ”kulturella remissinstanser” som se styrande vände sig till och rättade sig efter.
    Efter årtionden av välvilliga beslut, fattade med hjärtat(!), är det, eventuellt av ekonomiska skäl, dags att säga ”nej”, ett ord som kriminella inte begriper.

  4. Årtusendets idioter…..

    Eller varför inte i Sveriges historias största idioter…..

    Det är väl för märkligt att inte den korrupte äggskallen skakar galler…??

    Så mycket blod den djxveln har på sina händer…

  5. Om något skulle utses till århundradets idioter, så finns två givna kandidater, ägg skallen o Svetsaren, hård kamp om förstaplatsen!
    Och då är vi bara i början av århundradet!

    • Årtusendets idioter…..

      Eller varför inte i Sveriges historias största idioter…..

      Det är väl för märkligt att inte den korrupte äggskallen skakar galler…??

      Så mycket blod den djxveln har på sina händer…

Kommentera