FN: Sudan behöver 1,3 miljarder till flyktingar


FLYKTINGAR. Sudan behöver 150 miljoner dollar, nästan 1,3 miljarder kronor, för att kunna hantera flyktingströmmen från Etiopiens konfliktdrabbade Tigrayregion under de kommande sex månaderna. Det säger Filippo Grandi, chef för FN:s flyktingkommissariat UNHCR, som enligt AFP uppmanar donatorer att skänka pengar så snart som möjligt.

Etiopiska flyktingar i södra Sudan by EU Civil Protection and Humanitarian Aid is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Sedan konflikten mellan Etiopiens regeringsstyrkor och Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF) bröt ut i början av november har mer än 43.000 etiopiska flyktingar tagit sig över gränsen till Sudan. I dagsläget tar sig mellan 500 och 600 personer över gränsen varje dag.

Omkring 30 svenska medborgare befinner sig just nu i den krigshärjade Tigrayprovinsen i Etiopien, jag antar att de är på semester i det land de flytt ifrån.

-Pettersson säger att tyvärr kan vi inte hjälpa till. Sveriges regering föredrar att lägga det tredubbla på 9000 ljugande afghanska unga män utan asylskäl, bara för att nämna en av många idiotutgifter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “FN: Sudan behöver 1,3 miljarder till flyktingar

 • 30 svenska medborgare saknas i Tigray | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Ett trettiotal svenska medborgare befinner sig i nuläget någonstans i den krigshärjade regionen Tigray i Etiopien. Deras situation är i nuläget oklar. – Vi jobbar intensivt för att lokalisera de här […]

  Gilla

 • Anders Nilsson (@Jeltsin)

  Vi kan hjälpa till. Vi tar tillbaka alla pengar regeringen skänker till FN för att FN ska få hålla på med klimatfantasier och andra lekar.

  Gilla

 • centurion

  1,3 miljarder ??? Vad är det för amatörer ? Migränverket gjorde av med 1 miljard I Veckan när det begav sig. Och varje bidrags-turist gick loss på 1 miljon per styck per år. Jämfört med toklandet Sverige verkar det ju vara fyndpriset.

  Gilla

 • Moberg

  150 miljoner dollar, då blir det gissar jag att 25 miljoner går till flyktinghjälp och resten till UN/FN’s administration.
  Sverige har väl börjat att låna upp så vår del blir 500000000 SEK bara för att visa omvärlden att vi är sååå rika och sååå generösa.
  Fråga folket? ”Oh nej vi sossar vet bäst och vi sitter vid makten, vi har ju en svetsarlärling som chef så ekonomin är inga problem, han tar utav vinsten som kommer senare.”

  Gilla

  • Fjodor

   Sudan har att göra med riktiga flyktingar till skillnad från Sverige. Därför är det andra kostnader.

   Gilla

 • rustibus46

  No problem, tala med Löfven , han kan ta
  några miljarder fr fattigpensionärerna.
  Arma land.

  Gilla

 • Billy Boy

  Ta 1,3 miljarder kr från den skyhöga budgeten på totalt 8 563 miljarder kr för Public Service, d v s SVT, SR & UR.

  Skicka pengarna till FN:s flyktingkommissariat UNHCR för att hjälpa människor som flyr till Sudan från Etiopiens konfliktdrabbade Tigrayprovins.

  Det skulle få dubbel positiv effekt.

  1) Mycket färre inslag med Fake News och annat dravel från det osakliga och vänsterliberala avskummet på Public Service i Sverige.

  2) FN:s flyktingkommissariat UNHCR skulle kunna hjälpa fler flyktingar på plats på betryggande avstånd från själva krigsområdet.

  Gilla

 • bengarne

  Runt 30 svenska medborgare befinner sig i den krigshärjade regionen Tigray i Etiopien enligt AB.
  Kan det var asylsökande som är hemma på besök? Dags att skicka regeringsplanet Löven. 30 kommande röster är inte att förakta för S.

  Gilla

 • Andersson

  Hur ska Tranås kommun diarréföra alla inkommande försändelse med använt dasspapper? Hur ska pappret fördelas? Finns det behövande inom förvaltningarna?

  Gilla

 • Kattsand

  Svensk flykting- och biståndspolitik: locka hit några procent av dessa flyktingar och lägg 1,3 miljarder på dessa. Och strunta fullständigt i resten.

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Då vet ni vad ni ska göra av SIDA’s överskott, om det inte har gått till era löner, mm.
  Jag betalar redan väl mycket skatt för ingenting.
  Därutöver så är problemet olösligt så länge afrikaner producerar så många barn. De kommer bara vilja ha mer bidrag om och om igen.
  Afrika är världens rikaste kontinent, men de arbetar bara när de tycker de behövs. Sälj mineralrättigheterna så får de pengar, men de går ju en och andra sidan samma väg som bidragen, till de redan rika.

  Gilla

 • Bigman

  För att vara fattiga och uthungrade, så har de mycket energi över till att slå ihjäl varandra. Det enda man kan vara säker på är att notan på ett eller annat sätt landar här.

  Det är Afrika i ett nötskal, de pengar de får hamnar i huvudstammens fickor. Då tycker de andra stammarna att det är dags att slå ihjäl varandra.
  Så fortsätter det århundrande efter århundrande. Det här var något de kunde innan kolonialismen och de fortsätter lika frejdigt på egen hand efter att de blivit ”självständiga”.

  De påminner om alkoholister, ingen minns varför de slåss, men det var något viktigt i alla fall.

  Gilla

 • hllviken

  De som driver dessa människor på flykt är skyldiga att betala skadestånd.

  Gilla

 • G Nordström

  Ja tyvärr är det på detta viset som du skriver Pettersson.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: